Naftos kaina krenta. Kas vyksta ir kiek tai tęsis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-11-24 11:58
Ne vienintelis, bet vienintelis objektyvus.r Jūs galit skiesti kek norit, bet Jozitoj dyz kuras 1.08, krenta po centą kitą, o netėj 1.22 - 1.25 dabar šiuo metu, laikosi stabiliai. Jozitoj kaina gana greit reaguoja į didmeninę, bet tik ne didžiuosiuose tinkluose. Ir patys esat kalti, kad pilat ten kur brangiau, čia ne.mano problemos.
immortallt 2018-11-24 13:38
Blet blet blet... Nu patys galvos pasukti negalit? Jei žmogus prastai jaučiasi, tai irgi gali būti tik viena priežastis? Nervai, todėl reikia valerijonų išgerti, visai kaip seselė mokykloje. Nervai, net kai fanarą įstatė. Taip ir jūs tik kartelis kartelis. Kartelis yra, bet naftos rinkoje, ir tas praskydęs. Jei būtų kartelis, statytum didesnę kainą, nei kaimyninėse šalyse, ne mažesnę. Dyzelio ir benzino kainos konvergavo dėl vienos paprastos priežasties, dyzelio paklausa milžiniška, benzino sumažėjusi. Laivyba pervesta ant dyzelio be sieros Europoje. Įtariu tai didžiausią įtaką turėjo. Nebent tu nori pasakyti, kad virš 50 didelių įmonių, kurių kiekvienos aukščiausia vadovybę sudaro dar bent po 10 asmenų ėmė ir susitarė sumažinti kainų skirtumą tarp benzino ir dyzelio didmeninėje kuro rinkoje, vardan to, kad 3ct/l daugiau užsidėti? Kodėl dabar benzo kaina krito daugiau? Nes JAV rinkoje Brent ir WTI skirtumas skirtumas išaugo iki rekordinių 10$. bahuriux, dar kartą, ko tu čia aiškini kitiems, kad jie turi jaustys kalti? Niekada nesijaučiau kaltas ir piluosi kur nori, kaip ir kiti. Ir kur ta Jozita? Kažkodėl visada reikia nusukti ir važiuoti +15min, tada stovėti eilėje dar bent 15min Ir tam kad sutaupyti kokius 3€? Objektyvus? O tai kiti faktoriai nėra objektyvūs, pvz dyzelino ir benzino didmeninė kaina?
bahuriux 2018-11-24 14:17
Tai aš tau jau kokį 10 kartą rašau, kad visos degalinės laiko kainas nesuriše ju su didmeninėm,. O realiai tik kelios degalinės Lietuvoj neužsiima pasipinigavimu be sarmatos.
immortallt 2018-11-25 00:02
Čia taip nori pasakyti, kad kategoriškai atsisakai dirbti už daugiau nei MMA? Ar nori pasakyti, kad Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje kainas dar labiau užkėlę laiko? O gal bandai paneigti, kad kitos kolonėles turi nuolaidų sistemas, kur laisvai ir 8 ct/l gauni nuolaidas plius leidžia mokėti kortele?
bahuriux 2018-11-25 06:01
8ct/l, dviem atvejais, arba tai tavo giminaičio degalinė, arba 8 ct nuolaida nuo 1,3 Eur dabartinėm kainom.
Pumper 2018-11-25 10:08
Anksčiau sakydavai, kad degalinių pelnas 7 centai nuo litro, o dabar pasakoji, kad duoda nuolaidą 8 centus. Tai ką, 1 centrą į nuostolį parduoda? Apsispręsk vieną kartą.
immortallt 2018-11-25 11:59
Circle K, AKA Statoil tokių pridalinęs. Pumper, rimtai? Kažkada išskaičiavau daugmaž pelną, atmetus nuolaidas, o tu dabar bandai dar kartą nuolaidą atimti? O šiaip, atidarykit savo degalinę, net pinigų padėsiu surasti, už varganus 15%, bet laiduosite asmenine atsakomybe. Gi čia milijonieriais per naktį tapsit.
