Iššūkis savaitgaliui - galvosūkiai, kurie privers jus pamąstyti: ši užduotis sukėlė perversmą kriptografijos teorijoje  (29)

Pateiksime jums nestandartinių ir linksmų užduočių iš D. Chernyševo knygos. Pasitikrinkite, ar gerai išvystyta jūsų logika ir išmintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1 užduotis

Ši užduotis savo laiku sukėlė perversmą kriptografijos teorijoje.

Tarkim, jūs norite išsiųsti savo mylimąjai siuntinuką su deimantų karoliais. Tam turite vienintelį būdą - naudotis paštu. Galite ant siuntos pakabinti bet kokį skaičių spynų. Tarkime, kad niekas negali atidaryti nei siuntinio, nei spynos be rakto.

Tačiau jūs nenorite rizikuoti ir paštu siųsti raktų. Kaip jums įsitikinti ir kaip sužinoti, kad jūsų mylimoji gaus dovaną ir galės atsidaryti siuntą?

2 užduotis

Jums reikia kiekvieną dieną suvartoti dvi tabletes - vieną iš buteliuko A ir vieną iš buteliuko B. Tai yra gyvenimo ir mirties klausimas. Jei to nepadarysite - mirsite. Ir jei suvartosite dvi tabletes iš vieno buteliuko - taip pat mirsite. Vieną kartą iš buteliuko A paimdamas vieną tabletę, jūs per daug supurtėte buteliuką B ir jums i delną įkrito dvi tabletės.

Taigi, jūsų delne guli trys visiškai identiškos tabletės: viena - iš buteliuko A ir dvi - iš buteliuko B. Iš išorės ir skonio jos nesiskiria. Jūs negalite jų išmesti ir imti naujų - jos yra neįkainojamos. Kaip nieko nerizikuodami galite vartoti vaistus?

Atsakymus rasite kitame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
(22)
(36)
(-14)

Komentarai (29)