Neįtikėtini skaičiai, kiek iš tikro JAV kainavo parama Sovietų Sąjungai ir visai Europai kovoje prieš Vokietiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Strelok 2018-04-10 11:53
Labai propogandinis straipsnis.Visu pirma, USA ekonomika pati gavo resursus iš sąjungininkių, kurių vertė buvo apie 20% USA suteiktos paramos kariaujančios šalims. Pats Lend-Lease nebuvo labdaros akcija (iš to ir pavadinimas) ir po karo didžioji dalis technikos buvo grąžinta pačiai Amerikai. Rusija galutinę skolos dalį grąžino 2006 metais. Iš viso 722 milijonus jav dolerių ir nemaža dalis skolos buvo sumokėta auksu. Pats JAV tuometinis prezidentas 1941 metais yra pasakęs “If we see that Germany is winning the war, we ought to help Russia; and if that Russia is winning, we ought to help Germany, and in that way let them kill as many as possible …” Tai tik parodo, kad JAV į visą karą Europoje žiūrėjo kaip į 'great deal'. JAV demokratijos ir žmonių teisių apginimas niekada nerūpėjo, tik savo interesų užtikrinimas. Dėl B-29 tai buvo strateginis bombonešis. Rusai ir vokiečiai pagrinde naudojo taktinius bombonešiu, kurių užduotis buvo smogti tikslingai per infrastruktūros ir karinius objektus, o ne naikinti viską iš eilės, ką darė amerikonai ir britai su savo strateginiais bombonešiais, kas pareikalavo labai daug civilių gyvybių. Įdomus faktas, kad dalis pažeistų B-29, kurie bombardavo Japonija turėjo nusileisti SSRS teritorijoje. Tarybų Sąjunga ilgai prašė JAV, kad atsiųstų B-29 , bet Vašingtonas atsisakė. Tai sovietai pagal Stalino įsakymą padarė identiška kopiją pavadinta Tu-4. Ar "Lend-Lease" turėjo didelės įtakos sovietų pergalei? Pats Nikita Khrushchev yra pasakęs, kad "Lend-Lease" atėjo pačiu laiku, kai sovietams labiausiai to reikėjo. Taip pat vargu ar britai būtų atsilaikę prieš vokiečius be "Leng-Lease", kuris buvo 3x didesnis negu Sovietų Sąjungai. P.S.Aš asmeniškai nesuprantu tokių straipsnių, kurie visiškai pateikia tik vieną pusę ir sudaro vienašališką nuomonę, kaip kad rusai, kad "Lend-lease" buvo pora surudijusių USA tankų, taip ir JAV, kad suteikė "labdarą", vien dėl kurios Sąjungininkai laimėjo karą. Taip pat kai kurie skaičiai visiškai netikslūs, kaip 18 tūkstančiai kovos lėktuvų (realybė 11,400 ).
AAA000 2018-04-10 14:35
o kur Lietuvos interesas? kiek milijardu paramos lektuvais ir tankais amerikieciai atsiunte musu partizanams? as tik zinau, kad mano paveldetus bevaikiu giminiu amerikoje pinigus amerikieciai persiunte rusams(pasimdami solidzius procentus), rusai neleido issigrynint, bet paskui persiunte i Lietuva(pasimdami solidzius procentus). i specialia valiutine Lietuvos finansu ministerijos saskaita... o nepriklausomos Lietuvos sajudieciai isvis nupizdino, persuke ten kazkokia pervedimu per amerikieciu bankus afera su "oftalmologiniais nurasytais medicinos reikmenimis" liaudies reikmems paskui dali kazkiek grazino - bet ne visus... uzmirso matyt... tai kurie cia labiausiai uz laisva liaudi ir demokratinius interesus kovoja? niekaip neatsirenku... pagal mane cia tiesiog organizuoto nusikalstamumo monopolijos pasiaiskino tarpusavio santykius ir tiek... joks cia ne ww2 karas buvo, tai tiesiog isterine organizuotu nusikaltelisku monopoliu propaganda ir tiek...
Rukis 2018-04-10 14:55
Gal kai straipsnius rašo galima būtų nekartoti pastraipų? Ar čia bandoma surinkt reikiamą kiekį žodžių/raidžių, kad google ads suveiktų?
Evil Goku 2018-04-10 23:36
Tuometinis JAV prezidentas 1941m. taip nėra pasakęs. Karo pradžioje Sąjungininkų (ne tik JAV) parama SSRS buvo labai svarbi, net Žukovas yra tai pripažinęs. Dar vienas įdomus momentas, SSRS netik neleido JAV pulti Japonijos iš savo aerodromų, bet ir suiminėdavo JAV lakūnus kurie susiklosčius aplinkybėms nusileisdavo sovietų teritorijoje.
Hmz 2018-04-13 07:53
Kai pešasi du kruvini ir aplinkines šalis puldinėjantys diktatoriai, geriausias "demokratijos ir žmogaus teisių apgynimas" yra padaryti taip, kad abu jie nusilptų. Ar manai, kad vienareikšmiškai palaikydamos Staliną JAV pasiektų daugiau ir TSRS taptų demokratine valstybe? Gal Staliną ūmai užvaldytų meilė demokratijai ir žmogaus teisėms? Gal jis patrauktų nagus iš Baltijos šalių, grąžintų Suomijai Kareliją? Prieš rašant reikia galvoti, o ne atvirkščiai.