Koks Kim Jong-Unas buvo kaip paauglys? Mokslo draugai prisimena jo laiką slapta praleistą Šveicarijoje  ()

Kim Jong-Unas jį ilgus metus tyrinėjusių ekspertų akyse yra impulsyvus, pasipūtęs ir labai aršus. Jis prastai vertina situaciją ir tiki savo pranašumu net tuomet, kai akivaizdžiai negali nugalėti. Teigiama, kad toks jis buvo nuo pat pradžių. Dar tuomet, kai mokėsi Šveicarijoje buvo pastebima, kad jis nemėgsta klausytis patarimų - tai turėjo išgirsti ir jo mergina, paprašiusi Jong-Uną mažiau rūkyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar žinojote, kad Kim Jong-Unas, Šiaurės Korėjos diktatorius, 1993-2000 metais mokėsi keliose mokyklose Šveicarijoje? Pavadintas Pak-un jis apsimetinėjo vieno diplomato sūnumi, nors savo mokslo draugams ne kartą pasakojo, kad yra didžiojo lyderio palikuonis, kada nors paveldėsiantis Šiaurės Korėjos vadovo postą. Nors jau tada Jong-Unas mėgo klausytis Šiaurės Korėjos himno, jo draugai to rimtai nepriėmė, manydami, kad jis tik išsigalvoja.

Mokykloje Jong-Unas nebuvo geras mokinys. Jis dažnai praleidinėdavo pamokas, o ir pažymiai neblizgėjo. Mokytojai apibūdindavo jaunąjį Šiaurės Korėjos lyderių dinastijos atstovą kaip ambicingą jaunuolį, kuris mėgsta žaisti krepšinį ir daug rūko. Jong-Unas rūko nuo 12 metų. Nam Sung-wook, Šiaurės Korėjos ekspertas, teigia, kad yra surinkęs liudijimų apie tai, kad kartą Jong-Uno mergina, gyvenusi Šiaurės Korėjoje, telefonu paprašė savo vaikiną mažiau rūkyti. Jong-Unas griežtai atsakė, kad jai nedera jam nurodinėti.

Rūkymas, beje, yra didelė Šiaurės Korėjos problema ir pagrindinė mirties priežastis. Rūko visi, kas tik gali, dažnai - nuo ankstyvos vaikystės. Diktatorius rūko iki šiol ir jo nuotraukose dažnai matoma krištolinė peleninė, kuri nuolatos nešiojama Jong-Unui iš paskos. Jam - 33 arba 35 metai, todėl jis rūko jau mažiausiai 20 metų.

Jong-Unas paauglystėje dievino krepšinį, ypač NBA. Pasakojama, kad keliems savo klasės draugams Jong-Unas rodė savo nuotraukas su Kobe Bryantu ir Toni Kukoču. Jis ir pats žaidė krepšinį - būtent tuomet ir mėgo klausytis savo šalies himno.

Mokslo draugai taip pat prisimena, kad Jong-Unas nesidomėjo politika. Tuomet tai atrodė įprasta, net jei kiti paaugliai mėgdavo diskutuoti pačiomis įvairiausiomis temomis. Tačiau dabar jau manoma, kad Jong-Unas susidomėjimo politinėmis aktualijomis nerodė, nes daugelį jų laikė nesvarbiomis arba netikromis. Visas naujienas jis sužinodavo per Šiaurės Korėjos diplomatus, kurie jį prižiūrėjo ir palaikė.

Iš pradžių, kuomet Jong-Unas lankė mokyklą anglų kalba 1993-1998 metais, jis dangstėsi kitu vardu Chol-pak. Tuomet jį lydėjo ir apsauginis, apsimetęs vyresniu vaiku. Vėliau jokia apsauga prie Jong-Uno pastebėta nebebuvo - tikriausiai dėl to, kad buvo suvokta, jog ji tik pritraukia dėmesį. O galbūt agresyvus Jong-Uno charakteris neleido jam būti sekamam. Šiaurės Korėjos lyderis moka ne tik anglų, bet ir vokiečių kalbą, kurią iš išmoko Šveicarijoje.

Taip pat pasakojama, kad Jong-Unas, kad ir koks pasipūtęs buvo, drovėjosi mergaičių ir vengė jų dėmesio. Galbūt dėl to, kad Šiaurės Korėjoje turėjo merginą, su kuria dažnai kalbėdavo telefonu, o galbūt tiesiog yra drovus. Dabar kai kurie Jong-Uno charakterio bruožai verčia prisiminti jo paauglystės metus - jis tiesiog per gerai mano apie save ir yra labai pasipūtęs. Ir, aišku, vis dar dievina amerikietišką krepšinį.

Kim Jong-Unas nebuvo vienintelis garsiojo diktatoriaus palikuonis, mokslus krimtęs Šveicarijoje. Teigiama, kad visi Kim Jong-Ilo vaikai vienu metu gyveno toje šalyje. Visgi, dabar visas dėmesys sutelkiamas į Jong-Uną dėl jo agresyvių veiksmų - negi paauglystės metų maištavimas šiam žmogui taip ir nesibaigė?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(8)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: