Jei dėvi paprastus drabužius, dar nereiškia, kad esi vargšas: milijonieriaus pamoka, kurią bankas prisimins ilgam  (1)

Su visais reikia elgtis vienodai – šį posakį įsiminkite, nes jo nepaisydami, galite skaudžiai nudegti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1989 metais Spokane (Vašingtonas, JAV) esantis bankas gavo pamoką, apie kurią sklando istorijos iki pat šių dienų.

Tuomet 59-erių vyras, vardu Johnas Barrieras, pasistatė savo visureigį „Old National Bank“ stovėjimo aikštelėje. Jis susitiko su savo brokeriu, išsigrynino pinigus banke ir grįžo į automobilių stovėjimo aikštelę.

Aikštelėje dirbantis ir rinkliavas už stovėjimą renkantis vaikinas pasakė, kad už automobilio stovėjimą reikia susimokėti 60 centų mokestį, tačiau šis neskirsiantis baudos, jeigu J.Barrieras susimokės už lapelį, kurį reikia užkišti už automobilio stiklo. Barrieras sutiko ir nuėjo į banką, kad apmokėtų už minėtą lapelį, tuo labiau, kad jis tuo metu buvo „Old National Bank“ klientas jau 30 metų.

Vis dėlto, banko konsultantė nužvelgė J.Barrierą, kuris buvo apsirengęs gan prastais drabužiais, ir atsisakė patvirtinti mokėjimą už stovėjimą automobilių aikštelėje. Konsultantė pasakė, kad apmokėti stovėjimo lapelį galima tik pavedimu, o išgryninimas nelaikomas bankiniu pervedimu. J.Barrieras liepė konsultantei paskambinti banko vedėjui, tačiau ši atsisakė. J.Barrieras teigė, kad konsultantė jį nužvelgė nuo galvos iki kojų, o jos žvilgsnis buvo tarsi su pasibjaurėjimu.

Tuomet J.Barrieras tarė: „Puiku, jeigu jums nereikia manęs, man nereikia jūsų“. Klientas perkėlė visus savo pinigus iš „Old National Bank“ į kitoje gatvės pusėje esantį „Seafirst“ banką. O J.Barrieras sąskaitoje turėjo daugiau nei 1 milijoną dolerių.

Ši istorija privertė „Old National Bank“ peržiūrėti savo politiką klientų atžvilgiu. Nors sutariama, kad su kiekvienu klientu turėtų būti elgiamasi kaip su svečiu, tačiau realybėje šis šūkis nebuvo įgyvendintas. „Seafirst“ bankas pasinaudojo šia istorija ir išspausdino J.Barriero nuotrauką pirmajame savo naujienlaikraščio puslapyje.

Pats J.Barrieras sako, kad visi žmonės yra vienodi – tiek milijonieriai, tiek benamiai, ir su visais reikėtų elgtis vienodai. Jis pats gimė Teksase ir dar būdamas vaiku, neteko tėvų. J.Barrieras vedė būdamas labai jaunas ir tarnavo JAV laivyne. Savo turtus Barrieras susikrovė pirkdamas senus pastatus, juos atnaujindamas ir vėliau parduodamas.

Parengta pagal „Washington Post“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(108)
(18)
(90)

Komentarai (1)