„Kokios jūsų silpnybės?“ – kaip išsisukti darbo pokalbyje išgirdus šį klausimą?  ()

Anksčiau ar vėliau pokalbyje dėl darbo nuskambės suktas klausimas - „Kokios jūsų silpnybės?“ Sėdėdami namuose su draugais galėtumėte išvardinti daugybę silpnybių, kuriomis pasižymite, tačiau darbo pokalbyje turite būti atsargūs. Jei pasakysite per daug, pasirodysite per silpnas. Jei per mažai - per daug pasipūtęs ir slepiantis informaciją. Tai kaip teisingai atsakyti į šį klausimą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Silpnybių pripažinimo problema iš tiesų yra nemenka. Galbūt jūs jaučiatės stiprus savo srities specialistas, tačiau visi žmonės turi silpnybių. Jei darbo pokalbyje pasakytumėte, kad jų neturite, niekas jumis nepatikėtų. Lygiai taip pat nereikėtų visiškai atverti širdies ir be sustojimo vardinti savo silpnąsias puses. Klausimas yra trumpas, trumpas turi būti ir atsakymas, tačiau jis taip pat privalo būti nuoširdus.

Nemažai žmonių mano, kad savo silpnybių parodymas gali kainuoti jiems darbo vietą. Tačiau viskas priklauso nuo situacijos ir to, ką atskleisite potencialiems darbdaviams. Jie turės įvertinti ar jūsų stipriosios pusės nusveria silpnąsias. Nemokėjimas atsakyti į šį klausimą taip pat yra atsakymas. Tai parodo, kad jūs lengvai pasimetate, atėjote nepasiruošę arba tiesiog bijote nepatogių klausimų.

Specialistai pataria pasiruošti tokiems klausimams, kurie yra itin populiarūs pokalbiuose dėl darbo. Geriausia - nuoširdžiais apgalvokite savo silpnybes, kurios labiausiai trukdo profesiniame gyvenime. Galbūt skiriate per mažai dėmesio detalėms? Gal niekada nesiimate lyderio vaidmens? Gal pasimetate kritinėse situacijose? Tai yra silpnybės, kurias galima išvardinti pokalbyje dėl darbo.

Atrodo, kad toks atvirumas gali pakenkti, nes tokie trūkumai darbe yra gana rimti. Tačiau juos vardindami jūs parodysite, kad juos žinote ir suprantate jų rimtumą. Iš karto po to galite pasakyti, ką darote, kad sumažintumėte savo silpnybių poveikį galutiniam rezultatui. Taip klausimą apie silpnybes paversite atsakymu apie didžiausią savo stiprybę - gebėjimą įvertinti save ir mokytis.

Tačiau niekada nesinaudokite kvailais patarimais - nesakykite, kad esate per daug darbštus, perdėtai punktualus ar ambicingas. Šiuos trukus jau visi girdėjo ir jie niekada nebuvo labai veiksmingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(16)
(4)

Komentarai ()