Vienas iš kvailiausių interneto mitų - ar tikrai legendinis Bruce Lee nunčiaku laimėjo stalo teniso mačą? (Video)  ()

Bruce Lee - legendinis aktorius ir kovos menų meistras. Jo legenda, deja, pralenkė tikrąją aktoriaus asmenybę ir dabar apie jį sukurta daug įvairių mitų. Pavyzdžiui, ar esate matę vaizdo įrašą, kuriame Lee nunčiaku žaidžia stalo tenisą? Te tik žaidžia, bet ir daro įvairius triukus ir laimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie įvairius Bruce Lee asmenybę supančius šiuolaikinius mitus būtų galima kalbėti ilgai ir nuobodžiai. Pavyzdžiui, daugelis įsivaizduoja, kad Lee buvo puikus kovotojas, tačiau iš tikrųjų jis niekada nesivaržė jokiose tikrose kovose. Kitaip tariant, jis nėra laimėjęs nei vienos patvirtintos kovos. Ar niekada nekovojęs žmogus būtų geras kovotojas? Na, tikriausiai, kad ne. Taip pat dažnai kartojama, kad jis būtų buvęs UFC čempionas, jei ta organizacija būtų gyvavusi, ar net nugalėtų garsųjį Conorą McGregorą. Tačiau tiesa yra ta, kad šie vyrai kovoję apskritai nebūtų, net jei abu gyventu vienu laiku, būtų jauni ir pasiruošę - Lee patektų į žemiausią svorio kategoriją, tarp kurios kovotojų būtų vienas iš lengviausių. Bruce Lee svėrė apie 60 kg, apie smūgio jėgą kalbėti tiesiog nėra prasmės. Dehidratuotas McGregoras sveria 70,3 kg, o oktagone - dar iki 10 kg daugiau.

Tačiau Lee niekada ir neapsimetė kovotoju - ši etiketė buvo prilipdyta žmonių, kurie filmų neskiria nuo realybės. Lee buvo kovos menų meistras ir aktorius. Ir nunčiaką jis tikrai valdė neprastai, o tai labai patiko kameroms. Tik stalo teniso jis su šiuo treniruočių įrankiu ir ginklu tikrai nežaidė.

Bruce Lee šou su nunčiaku prie stalo teniso stalo

Garsiame vaizdo įraše pavaizduotas Lee nunčiaku žaidžiantis prieš tikrą stalo teniso žaidėją. Lee oponentas visaip stengiasi apkvailinti Lee tiksliai smūgiuodamas rakete. Tačiau Lee tik suka nunčiaką, keičia rankas, atlieka triukus ir visą laiką tiksliai pataiko į kamuoliuką. Ir laimi vieną tašką po kito. Vaizdo įrašas internete buvo pasidalintas milijonus kartų, dažniausiai pabrėžiant Lee greitį ir įgūdžius, o komentaruose visada pilna Lee fanų. Lengvatikių fanų.

Vaizdo įrašas buvo susuktas 2008 metais (Lee mirė 1973 metais) Kinijoje. „J. Walter Thompson“ reklamos agentūros filialas iki šiol didžiuojasi šia idėja, nors niekada nebuvo manoma, kad žmonės pamanys, kad reklamoje tikrai vaizduojamas Bruce Lee. Tai buvo tik panašus aktorius, įvaldęs nunčiaką. Jis tiesiog atliko įvairius triukus, o jo kolega kitoje stalo pusėje mojavo rakete. Atėjus laikui jam tiesiog reikėdavo apsimesti, kad jis tašką pralaimėjo. Vėliau kompiuterinės grafikos pagalba į vaizdo įrašą įterptas kamuoliukas, pridėti garso efektai.

Populiarusis klipas buvo sukurtas „Nokia N96 Limited Edition“ reklamai. Tiesa, klipas tikriausiai taip ir liko populiaresnis už telefoną. Bet kodėl žmonės patikėjo tokiu akivaizdžiai netikru klipu?

Na, visų pirma, todėl, kad jis gerai susuktas. Efektai atrodo įtikinamai, net jei pats vaizdo įrašas savo turiniu yra taip skausmingai akivaizdžiai netikras. Vaizdo įrašas atrodo senas, o juk anksčiau gerų efektų nebuvo. Tačiau žmonės tikriausiai patikėjo ir dėl to, kad norėjo patikėti. Juk Bruce Lee fenomenas yra toks įkvepiantis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(12)
(25)

Komentarai ()