Neįtikėtina, bet faktas: Olandijos karalius daugiau nei du dešimtmečius dirba paprastu pilotu  ()

Tikriausiai niekada nesate susimąstę, kad lėktuvo, kuriuo skrendate, pilotas gali būti įžymybė. Ir nors lietuviams Olandijos karalius Willemas Alexanderis nėra labai žinomas, olandai jį puikiai pažįsta ir atpažįsta. Tad nenuostabu, kad daugelis nustemba sužinoję, kad paprastus komercinių skrydžių keleivinius lėktuvus vienu metu pilotavo... jau minėtas Olandijos karalius Alexanderis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai karalius atskleidė, kad keleivinius lėktuvus jis pilotuoja jau daugiau nei du dešimtmečius.

Šias pareigas jis eina greta savo karališkųjų pareigų.

Pernai jis prisipažino, kad 21 metus buvo KLM karališkųjų olandų oro linijų pilotas ir dažnai pilotavo lėktuvus „Fokker 70“.

Tiesa, Alexanderis dirbo tik dukart per mėnesį ir visuomet buvo tik antruoju pilotu. O kai Lėktuvai „Fokker 70“ buvo nurašyti, karalius ėmė treniruotis pilotuoti „Boeing 737“.

Šį darbą monarchas vadina hobiu ir sako, kad tai yra puikus būdas palikti savo karališkąsias problemas ant žemės ir susikoncentruoti į kažką kitą.

Lėktuvo piloto darbas yra labai atsakingas, todėl jį dirbant negalima galvoti apie savo problemas. Tai padeda pamiršti kasdienes bėdas ir tokiu būdu atsipalaiduoti.

Tiesa, tai, kad karalius Willemas Alexanderis yra licenzijuotas pilotas, niekam nebuvo paslaptis – taip pat buvo ir žinoma, jog kartais jis pilotuoja lėktuvus – tačiau niekas nežinojo, kaip dažnai jis tai daro.

Pats karalius teigia, kad žmonės jį retai atpažįsta. Iki rugsėjo 11-osios įvykių lėktuvų kabinos būdavo atidarytos, todėl keleiviai dažnai prieidavo pasižiūrėti, kaip Willemas Alexanderis pilotuoja lėktuvą, tačiau panaikinus šią privilegiją, žmonės dažniausiai nežino, kas sėdi prie lėktuvo, kuriuo jie skrenda, šturvalo.

Žmonės jo neatpažįsta ir oro uoste - kai jis keliauja į darbą su piloto uniforma ir kepure.

Net ir kalbant per mikorofoną lėktuvo keleiviams, šie jo neatpažindavo - kadangi jis neprivalėdavo prisistatyti. Ir nors kai kurie žmonės atpažįsta jo balsą, anot karaliaus, „niekas lėktuve dažniausiai jo nesiklauso“.

Parengta pagal „TheGuardian“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()