Palygino kuo skiriasi JAV ir Rusijos prezidentiniai limuzinai (Video)  (1)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi įdomių tarpusavio santykių, dažnai prieštaraujančių tradicinei JAV užsienio politikai, bet žavinčių pasaulį. Ir niekas kitas taip nevienija Kremliaus ir Baltųjų rūmų vadovų, kaip jų potraukis prabangiems limuzinams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad V. Putinas išleido 192 mln. JAV dolerių naujų limuzinų linijai, pristatytai per jo inauguracijos ceremoniją. Rusijoje pagamintas „Aurus“ vadinamas šarvuotas limuzinas turi 6,6 l darbinio tūrio V12 formos variklį, generuojantį 860 AG.

„Aurus“, rusiško projekto „Kortežas“ dalis, primena Didžiojoje Britanijoje gaminamus prabangiuosius „Rolls-Royce Phantom“ ar „Rolls-Royce Ghost“, teigia „Newsweek“. Tačiau Rusijos Centrinis mokslinių tyrimų automobiliams ir automobilių varikliams institutas dirbo su Vokietijos „Porsche“ ir „Robert Bosch“ kompanijomis, kurdamas V. Putinui skirtą modelį.

Ir nors „Aurus“ aprūpintas įvairiomis pažangiomis gynybos ir komunikacijos technologijomis, greičiausiai šios nepranoks senesnio, bet vis dar labai galingo JAV vadovo automobilio, tikina „The Drive“.

D. Trumpui priklausantis reprezentacinis automobilis vadinamas „The Beast“ (angl. Žvėris). Šį JAV prezidentas paveldėjo iš savo pirmtako Baracko Obamos, o pastarasis automobilį gavo 2009 m. „General Motors“ šį limuziną pagamino nuo nulio, o prie gamybos prisidėjo slaptosios tarnybos.

Tad modelis turi 5 colių storio stiklus, 8 colių storio duris ir tai tik keli dalykai, skiriantys šį limuziną nuo tipiškų „General Motors“ modelių.

„The Beast“ įrengimui naudotas plienas, titanas, keramika, taip pat stiklo pluoštas. Be to, net automobilio degalų bakas nesprogtų – nuo to apsaugo specialios putos. Eksterjeras apsaugo nuo cheminių atakų, o plieno ratlankiai sukurti taip, kad leistų automobiliui važiuoti, jei kevlaro gijas turinčios padangos būtų kokiu nors būdu sugadintos. Nieko keisto, kad slaptosios tarnybos šį automobilį pasiėmė tada, kai jo prireikė D. Trumpo kelionėms po Aziją.

2013 m. JAV prezidentinis automobilis buvo aprūpintas medicinine įranga ir įvairiais komponentais, tarp kurių – ir kraujo atsargos. Taip pat automobilyje atsirado ir naktinio matymo sistema. Tačiau V8 formos variklis tikrai nėra toks galingas, kaip V. Putino V12, be to, spėja „Autoweek“, JAV prezidento automobilis sveria apie 7,5 tonos, kai V. Putino limuzinas, prognozuojama, tik 6 t. Nėra aišku ir tai, ar D. Trumpas, paveldėjęs automobilį, kaip nors jį patobulino.

Visgi aišku, kad jei V. Putino limuzinas šiandien kuo nors pranašesnis, greičiausiai, tokia padėtis netruks ilgai. „Fox“ neseniai paskelbė, kad šią vasarą į gatves turėtų išriedėti naujasis „žvėris“. Daug detalių apie „Cadilac“ kuriamą automobilį dar nežinoma, tačiau su gamintoju dėl šio modelio sukūrimo slaptųjų tarnybų padalinys pasirašė 15,8 mln. JAV dolerių sutartį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(16)
(-7)

Komentarai (1)