Tai, ką gali „Nasrai“, paprastiems mirtingiesiems nepasiekiama: pabandykite per 10 minučių sukimšti 72 dešrainius (Video)  ()

Greitojo valgymo varžybose dalyvaujantis Joey Chestnutas, pravarde „Nasrai“, kalba kaip bet kuris atletas. Siekiant peržengti kūno galimybių ribas svarbiausia yra nuolatinės treniruotės ir gera forma, sako šis 33 metų kalifornietis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį J. Chestnutas neabejotinai praplėtė tas galimybių ribas, kai Niujorko Konio saloje kasmet Jungtinių Valstijų nepriklausomybės dienos proga rengiamose dešrelių valgymo varžybose per 10 minučių sušlamštė 72 dešrainius.

J. Chestnutas šias varžybas laimėjo dešimtą kartą iš eilės ir pagerino savo paties pernai pasiektą rezultatą.

Nuo 1916 metų organizuojamose greito valgymo varžybose „Nathan`s Famous“ dešrainių užkandinėje pernai J. Chestnutas nugalėtojo titulą pelnė per 10 minučių sukimšęs 70 bandelių su dešrele.

Jo asmeninis rekordas – 73 su puse dešrainio per 10 minučių, tačiau jis buvo pasiektas atrankinio etapo metu, o ne per pačias varžybas.

Po antradienio triumfo varžybų organizatorius George`as Shea žarstė pagyras J. Chestnutui, lyg šis būtų iš tolimo mūšio lauko grįžęs karžygys.

„Jis yra Amerikos didvyris. Jis įkūnija laisvę ir Amerikos idealą“, – sakė G. Shea, kreipdamasis į 30 tūkst. žmonių, susirinkusių stebėti valgymo varžybas.

J. Chestnutas apie save kalbėjo kiek kukliau.

„Esu tik kvaištelėjęs bičas, mėgstantis pavalgyti. Man pasisekė – keliauju po pasaulį, valgau ir priverčiu žmones šypsotis“, – sakė jis žurnalistams.

J. Chestnutas greito maisto valgymo varžybose rungiasi nuo 2005 metų, kai pirmą kartą sudalyvavo šparagų rijimo lenktynėse. Kalifornietis viliasi, kad ateinančiais metais jam pavyks pasirodyti dar geriau.

„Turiu pagerinti formą, kad taip neprakaituočiau, nes dėl to sulėtėja mano tempas. Išspręsiu tai. Priversiu savo kūną dirbti geriau. Turiu taip paruošti savo kūną, kad galėčiau peržengti visas ribas“, – sakė J. Chestnutas.

Jungtinėse Valstijose nutukimo problema yra itin opi – nuo jos kenčia maždaug kas trečias suaugęs amerikietis, todėl mėsainių valgymo varžybos tikrai nėra tinkamas sveikos mitybos pavyzdys.

Stebėti šias varžybas taip pat nėra itin malonu.

Taisyklės leidžia 18-ai varžybų dalyvių pamirkyti dešrainius vandenyje, kad būtų lengviau juos praryti. Dalyviai grūda dešreles gilyn į gerkles ir tuomet užverčia galvas, kad maistas lengviau nuslinktų žemyn.

Be 30 tūkst. žmonių, susirinkusių stebėti varžybas gyvai, daugybė žmonių žiūri šį keistą reginį per televiziją. Sporto kanalas ESPN vienuoliktus metus iš eilės tiesiogiai transliavo šias varžybas.

Varžybas prižiūri federacija, pasivadinusi Aukščiausia valgymo lyga. Kasmet per sezoną, kuris tęsiasi nuo vasario iki rugsėjo, ji organizuoja apie 80 tokių varžybų. Vyksta atskiros vyrų it moterų varžybos.

Antradienį moterų grupėje triumfavo Miki Sudo, per 10 minučių sušlamštusi 41 dešrainį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()