Mergina sugalvojo pasidaryti akies obuolio tatuiruotę, o baigėsi nebeištaisoma nelaime  (8)

Catt Gallinger, modelis iš Otavos, labai mėgsta įvairias kūno modifikacijas. Nusprendusi pasidaryti akies baltymo tatuiruotę mergina net neįtarė kuo tai baigsis. O baigėsi liūdnai - Gallinger viena akimi yra beveik akla. Kas nutiko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gallinger, nepaisydama aplinkinių patarimų ir gąsdinimų, kreipėsi į patikimo reputacijos neturintį meistrą. Šis rašalą į akį įšvirkštė kaip papuolė, lyg to anksčiau nebūtų daręs apskritai. Įprastai akies baltymo tatuiruotė atliekama daugybe mažų dūrių, kiekvieno iš jų metu įšvirkščiamas labai mažas rašalo kiekis. Tuo tarpu tatuiruotę atlikęs Ericas Brownas atliko vos kelis didelius dūrius, kaskart sušvirkšdamas daug violetinio rašalo. Kuris, beje, taip pat buvo netinkamos sudėties.

Medikai merginai skyrė steroidinių akių lašu ir antibiotikų, tačiau net praėjus uždegimui regėjimas nesugrįžo. Keli pigmento lašai kartais išteka iš akies, daugiau rašalo tikimasi pašalinti operacijos metu. Tačiau medikai pastebėjo, kad rašalas po truputį skverbiasi ir į rageną bei pateikė prognozę - regėjimas niekada nesugrįš ir jokios operacijos jo ištaisyti negali.

Dabar Gallinger ragina visus pagalvoti dukart prieš renkantis tokią procedūrą. Pati ji teigia norėjusi nusispalvinti akių baltymus tiesiog dėl to, kad mėgsta kūno modifikacijas. Ant merginos odos pamatytumėte daugybę tatuiruočių ir auskarų, o jos liežuvis yra padalintas tarsi būtų gyvatės. Dabar Gallinger nedirba ir ruošiasi tolimesniam gydymui, kuris bent jau pašalintų skausmą ir diskomfortą.

Akies baltymo tatuiruotės populiarėja. Ši mada pradėjo populiarėti tuomet, kai pasirodė žiniasklaidos pranešimai apie akių baltymus išsitatuiravusius kalinius. Šie džiaugėsi atrodantys monstriškai ir teigė, kad jokių sveikatos problemų dėl to neturi. Medikai visuomet įspėjo, kad tai - viena iš kvailiausių įmanomų kūno modifikacijų, kurios reikėtų vengti bet kokia kaina. Adata žalojamas akies obuolys savaime yra prasta mintis, tačiau vienas neteisingas judesys rašalą gali įstumti ten, kur jam ne vieta. Taip pat egzistuoja ir stiprus uždegimo pavojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(50)
(4)
(46)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: