Lietuvos kariuomenėje rengiamasi visuotiniam šaukimui: „kitos išeities nėra“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ArtVrb 2017-07-15 19:22
Pamirskit jus ta kariomene ir uzsiimkit reikalais del zmoniu ,numazinkit kainas,pakelkit atlyginimus,gyvenimo salygas gerinkit o ne kariomene. Keli zmones tuoj lietuvoj belike loja per visa europa lyg butu zemes bamba.
kiesza 2017-07-15 21:09
KariOmenės nyreikia.. tarybų valdžia abratna, ura
iPienius 2017-07-15 23:00
kartais pagalvoju, jog rusu okupacijos metu situacija realiai nepasikeistu, nei yra dbr. pasikeistu pasas ir pagrindine valdzia butu ne vilniuje, o maskvoje. eiliniam zmogui gyvenimas kazin ar pasikeis.
Rukis 2017-07-16 04:18
Mums reikia kariuomenės profesionalų, o ne sumautos mini raudonosios armijos vatnikų. Dar dabartinis šaukimas pakenčiamas buvo, bet judam link debilizmo. Visuotinis šaukimas ant popieriaus skamba gražiai, bet galutiniam rezultate gausis šikna. Pirma reikia pradėti nuo lojalumo valstybei ugdymo mokymo įstaigose, tam kad atsirastų tas "Lietuva - tai mano namai" požiūris. Dabartinės pilietiškumo pamokos yra sumautas juokas. Net tikyba yra rimtesnė pamoka, nei Pilietiškas ugdymas. Mano laiku, nueidavom per pusmetį pora kart įskaitos gaut ir viskas. Gal būt ne tiek mokiniai padėję buvo, kiek mokytojai. Ir nors tema čia apie kariuomenę, būtumėt visiški kvailiai jei nesietumėt Lietuvos saugumo su švietimu. Kitas dalykas, kodėl į visuotinį šaukimą eis tik vyrukai? O panelytės apsiėdusios visokių sporto proteinų, baltymų mišinių, kur rauna po 100kg tai tarnybai netinkamos? Aj ne, jos geriau tegu į Universitetus/kolegijas eina, gauna specialybę ir pradeda savo karjerą ankščiau nei vyrai. Nes gi tikras nastajašč muščyna turi atsikrušti toje katargoje, su vadais turinčiais 19 amžiaus kariuomenės principus, kur reikia palaužti naujoko moralę, tam kad galėtum iš jo ant placo, krušdamas 2 mėnesius, išminkyti paklusnų šuniuką mokantį pagarbas atidavinėt ir rytais himną pagiedot, prieš gaunant suėst kempiniuką. Todėl ponios Dailiosios Lyties Atstovės, galėtų šaukimo pagrindu pasimokyt gerą kempiniuką padaryt ir paaukot tėvynei tą patį brangų laiką, kurį aukoja vyrai. Ir kokio velnio į šaukimo programą neintegruojamos savanorių pajėgos? Gavo visi po mokyklos šaukimus, kurie nori eina metus tarnaut, nenori gali eiti atlikti alternatyvią tarnybą KASP'e 4 metams, kai pratybos vyksta savaitgaliais, todėl gali dirbit ir mokytis netrukdomai. Dar vienas klausimėlis: Kodėl mūsų kariai dar neturi profsajungos? Jie ką, ne piliečiai? SUMAUTA MĖSA KURI TURI MIRT VARDAN KITŲ LAISVIŲ, BET NE SAVŲ? Ai, palaukit, geriau padarykim alkoholį nuo 21 metų, tačiau tarnybą palikim nuo 18. Jaunuolis negali būti pakankamai protingas, kad atsakytų už savo veiksmus ir galėtu vartoti alkoholį, bet jis be abejo gali imti ginklą į rankas ir į priešo pozicijas šturmu varyt. Gal po visko ir kokią bobą paprievartaut. Svarbu kad be alkoholio.
mobilunkas 2017-07-16 10:27
siaip tai kariuomene turetu but profesionali, nes ne 18 a gyvenam kad kardu ir muskieta priesa mustume, kur esme zmoniu kiekis. Siuolaikiniu ginklu ir taktikos staiga neismoksi, beto kokia prasme is sauktinio emigranto- jis karui prasidejus net nespes grizt gynybai. Be to motyvacija svarbu- savanoris gins rimciau nei per prievarta paimtas bijantis kraujo, o gal dar ir prijauciantis kitai valstybei.
UTF16 2017-07-16 11:14
Ir viskas tuo pasakyta. Lietuvoje situacija yra UNIKALI, tiesiog negalima nė svarstyti tokio varianto, kad būtų galima remtis gerąja tiesioginių kaimynų, tokių kaip Latvija ir Lenkija, patirtimi.
HardAxe 2017-07-16 12:55
Na lietuvoj tos merginos, kurios rauna po 100kg ir neemigruoja pilnai atidirba vėliau, kai vyrai kelia karjierą jos namie augina vaikus.
Xdmin 2017-07-16 13:03
o kodel negali abu po metus auginti vaika? pirmus mama, antrus tevas pavyzdziui?
Arns 2017-07-16 16:00
Sveikinimui rukiui prisijungus prie vatnikų klano. Juk jei supeiki vyriausybės parengtą planą, kuris liečia kariuomenę, gali būti tik užverbuotas asmuo. Čia juk neliečiama zona Senai buvo tas sakoma, kad šauktinių tarnyba nėra tinkama šiuolaikiniai karybai dėl labai trumpo parengimo laiko. O Lietuvai dar labiau, nes dėl didelės emigracijos, "rezervas" vos ne visas užsienyje gyvena ir tik atvyko pasimokyti kaip tarnauti. Nei kovine nei partizanine pasipriešinimo forma visiškai neveiksminga. O ir toks prišokamas mokymas kainuoja. Tas jau buvo diskutuota prieš atkuriant, bet kaip visada sveikas protas ir argumentai nesuveikė. Tuo principu tikimasi ir šitą visuotinį šaukimą įteisinti. Kai logiškai mąstant, jei po ketverių metų "natūraliai" vos ne 4000 jaunuolių bus visos Lietuvos paruošiama "žaliava", tai po 8 metų mažinsim kvotas ar kalbėsime ir apie merginų atranką? P.S šiaip jau pilietinis ugdymas buvo sukurtas su viltimi, kad bus prusinamas jaunas protas suprasti politikos istoriją, valdymo formas, teisinės visuomenės pagrindus. Tai kas netilpo į istorijos ir geografijos temas.
Rukis 2017-07-16 18:15
Yra skirtumas tarp nepasitenkinimo tam tikrais aspektais, kaip kad šauktinių kariuomene, karių profsąjungos nebuvimo ir t.t., ir tarp pastovaus varymo ir chroniškų, neigiamų emocijų kėlimo internetiniuose portaluose. Arnai tavo nepasitenkinimą visais įmanomais Lietuvai aktualiais klausymais jau esam girdėję, tik pasiūlymų kažkaip nei vieno kaip tas problemas spręsti. Jei pastoviai neigiamai atsiliepi apie savo šalį, galima pamanyti kad arba dirbi kažkam arba pats esi praplautomis smegenimis, nes vadovaujiesi kraštutinumais. Tai taip pat galioja tiems, kurie gina viską ką daro valdžia. Sveika pilietiška visuomenė visada turės sveiką balansą tarp skepticizmo ir idealizmo. Manau šitam forume tai dauguma supranta. Juk ne Delfis, kur komentatorio vidutinis IQ apie 75.
Arns 2017-07-16 18:38
Yra keletas likusių žmonių, kurie supranta argumentus. Bet... jų mažėja labai sparčiai. Matyt pliusų/minusų sistema atliko savo darbą. Dabar už diskusijas gali laisvai gauti minusus, nes kažkąm nepatiko bent viena sakinio formuluotė. O štai pliusus gali rinktis rašydamas "Putin *****". Ir vis dažniau vietoje diskusijos matome bereikšmius pareiškimus. Kurie sulaukia pliusų ir prikviečia kitus pasimėgauti dėmesiu (žiūrėti į įkeltą nuorodą). Jei kas bando kalbėti argumentais iš vis nusiritama iki gaidžių peštynių. Tik juoda arba balta. Antraip negausi savo sausainio (laiko).
Shinigami 2017-07-16 22:11
Dar reikia pridurti, kad ne viskas auksas kas auksu blizga. Tai yra, kartais gali atrodyti, kad tai naudinga Lietuvai, bet realiai bus naudinga rusijai. Dažnai giriamasi, kad Lietuvos miškai užima didžiausia procentą šalies teritorijos visoje ES. Net Vokietijoje ar Prancūzijoje miškų procentaliai mažiau nei Lietuvoje. Giriamasi taip, tarsi tai butu gerai. Bet ar tikrai tai gerai? Realiai yra tris pagrindinės žemės grupės: miškai, gyvenami plotai, žemės ūkis. Visi emigruoja, kaimai ir miesteliai virsta miškais. Žemės ūkis bankrutuoja ir ariami laukai virsta miškais. Tai gerai ar blogai? Vakarų Europa jau seniai rūpinasi gamta, bet tada kodėl jų šalyse miškai užima mažesnę dalį nei Lietuvoje? Gal todėl, jog žemę ir miškus vakarų Europa panaudoja taip, kad neštu naudą valstybei ir gamtai, O Lietuvoje tik kad kai kurie asmenys pasakytu jog dirba. Tas pats ir su armija. Visuotinis šaukimas? Tai gerai ar blogai? Pagal NATO Lietuva armijai turi skirti tam tikra procentą nuo BVP. Kurio dabar dar neskiria. Kaip geriau tuos pinigus panaudoti? Pradėti visuotini šaukimą, kurio 50 proc. asmenų bus visiškai ne motyvuoti tarnauti ir bus "dėje" ant tarnybos? Dalį šauktinių sudarys rusijai prijaučiantys asmenys, nes bus prievarta priversti tarnauti? O gal geriau visus pinigus skirti profesionaliai armijai? Tada klausimas. Ar asmenys už visuotinį šaukimą nori gero Lietuvai? Ar rusijai? P.S. armijos vadai taip pat pastoviai sako, kad jiems bedarbiai ir kiti veltėdžiai yra nereikalingi, todėl į armija šauks gabius ir dirbančius asmenys kurie uždirba mokesčius valstybei. Tai ar tikrai visuotinis šaukimas yra Lietuvos labui?