Evil Goku 2018-11-25 20:58
To pačio tinklo degalinių esančių tame pačiame mieste degalų kanos gali skirtis keliais centais. O ir naftos kainoms pakilus, degalų kainos kyla ne vien dėl to, kad pabrango didmeninė kaina. Pavyzdžiui, jei Trumpas pasako kokia nesąmonę, tai naftos kainos pakyla ne todėl, kad padidėja žaliavos gavimo ar transportavimo kaštai, ar padidėja naftos suvartojimas, bet todėl, kad taip suriaguoja rinka. Jei norim mažesnių degalų kainų, reikia piltis kur pigiau, tada tie kurie siūlo brangiai turės mažinti kainas.
immortallt 2018-11-25 21:16
Žinoma, degalinių tinklai stengiasi maksimizuoti pelną, kaip ir kiekvienas iš jūsų. Jei nori mažesnių išlaidų degalams, pirk taupesnį automobilį. Net jei be pelno dirbs degalinės, sutaupysi vos kelis eurus per mėnesį, o su taupesniu automobiliu, keliskart tiek sutaupysi.
bahuriux 2018-11-25 21:23
Paantrinsiu. Negaliu patikėti bet viena iš pačių brangiausiu tinklų EMSI bent vienoj degalinėj laiko kainas centas į centą tokias kaip ir Jozitoj (kiek tai tesiasi ir tesis nežinau), toj degalinėj kur link Palangos nuo Klaipėdos važiuojant, ties nusukimu į Kretingą, nes kaip suprantu užsikniso nieko neparduoti ir negeneruoti jokio pelno, o tik nuostuolius. Nuo Jozitos kažkur per ~4 km jie yra. Ir ką gali žinoti, gal net kortele ten galima atsiskaityti, šito nežinau tik šiandien pro šalį važiuodamas pirmą kartą pamačiau. Šilutėj irgi "užsikrėtė" žemų kainų virusų andopas ties apvažiavimo viduriu. ir tokių jau tasiranda vis daugiau. Taigi konkurencija veikia patikėkit. Taspats ir su maisto bei buities prekėm atėjo depo ir pagaidino visus senukus, mokiveži, gulbę, Lytagrą ir kt., kartu sudėjus, dabar jau vėl gryžo nuolaidos trečiadienį ir šeštadienį į senukus ir iš dalies į ermitažą, o sakė PFFFF pamirškit tuo laikus. Tas pats su maistu ir rūbais bus, tik kolkas dar tai nevyksta, nes dar nepakankama konkurencija kaip užsieny ir nėra išpardavimų tikrų. Gerai kad jau nors kuro kainas sutvarkė konkurencija, nežinau kaip dėl orlen, bet tikiuosi, jei jie laikytu užknisančiai didesnes didmenines kainas degalinės vežtusi iš kitur. Dar kaip vartotojas esu nepatenkintas 25+ "lojalumo" kortelėm piniginėj, ne vien dėl to kad jos plėšo piniginę, bet dėl to, kad toks reiškinys išvis egzistuoja, vietoj to šlamšto geriau jau iškar tegu nuleidžia kainą (kaip lidl), tiek kiek kainuoja tų kortelių išlaidos + suteiktos nuolaidos už jas, o tai jau automatiškai bus 3-8% pigiau ir mažiau vartotojų trackinimo.
