Jokių ateivių - FTB evakuotame mokslo centre įvykdytas labai žemiškas nusikaltimas  ()

„Sunspot Solar Observatory“ mokslo centras buvo uždarytas rugsėjo 6 dieną, kuomet jį iš esmės užėmė FTB pareigūnai. Po 11 dienų observatorija vėl veikė, atgal sugrįžo paštas, turistai ir aplinkiniai gyventojai. Sąmokslo teorijos sužlugo pareigūnams vis kartojant, kad tai, kas įvyko, buvo susiję su nusikaltimu, o ne su observatorijos atradimais. Tačiau kas tai buvo per nusikaltimas?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-10-08 Jokių ateivių - FTB evakuotame mokslo centre įvykdytas labai žemiškas nusikaltimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai priminsime, kad „Sunspot Solar Observatory“ buvo uždaryta pakankamai paslaptingomis aplinkybėmis. Virš teritorijos skraidė FTB sraigtasparnis, dideliame plote pasklido FTB pareigūnai, o net vietinė policija nežinojo, kas vyksta. Nusikaltimo tyrimas prasidėjo dar prieš šią operaciją, tačiau kas tai per nusikaltimas?

Žmonės spėliojo, kad galbūt kažkas vykdė sukčiavimus pasinaudodamas galingais mokslo centro kompiuteriais. Kiti vis tiek buvo įsitikinę, kad tai yra kažkaip susiję su nežemiška gyvybe. Pasirodo, viskas buvo kur kas paprasčiau - valytojas pasirodė nesąs toks geras žmogus, kaip visi manė.

FTB sistemos pastebėjo, kad iš vietos adreso siunčiama vaikų pornografija. Pasirodo, kad būtent „Sunspot Solar Observatory“ centre buvo kompiuteris, siunčiantis ir gaunantis tokio pobūdžio failus. Vienas iš centro vadovų atskleidė, kad kartą tuščiame kabinete buvo radęs kompiuterį su įjungtais būtent tokio pobūdžio vaizdais. Su FTB tyrėjų pagalba pavyko nustatyti, kad kompiuterį palikti galėjo tik per naktį dirbantis valytojas. Kompiuteris buvo konfiskuotas, tačiau kol buvo renkami duomenys įtariamajam nieko pranešta nebuvo.

Centro vadovai pastebėjo, kad valytojas ieško savo kompiuterio per visas observatorijos patalpas. Kiek vėliau jis ėmė kalbėti apie saugumo trūkumą ir netgi užsiminė, kad netoliese sukiojasi serijinis žudikas, kuris tikriausiai užsuks ir į „Sunspot Solar Observatory“ ką nors nužudyti. Šių žodžių pakako, kad būtų rimtai susirūpinta saugumu - greitai „Sunspot Solar Observatory“ buvo evakuota ir uždaryta, daugiau nepateikus jokių paaiškinimų. Žinoma, kontraktas su valymo įmone, kuri priklausė įtariamojo tėvams, buvo nutrauktas.

Daugybė žmonių vis tiek manė, kad šie įvykiai kažkaip tiesiog privalo būti susiję su ateiviais. Visgi, Saulės aktyvumą stebinti laboratorija nežemiškos gyvybės pastebėti negalėjo, o FTB tai nuslėpti būtų labai sunku. Žurnalistų kalbinti mokslininkai net neįsivaizdavo, kas galėjo nutikti ir kodėl net 11 dienų apieškoma jų darbo vieta. Jie tik tvirtino, kad jokie ateiviai ar gyvsidabrio nuotėkis čia rankų neprikišo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()