Viena iš turtingiausių pasaulio valstybių yra ir viena iš labiausiai pirataujančių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2017-05-08 23:58
pamirstama, kad kai kurie piratiniai puslapiai siulo geresni servisa negu mokamos. Kartais nori nusipirkti, ir nerandi kur jau nekalbant apie patoguma. Straipsnio autorius tai tik pro vienos spalvos akinius teziuri.
zaliaakis 2017-05-09 08:07
zaliaakis 2017-05-09 08:11
Įdomiausia kad piratai kurie platina filmus. Sugeba juos gana kokybiškai išversti ir greitai. Reklamų minimaliai ir praktiškai nemokamai... Dar kokybiškesnis ir paprasčiau prieinamas aptarnavimas. Ir viskas greitai... Manau jei ne jie. Tai mes muzika ir filmus pirktume labai brangiai ir tai ką mums lieptu pirkti...
immortallt 2017-05-09 08:54
Šiaip žinau, kad ne viena įmonė ir asmenų grupė bando įkalbinti studijas paleisti prieinamą videonuomą ar stream'ą, bet visos jos nesutinka, kad kartu būtų ir jų konkurentai. Bet taip patys šaką ir pjauna, ant kurios sėdi.
boom 2017-05-09 10:05
Nors tai ir tiesa, bet tai nesuteikia teisės vogti.
immortallt 2017-05-09 10:10
boom, vartotojas perka paslaugą ten, kur jinai kokybiška. Jei legaliai galėsi eiti tik pas šundaktarį, kuris tik koją nupjauti gali, kai rakštį įsivarei, eisi nelegaliai, kuris ištrauks rakštį ir sutvarkys žaizdą. Taip, vogti yra negerai, bet realios alternatyvos nėra. Į DVD nuomos punktus tikrai niekas neis, kai per 5min nepakėlęs šiknos gausi ir taip, ir dar nemokamai, ir dar be nesąmoningų regioninių apribojimų, ir nepasakys, atsiprašome, bet šiuo metu visi jūsų pageidaujami DVD išnuomoti.
boom 2017-05-09 10:24
Tavo pavyzdys čia visai netikęs. Jei turinio kūtėjas sukuria produktą ir platina taip, kad tu negali nusipirkti jo, tai gal jis ir nenori kad tu tą turinį pirktum. Ir jei imsi iš ten "kur patogu" tai čia bus vagystė. O "šundaktario" tu neapvogi, neidamas pas jį. Čia glai varijuot tuo "legalumu" "nelegalumu" bet čia visai offtopikas ir ne ta tema. Ir taip, pats žinau tas kančias kai kažkda reikėjo legalaus softo, kaip teko ilgai ieškoti kas leis pirkti iš Lietuvos, nes tas apmokėjimo neima, tas downloado daryt neleidžia, paskui vargai su aktyvacijom... O šiaip geriausia pamoka būtų tokio turinio nenaudojimas, nes kai jau net piratai pradės nebesharinti, tai susimąstys kūrėjai/platintojai... O ir į jų vietą turės progą kiti įšokti.
immortallt 2017-05-09 11:20
Esmė paprasta, jei tikrai kas nors nori "pažaboti" piratavimą, lai padaro turinį patogų įsigyti. Pvz., steam'e pirkti žaidimus paprasta ir patogu. Nereikia sukti galvos. Youtube ar spotify muziką klausytis - visiškai pakeitė piratavimą. Programos tai programos, turiu legalias įsigijęs, bet su filmais/serialais problema. Galvojau su netflix pereisiu, bet kad nelabai ką ten radau... Nėra naujausių serijų, arba nėra žiūrimų serialų. Ir taip, pirataujant gerai nedarai, bet situaciją išspręsti gali tik turinio autoriai. Nenori kad piratautų - tai tegul sukuria patogų įsigyjimo platformą. Konkuruok, bet ne bandyk uždaryti prievarta. Daug lengviau sukurti "self-sustaining" sistemą, bet kuriuo klausimu, nei draudimais išlaikyti norimą situaciją.
zet 2017-05-09 14:40
o suteikia tese uz flashiukus (laikmenas) rinkti mokesti? Pvz as fotoparate negaliu per telika ziuredamas istrinti nuotraukas, nes kitaip mano fotikas bus igaus laikmenos statusa. Jei flasiukais daromi nusikaltimai, tai peiliais irgi, automobiliais, rankomis, kojomis, viska apmokestinti, nes viskuo daromi nusikaltimai.
matise 2017-05-09 20:45
Bet ir nesuteikia teisės kopijavimo nusikaltimų redukuoti iki vagystės. Piratavimo atveju niekas nepavokiama, o neteisėtai nukopijuojama. Taip, tai nelegalu, bet nėra vagystė, nes niekas nedingsta. Vadinimas vagyste, tėra manipuliacija ir realybės iškraipymas. Tokie smegenų plovimo metodai veda į kreivų veidrodžių karalystę. Jau greit galėsim kaltint žmogžudyste, kai niekas nemirė?