Tikrais faktais paremta knyga „Reisas“: kaip patekus tarp dviejų priešiškų stovyklų išsiaiškinti „Boeing“ lėktuvo katastrofos ir artimųjų žūties kaltininkus  ()

Leidykla „Briedis“ pristato serijos „Karas Ukrainoje“ naujieną – bestselerio „Oro uostas“ autoriaus Sergejaus Loiko tikrais įvykiais paremtą romaną „Reisas“. Knygoje pasakojama apie virš separatistų kontroliuojamos Rytų Ukrainos numušto keleivinio lėktuvo „Boeing“ katastrofą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pradėto kruvino karo Rytų Ukrainoje metu pagrindinis herojus Sergejus Aliochinas iš pradžių vienas, o vėliau padedamas amerikiečių žurnalistės aiškinasi savo šeimos – žmonos ir dviejų mažamečių dukterų – žūties aplinkybes. Jo artimieji skrido virš Donbaso numuštu „Boeingu“.

Sergejus niekada nesidomėjo politika ir nieko nežinojo apie karą Ukrainoje, kol pats tapo to karo auka ir liudininku. Aiškindamasis įvykio aplinkybes atsiduria tarp Rytų Ukrainos separatistų ir Rusijos kareivių, klasta įsibrovusių į nepriklausomos valstybės teritoriją. Sergejus bet kokia kaina privalo sužinoti, kas ir kodėl nužudė jo šeimą, tarptautinio tyrimo ir tribunolo pabaigos jis nelauks. Suradus tikruosius nusikaltėlius, Aliochino ranka nesudrebės.

S. Loiko – dienraščio „Los Angeles Times“ korespondentas ir fotografas, dirbantis ginkluotų konfliktų ir karų zonose. Jis rengė straipsnius apie ginkluotus konfliktus, revoliucijas ir karus Kalnų Karabache, Rumunijoje, Tadžikistane, Čečėnijoje, Gruzijoje, Afganistane, Irake. Apie Ukrainos Orumo revoliuciją ir po jos prasidėjusį karą Sergejus rašė, tuos įvykius fotografavo faktiškai be pertraukų nuo pirmos dienos – nuo 2013 m. lapkričio 30 d. iki 2015 m. vasario mėnesio.

2015 metais už darbą nušviečiant Ukrainos karą Sergejus Loiko buvo įvertintas vienu aukščiausių Amerikos žurnalistiniu apdovanojimu – Overseas Press Club Bob Considine award („Už narsą, aprašymų tikrumą, originalumą, gilumą ir išraiškingumą“). Tais pačiais metais Sergejus buvo pagerbtas prestižiniu Los Angeles Times editorial award apdovanojimu „Už geriausius 2014 metų reportažus“.

Sergejus buvo vienintelis užsienio korespondentas, kuris 2014 m. spalį lankėsi Donecko oro uoste ir su „kiborgais“ praleido ištisas keturias dienas. Savo įspūdžių ir reportažų pagrindu parašė knygą „Oro uostas“, tapusią nacionaliniu ir pasauliniu bestseleriu.

Sergei Loiko. Reisas. Iš rusų kalbos vertė Kazys Uscila. – Vilnius: Briedis [2018]. – 424 p.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()