Paplūdimyje JAV aptiktas keistas metalinis aštuonkojis - kas tai ir kaip jis ten atsidūrė?  ()

Vesterlyje, Rod Ailando valstijoje, paplūdimyje buvo aptiktas keistas objektas. Akivaizdu, kad jį padarė žmonės, bet kas tai yra? Kodėl jokiems ekspertams nepavyko įvardinti šio daikto paskirties? Ir kaip jis ten atsidūrė?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-08-17 Paplūdimyje JAV aptiktas keistas metalinis aštuonkojis - kas tai ir kaip jis ten atsidūrė?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - aštuonkojį ar jūros žvaigždę primenanti konstrukcija, kuri paplūdimyje guli jau porą metų. Arba daugiau - niekas iš tikrųjų nežino, nes daiktas buvo pastebėtas tik šiemet. Greitai internete pasklidusios nuotraukos pritraukė žiniasklaidos dėmesį, todėl objektą matė ir nemažai ekspertų. Visgi, nei vienas iš jų negali užtikrintai pasakyti, kas tai. O kai kurie žmonės, kaip visada, įtaria arba slaptus ginkluotės projektus arba nežemiškos kilmės gyvybę.

Aišku, akivaizdu, kad tai - žmonių darbas. Metalinė konstrukcija yra sujungta įprastais varžtais ir veržlėmis. Ji turi 8 nerūdijančio plieno kojas ir betoninį pagrindą. Savaime aišku, kad šis daiktas yra labai sunkus. Tai ne tik trukdo iškėlimui, bet ir kelia dar daugiau klausimų - kaip tokia sunkenybė atsidūrė taip arti kranto? Jokios bangos šio daikto negalėjo išjudinti.

Naujienų reportažas apie paslaptingą objektą

Keistas metalinis aštuonkojis yra po vandeniu, tačiau atoslūgio metu jį nesunku pasiekti ir apžiūrėti. Nuo krano jis nutolęs vos tris metrus. Pasakyti, kiek sveria šis daiktas, neįmanoma, tačiau ne vienas smalsuolis jį bandė išjudinti įvairiausiomis priemonėmis. Jis tiesiog nejuda dėl didelio betoninio pagrindo. Tam, kad paslaptis būtų išsiaiškinta, o poilsiautojai nesusižeistų, nuspręsta šį objektą ištraukti. Tam pasitelkta medžių šalinimo kompanija.

Visgi, šią savaitę turėjusi vykti operacija buvo atšaukta. Krantas šiuo metu nėra pakankamai stabilus, kad ant jo važinėtų koks nors keltuvas ar ekskavatorius. Taigi, darbai ir vėl buvo atidėti, o mįslė liko neįminta. Visgi, atsirado ir visai tikėtinų versijų, kurias dar teks patvirtinti.

Rod Ailando Universiteto mokslininkai mano, kad tai galėtų būti bangų ir srovių jutiklio dalis. Šiuos įrenginius naudoja JAV kariuomenė, kuomet netoliese yra vykdomi kasybos darbai. Visgi, net ir žmonės, kurie šiuos įrenginius montuoja, negali tiksliai patvirtinti, kad tai tokio jutiklio dalis. Taigi, teks palaukti, kol plieninis aštuonkojis bus iškeltas į krantą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(22)
(3)

Komentarai ()