AAA000 2018-11-25 23:27
tas korteles del kitko laiko. pagal jas tinklai optimizuoja perkamiausiu prekiu krepseli vidutiniam vartotojui, kad galetu daugiau uzdirbt. ta prasme - tu visada garantuotai gauni didziausia imanoma slamsta uz bangiausia kaina tinklai tuo maloniai pasirupins uz keliu centu butaforine nuolaida.
immortallt 2018-11-25 23:38
Konkurencija yra gerai, bet nesitikėkite stebuklų, kuro kainos Lietuvoje yra geros. Jozitą labai mėgsti kelti už etaloną, bet kiek kartų ten atvažiavau ir nelaukei eilėje? O padangas prisipūtei? Stiklus nusivalyti galėjai? Nueiti į švarų ir tvarkingą tualetą? Bet gal nepradėkime diskusijos apie tai kaip H&M, Lidl ar Depo neva kažką pakeitė. Ir vėl nesupranti esmės, žmonėms patinka nuolaidos ir kortelės, jaustis išskirtiniais. Jie pirks daiktą, kurio jiems niekada nereikėjo ir nereikės, jei bus 70% nuolaida. Todėl ir kuro kainoms pas mus taikomos didžiausios nuolaidos regione, ir kaina švieslentėje nėra ta kaina, kurią moka.
bahuriux 2018-11-26 10:52
Aš žinau, kaip tai veikia, tinklas gauna prekių partiją už 100 salyginių pinigų (savikaina), tada 3 mėnesius laiko kainą ant lentynos 300 (reikia suprasti, kad nuo jų dar PVM atsiskaičiuoja ir visos kitos išlaidos), po 3 mėnesių, arba po 60% nuo partijos pardavimo nuleidžia kaina iki"neįtikėtinų" 30% ir padaro saplvotą kainą trečiadieniais ir šeštadieniais 210, kai parduoda dar 20%, išvis paskelbia "afigieną super duper išpardavimą 50%" likusiems 20% prekių už 150. Skaičiai salyginiai bet esmė tokia. Rezultate didžioji dalis prekių vistiek parduota su dideliu antkainiu per ilgą laiką, o tos akcijos ir nuolaidos tik kaip reklama, kitoms prekėms su labai stipriai užkeltais antkainiais, vistiek paima ir neakcijinių prekių tuo pačiu pirkėjai. Na tai taikoma daugiausiai buities ir elektros/elektrinikos, aprangos ir avalynės ir tt. prekėms. Na degalinės veikia kitaip Viena pardavėja pasakojo kad viena batų parduotuvė per "jamam" tiesiog išimdavo einamas geras prekes iš apyvartos kurias ir taip perka, o gudriai perkainavus bando atsikratyti neinamom. OK baigiam offtopicus, nors koks skirtumas.
ElniaRagis 2018-11-26 13:59
bahuriux palietė Emsi, taip pas juos bezas vienas brangiausių visada būdavo, bet dabar Vilniuje Ateities ir Kalvarijų gatvių sankryžoje esanti degalinė vakar benzą už €1,06, dyzelį už €1,03 stumdė (tik yra sąlyga, būtina mokėti grynaisiais). Piluosi tik čia dabar, pas tėvus važiuodamas o dėl Neste, tai prie namų Kauno ir Švitrigailos gatvėj esanti, visą savaitę jokio veiksmo, kaip įkaltas €1.22
immortallt 2018-11-26 19:11
O link Trakų važiuojant Emsi=Circle K. Konkurencija didelė ir stumdosi visi. Bet vienas suks į šoną 10km, kad užsipilti kuro pigiau euru, kitas stos ten kur patogu ir nesuks galvos.
Xdmin 2018-11-26 21:01
Nepakeliui man ta Jozita, o ir padangas megstu daznai pustis vietoje, tai Viadoj piliuosi. Bet i Jozita realiai vaziuociau vien del to kad nera jokiu uzknisanciu korteliu, kaip ir Lidl. As Cirke nesipilu vien del to kad korteles neturiu, ir nenoriu dar vienos tureti. Buvo ten kazkaip surise su bankine kortele, kad iskart gautum nuolaida, bet pakeiciau ja, vel klaust kad priristu, nenoriu net galvot apie tai nors ir uztruktu tik 30s.
