Naujas visuotinių bazinių pajamų bandymas Škotijoje: pinigai už dyką - pasirengimas ateities ekonomikai? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-01-03 11:59
matau niekaip nesuvoki kas yra visuomene tai kruva istisai valgyt norinciu ir sykanciu zmoniu ir visai nesvarbu ka jie veikia - dirba ar ne. ar suda mala. jei tu tikiesi gyvent saugiai - ne po XX metu - o siandien ir rytoj . ir ne kazkur erdvelaivyje Enterprise - o savo dabartiniuose namuose kur ir randiesi ir rasineji sitas pievas . tai bet kuri REALI visuomene turi juos visus pamaitint ir apgyvendint. visus visuomenes narius be isimties. o jei tu pradesi ten visokius issikalinejimus - kad "reikia atidirbt" - tai galutiniam variante gausis kad tas paskutinis "atidirbinetojas" pats ir busi nepabegsi ir nepasislepsi tu nuo minimaliu visuomenes egzistavimo poreikiu su savo enterpraisais nors yra siaures korejoj veikianciu variantu kaip galima organizuot tobula tavo supratimo visuomene be minimaliu pajamu, kurios tu pageidautum (be robotizacijos ir technologiju)... kaip manai, kas desis kai netures dalis darbo ir prades badaut? pradzioj kentes. paskui prades eit vogt ir nusikalst. pradzioje slepsis tai darydami. o paskui tai darys atvirai. o paskui isvis zudys visus priestaraujancius - tokius kaip tu, kur ten pagailejo keliu kapeiku vargsams kuo labiau visiems aiskinsi, kad tu pries BP - tuo daugiau aplinkiniu tai prisimins jei situacija pasikeistu - manai visi jie iskart uzmirs tavo pozicija kitu atzvilgiu, kuriuos tu zeminanciai ivardinai kaip "nieko neveikiancius"? jie tau tures konkretu atsakyma - uzsiime veikla - taves galabijimu
kernel_panikuoja 2018-01-03 13:03
AAA000, tavo eiline logikos klaida yra tai, jog darai prielaida, kad pavalgyt ir apsigyvent gave zmones nedarys nusikaltimu. Zmones visada nores turet daugiau, nores tavo merso ir tavo kelioniu ir tave lygiai taip pat "pastirins", tik del kitokiu dalyku Nors tavo scenarijus siaip turetu sukurti fat retard'u visuomene, tai gal ir nepajegs to padaryti... Bazines pajamos tik viena puzles dalis, kuri pati savaime neisspres jokiu problemu, jeigu atitinkama linkme nepasikeis visos likusios sistemos.
moo 2018-01-03 13:09
baisus. Jei galvoji apie savo idėjų skaidą - atsisakyk šio beprasmio įpročio. Sėkmės!
Xdmin 2018-01-03 13:18
Kada daugiau buna kanibalu, bado metu ar tiesiog tokiu laikmeciu kaip dabar?
kernel_panikuoja 2018-01-03 13:28
Ir kiek lietuvoje nusikaltimu padaroma is bado? Sotumas ir gyvenamoji vieta niekam neidomu. Visi nori gyventi gerai, turet brangiu zaislu ir uzsiemimu. Bazines pajamos to neuztikrins. Nusikalstamumas labai nezymiai sumazetu, is principo beveik nejauciamai musu atveju.
Xdmin 2018-01-03 14:25
Tai dabar. O ateityje? Po robotizacijos bedarbiu padauges zenkliai, tada kris atlyginimai. Gal Lietuvoje tai maziau jausis, nes mes siaip kantrus ir dirbam pigiai, robotai nevisada atsipirktu, palyginus su UK ar norvegu algomis.
kernel_panikuoja 2018-01-03 14:43
Jeigu kalbam apie ateiti, tada kalbam apie potencialaus nusikalstamumo augimo galima mazinima/prevencija. Ta prasme, as nesu kategoriskai pries bazines pajamas, tik manau, kad tokia ideja turetu buti igyvendinta racionaliai ir kompleksiskai, kad butu veiksni. Galu gale - koks skirtumas, kaip tas pajamas pavadinsi, jeigu bus daug bedarbiu, reikes moket pasalpas. Man nepatiko ta mintis, kad tipo duokime zmonems entry level pajamas, ir nebebus nusikaltimu. Taip nebus, geriausiu atveju isvengsime jo augimo ar nezymiai sumazinsim esama lygi.
