Kim Jong-unas su savimi į keliones visada pasiima ir tualetą - kodėl? Istorinio susitikimo metu Šiaurės Korėjos lyderis baiminosi dėl saugumo  ()

Kim Jong-unas tvirtais, bet atsargiais žingsniais prieina prie Šiaurės ir Pietų Korėjos sienos, kur jo jau laukia kaimyninės šalies prezidentas Moon Jae-inas. Pietų Korėjos prezidentas pirmasis ištiesia ranką, abu lyderiai apsikeičia mandagiomis replikomis ir Kim Jong-unas pakviestas peržengia ribą tarp valstybių. Tai - istorinis įvykis, kurio negalima nuvertinti. Tačiau Kim Jong-unas vis tiek baiminosi dėl saugumo, bet ar pasiėmė savo tualetą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abiejų šalių lyderiai pozavo fotografams, o tada Kim Jong-uno kvietimu abu peržengė į Šiaurės Korėjos pusę. Aplink zujo žurnalistai, kurie dar niekada taip arti nestovėjo vieno garsiausių diktatorių pasaulyje. Susitikimo rezultatai kol kas dar nėra aiškūs, tačiau viliamasi, kad abi šalys susitars dėl taikos. Korėjos karas oficialiai dar nėra pasibaigęs, todėl šio susitikimo metu tikimasi susitarti dėl taikos sutarties pasirašymo. Tikriausiai taip pat bus aptartas Kim Jong-uno ir Donaldo Trumpo susitikimas, kuris turėtų įvykti birželį.

Nors anksčiau buvo svarstoma, ar Kim Jong-unas turi su kuo keliauti į tolimas valstybes (pavyzdžiui, Šveicariją), jokių problemų atvykti į Pietų Korėją nėra. Sieną Šiaurės Korėjos lyderis kirto pėsčiomis, tačiau jį lydėjo „Mercedes-Benz S-Class“ limuzinas ir keli tos pačios markės automobiliai. Pietų pertraukos metu konvojus pasuko atgal į Šiaurės Korėją - ilsėtis nuo derybų Pietų Korėjos teritorijoje Kim Jong-unas nenorėjo. Limuzinui riedant per valstybių sieną žmonės atkreipė dėmesį į keistą detalę - šalia automobilio bėgo 12 apsaugos darbuotojų. Žinoma, asmeninė valstybių vadovų apsauga nėra neįprastas reiškinys, tačiau pėsčiomis bėgantys asmens sargybiniai vis tiek atrodo keistai. Iš tiesų, jų užduotis yra stebėti aplinką, o tai daryti lengviau nesėdint automobilyje.

Istorinis Kim Jong-uno ir Moon Jae-ino susitikimas prie valstybes skiriančios ribos

Beje, iš Šiaurės Korėjos dar 2005 metais pabėgęs biologas Lee Yun-keolas, teigia, kad Kim Jong-unas visur su savimi vežiojasi asmeninį tualetą, kuris yra sumontuotas viename iš konvojaus automobilių. Lee teigia, kad apie tai žino daugelis Šiaurės Korėjos žmonių, nors oficialiai apie tai nekalbama. Kim Jong-uno tualetu naudotis gali tik jis pats. Visų pirma, dėl to, kad jo išmatos yra analizuojamos stebint jo sveikatos būklę - negalima leisti, kad mėginius užterštų koks nors kitas delegacijos atstovas. Tačiau nepatikimais tualetais Šiaurės Korėjos diktatorius nenori naudotis ir todėl, kad baiminasi, kad jo išmatas kas nors pavogs. Jeffrey Lewis, Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties ekspertas ir Pietryčių Azijos politikos analitikas, mano, kad Kim Jong-uno nuogąstavimas dėl išmatų vagystės nėra toks jau nepagrįstas.

Slaptosios tarnybos visame pasaulyje renka biometrinius duomenis apie įvairių valstybių lyderius. Jų sveikatos būklė yra labai svarbi informacija, kuri dažnai yra laikoma paslaptyje. Tikriausiai mažai tikėtina, kad kas nors pabandytų pavogti Kim Jong-uno išmatas Šiaurės Korėjoje, tačiau jam keliaujant mėginiai gali būti paimti. Kita vertus, niekas tiksliai nežino, ar Kim Jong-unas su savimi į Pietų Korėją pasiėmė ir asmeninį tualetą - gali būti, kad visa tai - tik gandai.

Po pietų pertraukos abiejų šalių vadovai pasodino medžius, simbolizuojančius augimą ir vienybę, bei susėdo pasikalbėti ant tilto. Spauda praneša, kad susitikimas vyksta taip, kaip ir buvo planuota ir Kim Jong-unas yra linkęs kalbėtis apie branduolinio ginklo programos atsisakymą. Bent jau kol kas nežinoma, kokias sąlygas jis kels, tačiau susitikimo eiga teikia optimizmo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()