„Greiti ir įsiutę 8“ sumušė visus Holivudo rekordus: filmas apie galingus automobilius tapo pasauliniu hitu (Video)  (9)

Naujausia, jau aštuntoji kultinių veiksmo filmų franšižės „Greiti ir įsiutę“ dalis viršijo jos kūrėjų lūkesčius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad per debiutinį savaitgalį viso pasaulio kino teatruose ši kino juosta susižėrė net 532,5 mln. dolerių (496 mln. eurų).

Kaip praneša ign.com, tokia įspūdinga suma leido filmui aplenkti „Žvaigždžių karai: galia nubunda“ ir tapti didžiausią uždarbį per pirmąjį savaitgalį surinkusia kino juosta.

Tuo pačiu tai yra geriausias visų laikų „Universal“ kino studijos rezultatas. „Greiti ir įsiutę 8“ aplenkė 2015 metais atgaivintą „Jūros periodo parką“. Šis filmas tuomet per visus metus uždirbo 525,5 mln. dolerių (490 mln. eurų).

Įspūdingai atrodo naujojo veiksmo filmo rezultatai užsienio kino teatruose, kuriuose per savaitgalį jis uždirbo net 432,3 mln. dolerių (403 mln. eurų).

„Greiti ir įsiutę 8“ ypatingai gerai sekėsi Kinijoje, kur pirmosios dienos uždarbis siekė 63,9 mln. dolerių (60 mln. eurų). Per savaitgalį ši suma pasiekė 190 mln. dolerių (177 mln. eurų), o tai yra geriausias visų laikų Holivudo produkcijos pasiekimas šioje šalyje.

Kiek sunkiau „Universal“ sekėsi Šiaurės Amerikoje, kur filmas per savaitgalį uždirbo tik 100,2 mln. dolerių (93,4 mln. eurų).

Prieštaringų kritikų vertinimų sulaukusi aštuntoji „Greiti ir įsiutę“ dalis tiesiog sutriuškino neįtikėtinu pasiekimu laikytą 2015 metais išleisto septintojo filmo rezultatą. Ši kino juosta per pirmąjį savaitgalį uždirbo 147,1 mln. dolerių (137 mln. eurų).

Įspūdingi rezultatai leidžia tikėtis, kad „Universal“ artimiausiu metu praneš apie tęsinį. Taip pat tikėtina, kad tai savo socialinio tinklapio paskyroje paskelbs aktorius Vinas Dieselis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(20)
(-7)

Komentarai (9)