Trys medikai patvirtino vyro mirtį, o jis morge vis tiek pradėjo knarkti - kaip taip galėjo nutikti ir kas dabar su juo bus?  ()

Ovjedo lavoninės darbuotojai vieną vakarą nustėro, kai išgirdo knarkimą. Garsas sklido iš po paklodės, kuria buvo uždengtas skrosti paruoštas ryte mirusiu paskelbto kalinio Gonzalo Montoyos lavonas. Priėję arčiau darbuotojai pamatė, kad kūnas juda, ir atidengę paklodę nustėro – kryželiu skrodimui pažymėta krūtinė kilnojosi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-22 Trys medikai patvirtino vyro mirtį, o jis morge vis tiek pradėjo knarkti - kaip taip galėjo nutikti ir kas dabar su juo bus?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos tik nubudęs Gonzalo nustėrusių lavoninės darbuotojų paprašė cigaretės. Netrukus per visą Ispaniją nuvilnijo pribloškianti sekmadieninė naujiena – net trims medikams patvirtinus 29 metų G.Montoyos mirtį vyras prieš pat skrodimą lavoninėje prisikėlė.

„Kažkas padarė didžiulę klaidą arba mano klientas – pirmasis, be Jėzaus Kristaus, prisikėlęs žmogus“, – žiniasklaidai sakė G.Montoyos advokatas Luisas Tuero.

Mėgino užbaigti gyvenimą

Penkių vaikų tėvas Gonzalo bausmę kalėjime atliko jau trejus metus. Ketverių metų laisvės atėmimas jam buvo skirtas už metalo laužo vagystes.

Šeimos išsiilgęs vyras, anot jo žmonos Katios, su kuria pirmagimio Gonzalo susilaukė būdamas vos keturiolikos, sirgo depresija. Jis neturėjo leidimo kartkartėmis išeiti į laisvę, nes kalėjime elgėsi nepavyzdingai.

„Mane iš čia rytoj išveš“, – žadėjo Gonzalo savo mirties ir prisikėlimo išvakarėse jį kalėjime lankiusiai žmonai Katiai. „Jis buvo labai liūdnas, verkė, sakė, kad labai pasiilgo vaikų. Tuomet neatkreipiau dėmesio į šiuos jo žodžius, bet dabar supratau, kad jis jau buvo nusprendęs nusižudyti, norėjo žūtbūt ištrūkti iš kalėjimo, nors ir negyvas“, – sakė kalinio žmona.

Pasak medikų, Gonzalo šeštadienio vakarą bandydamas nusižudyti išgėrė vaistų ir narkotikų kokteilį.

Nekilo jokių abejonių

Ispanijos kalėjimuose kaliniai savo vaistų dozę gauna kas dieną, tačiau savaitgaliais nedirba juos dalijantis personalas, todėl visą vaistų dozę kaliniai iš anksto gauna penktadienį.

Be gyvybės ženklų, pamėlynavusį ir sustingusį Gonzalo sekmadienio rytą rado kalėjimo prižiūrėtojai. Jiems abejonių dėl kalinio mirties nekilo, mirtį konstatavo ir į kalėjimą atvykęs gydytojas. Vėliau tokią išvadą patvirtino dar du profesionalai.

„Tiesiog norėta atsikratyti mano vyro. Juk nepakanka pamatuoti pulsą, kad nustatytum žmogaus mirtį“, – baisėjosi vyriškio žmona. Šis atvejis Ispanijoje sukėlė tikrą žiniasklaidos ažiotažą. Neįtikėtina kalinio istorija sujaudino ir medikus – pasak ekspertų, Gonzalo organizmą buvo ištikęs toks šokas, kad jo kūnas neberodė jokių gyvybės ženklų.

Nors dabar vyriškio būklė stabili, tai nepraeis be pasekmių: kadangi Gonzalo buvo paguldytas į lavoninės šaldytuvą, pažeista jo inkstų veikla.

Į kalėjimą sugrįžti bijo

„Pirmas dalykas, kurį prisimenu, – kad buvau juodame maiše“, – sakė dabar ligoninėje gulintis G.Montoya.

Tėvui jis prasitarė, kad labai bijo vėl grįžti į kalėjimą. Vyriškio tėvas Juanas Carlosas, su kuriuo Gonzalo nuo vaikystės rinko ir pardavinėjo metalo laužą, Ispanijos televizijai sakė, kad „kovos už tai, jog jo sūnui nebereikėtų grįžti į už grotų“.

Gonzalo užaugo romų tabore, praeitis jį lydi iki šiol – prie ligoninės, kurioje šiuo metu jis guli, durų dabar kasdien būriuojasi daugiau nei 30 artimų ir tolimų jo giminaičių.

„Mes, čigonai, visada kartu – ir gyvenime, ir po mirties“, – kalbėjo Gonzalo tėvas. Prisikėlusio vyriškio šeimai jau pavyko surinkti 2 tūkst. parašų, kad Gonzalo nebereikėtų sugrįžti į kalėjimą, kur jis turėtų atlikti bausmę iki rugpjūčio mėnesio. Beje, G.Montoyos stebuklingas pabudimas – ne vienintelis istorijoje.

Gydytojai ne kartą buvo neteisingai diagnozavę mirtį ir pasiuntę žmogų į lavoninę. Antai 2014 metais 91-erių moteris iš Lenkijos buvo palaikyta mirusia, o tuomet pabudo lavoninėje ir ėmė garsiai skųstis, kad jai labai šalta.

Tų pačių metų vasarį teismo medicinos ekspertai Misisipės valstijoje patyrė siaubą, kai viename užsegtame maiše 78-erių žmogus ėmė spardytis mėgindamas išsilaisvinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai ()