Visada tikrinkite VIN kodą: vilnietis greit pastebėjo suktybę, kurios nematė net ir pats pardavėjas  (6)

Automobilį pirkti besiruošiantis vilnietis Žygis, bevartydamas skelbimus, aptiko jam patikusį apynaujį „Volkswagen Passat CC“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodos spalvos automobilis atrodė puikios būklės – jokių trūkumų, gražiai išlaikytas, o pardavėjas buvo aiškiai pažymėjęs, kad ketverių metų amžiaus mašina atkeliavusi iš Vokietijos.

Tačiau Žygis nusprendė automobilį patikrinti atidžiau.

Vyro nuojauta neapgavo.

„Paprašiau, kad pasakytų VIN kodą. Ir ką – įvedus į paieškos sistemą iš karto pamačiau, kaip mano idealus „passatas“ dar visai neseniai atrodė. Visas priekis sudaužytas“, - nusivylęs kalbėjo pašnekovas.

Paaiškėjo, kad jo nusižiūrėtas automobilis iš tiesų buvo naudotas ne Vokietijoje, o JAV. „Passat“ buvo gavęs smūgį į priekinį dešinį kampą ir sausio pabaigoje parduotas San Diege vykusiame aukcione.

Žygis stebėjosi, kaip pardavėjai gali skelbti tokią akivaizdžią netiesą. Tačiau automobilį parduodančios įmonės „Autodona“ direktorius Donatas Šiaulys pateikė netikėtą paaiškinimą.

„Mes tos informacijos nežinojome iki to žmogaus. Dabar pagal Lietuvos Respublikoje galiojančius įstatymus skelbime to skelbti neprivaloma, o pirkimo-pardavimo sutartyje parduodant privaloma įrašyti, kad automobilis buvo daužtas. Kiek žinau, žmogus nuostolių jokių nepatyrė.

Dėl paties automobilio būklės mes kreipėmės į buvusį pardavėją, vokietį, užklausėm jo, kodėl jis neinformavo mūsų.

Jis atsakė, kad nemano, kad tai yra problema, dėl kurios negalima būtų važiuoti su tuo automobiliu, ir kad jis yra techniškai tvarkingas.

Vokietijoje, jo skelbime, neva nebuvo parašyta, nei kad jis daužtas, nei kad nedaužtas. Situacija tokia gyvenimiška“, - aiškino D. Šiaulys.

Pašnekovas sakė norintis automobilį grąžinti pardavėjui, tik kilo sunkumų, nes tai privatus žmogus, o ne įmonė.

„Mes dabar per savo juristą bandom grąžinti tą mašiną pardavėjui. Matėm, kad jis pats yra įdėjęs ją į „Mobile“ (vokišką automobilių skelbimų portalą, - red.), bet su mūsų nuotraukomis. Dar bandysiu su juo susisiekti, nes pasakiau jam, kad man tos mašinos nereikia, - sakė jis. - Tik vienas kabliukas – kada parduoda įmonė, labai lengva tą mašiną atiduoti atgal, o kadangi ją pirkom iš fizinio asmens, tai yra problema.“

D. Šiaulys užtikrino, kad Lietuvoje šis „Passat“ nebebus pardavinėjamas. Netrukus po pokalbio dingo ir lietuviškas automobilio skelbimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Ilona Steponėnė
(61)
(19)
(42)

Komentarai (6)