JAV praūžė tikra karštinė - parduota po 12 700 bilietų per minutę ir galiausiai įspūdinga atomazga: vienam žaidėjui atiteko 1,5 milijardo Mega Millions pagrindinis prizas, bet kas jis toks, gali likti amžina paslaptis  ()

Loterijos Mega Millions atstovai anksti trečiadienį pranešė, kad 1,5 milijardų dolerių aukso puodą laimėjo vienas bilietas, pirktas P. Kalifornijoje


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Loterijos Mega Millions atstovai anksti trečiadienį pranešė, kad 1,5 milijardų dolerių aukso puodą laimėjo vienas bilietas, pirktas P. Kalifornijoje.

Papildomų detalių neatskleidžiama, bet gali būti, kad laimėtojo tapatybė gali būti niekada ir neatskleista: Pietų Karolina yra viena iš nedaugelio valstijų, kuriose loterijos didžiojo prizo laimėtojai gali likti anonimais.

Laimingi skaičiai buvo 5-28-62-65-70, Mega Ball skaičius – 5, ir loterijos rengėjų vertinimu, į antradienio vakaro žaidimą buvo nupirkta 75 procentai visų skaičių kombinacijų.

Jei laimėtojas pasirinktų pasiimti visą antro pagal dydį laimėjimo JAV loterijų istorijoje laimėjimą — užuot pasirinkęs kasmetines išmokas per 30 metų — jam atitektų $878 milijonai, sako Mega Millions atstovai.

Loterijos rengėjai anksčiau sakė, kad pagrindinis laimėjimas bus rekordiniai $1,6 milijardo, bet galiausiai suskaičiavus, buvo $1,537 milijardo, tad 2016 metų sausio Powerball $1,586 milijardo rekordas lieka nepagerintas.

Pietų Karolinos švietimo loterijos (South Carolina Education Lottery) atstovė Holli Armstrong CBS News sakė, kad dėl „saugumo procedūrų“ agentūra negali atskleisti, kur laimingasis bilietas buvo pirktas. (Loterija neatskleidžia apygardos ar miesto, nekalbant jau apie 50 000 dolerių už laimingojo bilieto pardavimą gausiančios parduotuvės pavadinimą.)

Armstrong sakė, kad tai – pirmasis Mega Millions didžiojo prizo laimėjimas valstijoje. Prieš penkerius metus Powerball žaidėjas šioje valstijoje laimėjo $399 milijonų pagrindinį prizą; jis liko anonimu. (Tuo metu Associated Press pranešė, kad naujieną pirmasis sužinojo šuo.)

Jei Mega Millions pagrindinio prizo laimėtojas ar laimėtojai nori išlaikyti savo tapatybes paslaptyje, pagal valstijos loterijų taisykles, prizą jis gali atsiimti per 180 dienų.

P. Karolinoje žaidėjai raginami pasirašyti savo įsigytus bilietus, bet jeigu siekiama anonimiškumo, tai gali sukelti problemų.

„Pasirašius kitoje loterijos bilieto pusėje tikru vardu, pasiimant laimėjimą tapatybė gali tapti vieša, net jei to nenorite”.

Prieš antradienio lošimą šalį krėtė loterijos karštligė, norintieji įgyti šansą laimėti pagrindinį prizą, stovėjo ilgose eilėse. Virginia Lottery atstovai sakė, kad per patį pirkimų įkarštį valstijoje buvo parduodama po 12 700 bilietų per minutę.

Mega Millions rengėjai tikisi gigantiškais prizais patraukti paprastai nežaidžiančių dėmesį. Praeitą spalį ji atliko du didelius pakeitimus: padvigubino bilietų kainas iki $2 — ir pakeitė formulę, kad būtų lengviau laimėti mažesnius prizus, bet sunkiau – aukso puodą.

Štai kaip veikė Mega Millions: žaidėjai rinkdavosi penkis skaičius nuo 1 iki 75 ir Mega skaičių nuo 1 iki 15. Tikimybė laimėti pagrindinį prizą buvo 1 iš 258 890 850.

Po to, kai Mega Millions formulę pakeitė, žaidėjams reikia pasirinkti penkis skaičius nuo 1 iki 70 ir Mega skaičių nuo 1 iki 25. Tikimybė laimėti pagrindinį prizą dabar yra 1 iš 302 575 350.

Kitaip tariant, padidinus pirmų penkių skaičių atspėjimo tikimybę, padidėja šansas laimėti mažesnius prizus. Bet sumažinus tikimybę atspėti Mega kamuoliuko skaičių, laimėti pagrindinį prizą sunkiau. (Aukso puodas vis vien laimimas atspėjus visus šešis iškritusius skaičius.)

Powerball panašius taisyklių pakeitimus atliko 2015. Šio žaidimo aukso puodas jau dabar monstriškas, nors palyginus su Mega Millions – nedidukas: per trečiadienio Powerball žaidimą galima laimėti $620 milijonų.

Mega Millions pranešė, kad penktadienio lošimo prizas tebus $40 milijonų.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()