AAA000 2018-01-03 18:48
nedarau jokios klaidos. nusikaltimai visada egzistuos ir visada reiks gaudyt nusikaltelius. bet yra bet kokio reiskinio mokslines proporcijos. mazdaug principas jei 50%+ tai dauguma, jei 90%+ vyraujanti dauguma, jei 95%+ dominuojanti dauguma ir jei 100% absoliuti dauguma ir pan. cia orientacinis suskirstymas diskusijai. ir tas siuo atveju galioja nusikaltimams. jei nusikalteliu maziau 5% - vadinasi visuomenej dominuojanti dauguma yra nenusikalteliai ir cia yra normali situacija, kurios reikia siekt normalioje visuomeneje. balanso 95% su 5%. jei nusikaltimu pvz 3% tai cia labai gerai, tiesiog idealiai sutvarkyta visuomene. bet jei nusikalteliai perlipa 10% visuomenes - kazkokios nusikaltimu darymo priezastys aiskiai IS ESMES pasikeite ir tiesiogine nusikaltimu kontrole tampa beprasme, nes nebestabdo, o pradeda skatint didesni nusikalstamuma. situacija nebevaldoma, kai balansas mazdaug 70% su 30% - tada pasyvioji visuomenes dalis gali zaibiskai persimest i nusikalteliu puse ir prasideda chaotiskas visuomenes teroras. o kas ten ko nori ar nores - nesvarbu. svarbu tik pacios problemos priezasti eliminuot. konkuruot niekas nedraudzia - bet tu juk konkuruoji ne su marsieciais. tu konkuruoji visuomeneje. tai nereiskia, kad tu gali automatiskai susigrobt visa resursa vien sekminga konkurencija antras lazdos galas visada bus pasiruoses tau smogt atgal bazines pajamos tik vienas is metodu, kaip sutvarkyt tokio lygio problemas. cia irgi galioja taspats mokslinis principas tik atbulai. 95% resurso galima paskirt dalintis konkurencinem salygom, o 5% resurso paskirt nekonkurencine tvarka "nesekmingiesiems". ir cia irgi yra desniai, jei prades dalint nekonkurencine tvarka maziau nei 5% -bus visuotinis nepasitenkinimas. taigi reikia irgi laviruot. dalint galima - bet ne maziau 5% ir ne daugiau 50% (kad nenuslopint konkurencijos). o dabar globaline rinka ir globali konkurencija - o palikta didele dalis visuomenes nemaza laiko tarpa su nulinem pajamom... va is cia yra problemu saltinis. ir emigracija. ir kitos nesamones - nusikalstamumas, alkoholizmas ir pan... bazines pajamos irgi nieko neisspres - jei bus taikomos netinkamai... bet tai ypac veiksmingas irankis visuomenei valdyt, jei ji taikyt su protu ir moksliniais pagrindais. galima sukurt labai veiksminga ir konkurencinga ir tuo paciu laiminga visuomene. be visokiu vidiniu priestaravimu. pagal mane tai ir yra normalios valstybes esminis tikslas. o ne pacios bazines pajamos ar darbo vietu kurimas prie ruso juk visi dirbo nedarbo nebuvo bet sugriuvo tokia ideali sistema su visuotiniu darbu... ajajai kapitalizmas tuo tarpu zaide su pasalpom. dabar reikalas AISKIAI pribrendo bazinem pajamom. tik kvaili to nesuvokia. ir tiek. -------- ai dar uzmirsau. pas mane dar toks kvailas noras yra, kad mes butume pirmieji ar prie pirmuju pasaulyje, o ne paskutiniai...
sub 2018-01-04 09:41
Nesamonė, nes kiek esu susidūręs, tai visada yra eilė norinčių dirbti, kad ir už minimumą. Manau ne iki galo viską žinai, galbūt tai giminaitis, galbūt niekas už tokį atlygi nenori dirbti visko, ko reiklauja darbdavys. Tuo labiau , kad kai kurie darbdaviai bgeriau taupys centus, vietoj to kad samdytų padorų žmogų, kuris atliks viską be problemų.
sub 2018-01-04 09:55
AAA000 2018-01-04 10:58