„Mirties bučinys“ jūsų karjerai - „Lyft“ finansų vadovas mano, kad daugelis žmonių profesiniame gyvenime padaro vieną neištaisomą klaidą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2018-08-23 10:06
Na, kažkiek teisybės čia yra, bet kurį laiką pamiegoti ant laurų nekenkia, tik reikia neužsimiršti. Tarp kitko, kartais išlaikyti užimtą pareigų poziciją reikia ne mažiau pastangų negu ją užimti, turi nuolat draskytis kad liktum tame pat lygmenyje, taigi siekti aukštesnės pozicijos tiesiog nelieka jėgų ar noro.O straipsnis teigia kad pasieki kažką darbe ir prasideda beveik rojus, nieko nereikia daryti, o tai yra netiesa.
apvalus 2018-08-23 10:40
Lietuviams labai aktualu. Nera pas lietuvius dar to supratimo, kad judeti i prieki reikia nuolat. Kazka paskaityti, kazkuo pasidometi, kazkokius kursus gal pabaigti. Darbe pasidometi siek tiek daugiau, nei reikalaujama. Dar jeigu atlyginimas netenkina, tai dar juda i prieki. Bet kai tik gauna pakankama atlygi - stagnacija. Labai jauciasi siandienos IT srityje, kuomet konkurencija labai labai maza ir bunant net ir sudinu specialistu, gali nemazai uzdirbti.
HardAxe 2018-08-23 10:58
Yra ir kita medalio pusė. Čia yra grynai darboholiko požiūris. Dirbk-pirk-mirk. Tokius žmones reikia apskritai bausti, per juos normalūs darbuotojai, kurie pilnai susitvarko su jiem priklausančiomis pareigomis ir gerai atlieka savo darbą jaučiasi nevykėliais. Ir kas nuo tokių darbuotojų geriau gyvena? Tik įmonių sąvininkai ir aukščiausia valdžia, o high standarts reikalavimai po truputį pušinasi pasauliniu mestu ir paprasti šeimos žmonės dirbdami geriau ir efektyviau nei bet kada anksčiau negyvena geriau ir dirba tik dar ilgesnes valandas.
apvalus 2018-08-23 13:20
darbu, nes kiti paprasciausiai neigalus padaryti kazko nestandartinio. Ir tie zmones nerodo nei noro, nei pastangu, kad kita karta jie galetu padaryti ta sudetingesni darba. O kam?.. Rezultate gaunasi, kad projektas juda deka 30 proc. darbuotoju, o kiti tik planktonas, pagal kuriu isejima is darbo galima sinchronizuoti laikrodzius... Toliau. Ar specialistas, per savo 10 metu karjera neperskaites nei vienos knygos pagal savo profesija gali vadintis profesionalu? Ar zmogus, kuris savo profesija domisi tik tas 8h, kurias dirba, gali vadintis profesionalu? Ir kontrolinis suvis - ar tu noretum pvz. gydytis pas toki daktara, kuris dirba tik 8h per diena, neskaito naujos literaturos, nesidomi, nevaziuoja pasitobulinti pas profesionalesnius specialistus? Vargu. Tai nebukim hipokritai ir kelkim bent minimalius reikalavimus sau ir kitiems.
HardAxe 2018-08-23 17:05
Jeigu žmogus savo darbą padaro nešdams pelną įmonei, tada jis su darbu susitvarko. Aš nekalbu apie nesidomėjimą ir netobūlėjimą. Dirbant programuotoju dažniausiai nekyla tokių minčių, kad žmogus gali nesidomėti tuo, kuo užsiima Bandau sugalvoti profesiją, kurioje nereikėtų ar nebūtų įdomu žinoti naujienas ir sunkiai sekasi sugalvoti bent vieną. Na turiu omeny profesiją, kurią žmonės renkasi ne kaip laikiną piniginių problemų sprendimą. Nemanau, kad kas svajoja būti kasininkais. Bet labai daug darbo vietų smarkiai pasikeitė atsiradus kompiuteriam, elektriniams įrakniams. Pvz architektai, projektuotojai, inžinieriai. Naudodami autocad`ą jie dirba N kartų greičiau nei su pieštuku. Fermeriai, statybininkai, ir t.t. ir pan. Bet kuo skiriasi tų įmonių gyvenimas prieš 50m ir dabar? O gal čia priežastis, kodėl auga ekonominis atotrūkis? "It wasn't always this way. In 1965, the CEO-to-worker compensation ratio in the United States stood at about 20-to-1, according to a 2015 report by the EPI. But starting in the 1970s up through 2014, "inflation-adjusted CEO compensation increased 997 percent, a rise almost double stock market growth and substantially greater than the painfully slow 10.9 percent growth in a typical worker's annual compensation over the same period."" Bėgant laikui darbuotojų performance vis greitėja, bet algos labiausiai auga viršuje. O apie visokių valdiškų kontorėlių specialistų darbą arba wally iš dilberto komiksų galim nekalbėti, ir taip aišku
apvalus 2018-08-23 17:43
gyvenimas pageret? Ir taip, ir ne. Bendras lygis tikrai pagerejo. Is kitos puses, resursu yra ribotas kiekis. Kiek tu ju sugebi pasiimt, taip ir gyveni. Jei sugebi atrasti budus, kaip dirbti 2x greiciau, nei vidutinis tos pacios srities specialistas ar imone tuo paciu metu, vadinasi tu ar imone gyvens 2x geriau.
HardAxe 2018-08-23 22:27
Aš nesilaikau 100% tos nuomuonės, kurią išsakiau. Tiesiog išrašiau argumentus, kad nevisada super stiprus veržimasis į priekį turėtų būti skatinamas. Ne visiem darbas yra visas gyvenimas. Aš jau kurį laiką gyvenu švedijoje, čia daug geriau išreikštas darbo-laisvalaikio balnsas, lyginant su lietuva. bet darbo metu kolegos delfio neskaito, futbolo nežaidžia ir juokelių nesisiuntinėja. Ateina į darbą, sąžiningai atidirba įterpdami kavos pertraukėles ir laiku eina namo. Studijų/interesų ne darbo metu kiekis +/- panašus. Man toks jų požiūris patinka. O dėl augimo, tai straipsnyje paskaojo apie įmonės iškėlimą aukštyn. Bet realybėje jeigu įmonė pradeda uždirbti 2x pinigų tai samdo daugiau darbuotojų ir bando didinti apimtis, algos dvigubėja tik vadovam (taigi jie dabar 2x daugiau darbo turi). Nesu girdėjęs, kad augant pelnui proporcingai augtų visų grandžių algos.