Ar žinote, kad lėktuve gerti kavą ir arbatą - pavojinga, o geriausias aptarnavimas - pačiame jo gale: 6 praktiniai patarimai keliaujantiems lėktuvu  ()

Žiūrint istoriškai, lėktuvai – viena iš naujausių transporto priemonių, todėl nenuostabu, kad net ir dažnai skraidantys dar ne viską apie juos žino ir pastebi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent todėl portalas Brightside.me atrinko 7 patarimus, į kuriuos verta atkreipti dėmesį skrendant ar ruošiantis skrydžiui.

Vieta prie lango – šalčiausia

Įprasta temperatūra kreiseriniame aukštyje – nuo -65 iki -60 Celsijaus, tad natūralu, kad tokios oro sąlygos gerokai atšaldo lėktuvo fliuzeliažą.

Ir tai visai neblogai juntama ir sėdynėse prie lango – ypač vasaros metu, kai keleiviai yra lengviau apsirengę.

Tad jei norite grožėtis gražiomis panoramomis – geriau šiek tiek šilčiau apsirenkite.

Kava ir arbata – pavojingiau

Net keli tyrimai atskleidžia – geriamasis vanduo, lėktuvuose naudojamas karštiesiems gėrimams gaminti, ne visada atitinka higienos reikalavimus, ir būta atvejų, kai jame rasta E. coli ir Staphylococcus aureus bakterijų. Tad jei norite gerti, geriau prašyti vandens, sulčių ar kitų gėrimų, kurie pateikiami keleiviams hermetiškoje taroje.

Nešvariausia lėktuvo vieta – atlenkiamas staliukas

Dalis šiukšlių, susikaupusių skrydžių metu, nusėda į sėdynių kišenes – ir, deja, jos valomos gerokai rečiau, nei tikėtumėtės. Bet prastesnė naujiena yra ta, kad stiuardai patvirtina, jog keleiviai neretai naudoja atlenkiamus staliukus, pavyzdžiui, keičiant kūdikių sauskelnes.

Taigi, geriau turėkite su savimi servetėlių ir niekada nedėkite maisto produktų tiesiai ant staliuko.

Geriausias laikas skrydžiui – ryte

Jei tik turite galimybę rinktis skrydžio laiką – rinkitės rytinius skrydžius. Statistika rodo, kad galimybė, jog toks skrydis bus atšauktas, gerokai mažesnė. Be to, jei turite skrydžių baimę, turėkite omenyje, kad specialistai teigia, jog rytinėmis valandomis pasitaiko mažiau turbulencijos zonų.

Geresnis aptarnavimas – lėktuvo gale

Jei sėdite lėktuvo priekyje, pirmesni galėsite išlipti iš lėktuvo ir galbūt turėsite užkandžio pasirinkimo galimybę, bet jei sėdite gale – tikėtina, kad aptarnavimas bus dėmesingesnis. Tai aiškinama tuo, kad atnešti papildomus gėrimus, maistą ar pan. yra arčiau, be to, to nepastebi kiti keleiviai, kurie galėtų užsinorėti to paties – o užkandžių, gėrimų ir pagalvių kiekiai lėktuvuose yra riboti.

Nepripūskite kelioninės pagalvėlės maksimaliai

Kai ruošiatės numigti skrydžio metu ir pučiate pagalvėlę, kuri įtaisoma aplink sprandą, nepamirškite fizikos. Jei pripūsite ją maksimaliai, dėl kintančio slėgio lėktuvo salone ji gali sprogti.

O dabar – paslaptis!

Ar atkreipėte dėmesį, kad dažniausiai bent vienas stiuardas, pasitikdamas į lėktuvus lipančius keleivius, neretai laiko rankas už nugaros?

Ne, tai ne kažkoks ritualas ir ne istoriškai susiklosčiusi tradicija. Viskas iš tiesų yra daug paprasčiau: taip stovėdami, stiuardai rankose laiko specialų prietaisą, kuriuo skaičiuoja, kiek keleivių įlipo į lėktuvą.

Kartais tai daroma ne įlaipinimo metu, o jau susodinus keleivius - tikrinant, ar visi prisisegę saugos diržais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()