immortallt 2018-11-27 19:41
Nu kur kur, bet tik ne Viadoje...
bahuriux 2018-11-27 22:39
Nes rusai savininkai? Nu matai žmonės pilasi kur nori, arba kur pakeliui. Betkuriuo atveju cirke, neste, orlen, ar viadoj didesnė dalis babkiu išvažiuoja iš Lietuvos. Jūs neprisidedat, prie ekonomikos gerinimo Lietuvoj tiek kiek galėtumėt.
bahuriux 2018-11-29 04:03
Šį vakarą važiuojant pro Šilutę mačiau dyz kurą po 1,05 Jozitoj ir Andope ir spėju Klaipėdoj jau taip pat bus Sauridoj ir toj pačioj EMSI kurią minėjau bus tokia pat kaina. Cirke širyt 1,266 (- kažkokia nuolaida nežianau kokia galima gauti seniau litais duodavo man -0,12 LTL nuo litro), nestėj 1,245 (-3,5ct su nuolaidų kortele). Pažiūrėjau šiandien Jozitoj biopriedų kiekį ant dyzelio lipdukų rašo B7, ant benzo nepamenu, ar B5, ar B7 neužsifiksavo atminty. Beja dyz kuras vasarinis kaip supratau jokių tokių * žvaigždučių nesiamtė. Idomu jie gali tai klastoti (biopriedų kiekį), ar ne, nu pvz užsiveža B20 dyz kuro, o rašo B7, kas ten ką patikrins. Nors ko gero ne, konkurentai juos laiko po padidinamuoju stiklu, kaip kokius kenkėjus , kiek kartų skundė Jozitą nei karto nieko neįrodė ir nelaimėjo. O kai atsirado ir daugiau tokių pigių tinklų išvis pavargo juos skūsti. Jei pamenat buvo prieš pora metų straipsnis t.lt apie tai kaip Jozitos savininkas vargo su konkurentų skundais nuolatiniais ir tikrinimais. Ai čia buvo dar diskutuojama apie padangu prisipūtimą, tai Klaipėdoj išvis kažkokia tragedija, statoiluose anksčiau dar būdavo, o dabar žinau kur padangas prisipūsti iš visos Klaipėdos tik dviejuose circle degalinėse. Man šiaip visai neaktualų turiu garaže kompresorių, o ir po vieną akumuliatorinį yra kiekvienoj mašinoj. Dėl langų nusiplovimo, jei man nepasivaideno tai Šilutės jozitoj mačiau kibirą su tokių kotu ir šiaip ten šalia yra plovykla plauna rankomis kokybiškai, yra tuoletas, mini parduotuvėlė, kavos, spaudos gali gauti ir tt. taip kad neriekia lia lia, o dėl Klaipėdos Jozitos niekada neatkreipiau į tai dėmesio, nes niekada nieko man iš ten dar nereikėjo išskyrus kuro, nes kaip jau rašiau netoli namų.
immortallt 2018-11-29 19:29
Pilti kiekvienas gali kur nori, taip, jų pasirinkimas, bet šiaip pusė kuro kainos mokesčiai ir lieka iškart Lietuvoje. Iš likusios pusės didžioji dalis yra naftos kaina - jau ne Lietuvoje lieka. Iš tos dalies išvažiuoja tik pelnas, kurio nuo kuro kainos nesiekia nė 3ct/litrą. Nu Jozita tai tvartas palyginus po Neste ar Statoil. Užsipilti jei nėra eilės neturiu problemų, bet tikrai nėra ta vieta, kur stoji, nes smagu ten. Ir šiaip šiandien Nestėje tiek dyzelis tiek 95 - 1,17 Eur/l. Po nuolaidų kortelės 1,13. O klausimų dėl Jozitos daug kyla, kai kurą pirko geriausiu atveju už 1,02 užvakar, tai už 1,05 kaip išgyventi - no ideas.