HardAxe 2017-07-17 09:29
Teoriškai gali. Bet mama vistiek bus prisidėjus 9 mėnesiais daugiau. Nebent tu ją laikai darbingą iki gimdymo. Na ok, pirmi mėnesiai lengvesni, tai jeigu du vaikai tebūnie 2x6mėn papildomų pareigų. Praktiškai? Turbūt vaiką auginančių tėvų ir tarnaujančių merginų savanorių procentas Lietuvoje panašus. Šiaip tai aš palaikau merginų šaukimą, bet ne visuotinį ir truputį kitai tarnybai. Manau jas turėtų paruošti tiekimo/palaikymo grandžiai, manau į frontą joms eiti nereikėtų, bet organizuoti maisto tiekimą, sužeistųjų priežiūrą ir t.t. būtų tikrai gerai pasitreniruoti. Visuotinis šaukimas nėra gerai, nebent visi šalies gyventojai yra patriotai. Izraelis, Korėja gali sau tai leisti. Bet savanoriai yra puikus priedas prie profesionalios armijos. Savanorių kiekio didinimas turėtų būti vienas iš prioritetų.
Ar_as? 2017-07-17 10:25
Visiškai Jus suprantu. Akivaizdu, kad Jums niekas nepasikeistų. Mėšlui irgi niekas nepasikeičia, jeigu fermą parduoda kitam ūkininkui. Vat gyvuliams toje fermoje, darbuotojams pasikeičia: pasikeičia pašaras gyvuliams, pasikeičia darbo sąlygos darbuotojams, bet mėšlui - visiškai tas pats. Jam niekas nepasikeičia. Todėl esu tikras, kad ir Lietuvoje yra daugybė žmonių, kuriems niekas nesikeistų, kaip ir betkurioje kitoje valstybėje, nes nėra fermos ir visuomenės be mėšlo...
Hmz 2017-07-17 11:44
Geroji patirtis tai, matyt, ta, kuri tau asmeniškai patinka. Nes, pavyzdžiui, Estijos patirtis tau nepatiks, ir greičiausiai yra blogoji, ar ne?
Niemand 2017-07-17 11:54
Na tai, vis sunkiau kažką išdurti rubliniais komentarais...
Niemand 2017-07-17 11:56
Izraelis ir Korėja negali sau to neleisti ir, deja, mūsų situacija darosi panaši.
Arns 2017-07-17 12:49
Kažkada dar laikiau, kad su tavimi galima diskutuoti. Kuo toliau, tuo matau, kad net toks trolis kaip vandenėlis priremtas faktų tiesiog dingsta, o ne bando kitą sudūrinti, kad juoda yra balta. kaip kad va su šauktinių reikalais. Susimaišei chrologijoje, bet tvirtini esąs teisus, o aš čia visus painioju.
Niemand 2017-07-17 13:42
Šauktinių atsisakymas - 2008 m. Gruzijos užpuolimas ir dalinė okupacija - 2008 m. Ukrainos užpuolimas ir dalinė okupacija - 2014 m. Šauktinių grąžinimas - 2015 m.
Geras Žmogus 2017-07-17 15:47
Daug čia tą patį per tą patį rašoma, net tingėjau daskaityt. Trumoai - 1. kariuomenėj bus nelojalių, 2. jie bus blogai apmokyti, ir kaip visad - 3. va kaip čia kainuos daug. Tai atsakant: 1. Vataparatistai to taip bijo, nes juos sukiš į kariuomenę, visus labai "nelojalius" ir patypdys priešakiniame bunkeryje jei kartais taip mylima raudonoji kariuomenė įžengtų 2. Žinoma, bet kokie mokslai tęsiasi visą gyvenimą, bet nereiškia, kad reikia nesimokyt. Bet ne buduliam suprast, tai ok. 3. Kainuos kiek turi nes ir pienas kainuoja, tiek Latvijoj tiek Rusijoj tiek Vokietijoj. Nieko dykai neduoda. Ir galima vakare ramiai eit miegot išsiaiškinus Taip, kliedėjimas, neafocialiai uždraustas nuo žmogaus pradėjimo kalbėt. Ten tiek marazmo, kad net nežinai ką pasakyt...