Gyvenimiškas patarimas - kaip tobulai išvirti kiaušinį minkštu tryniu?  ()

Pusryčiams daugelis mėgstame kiaušinius – virtus, keptus, kietu tryniu ar skystu, kiaušinienę ar omletą. Atrodytų, kad išvirti kiaušinius – juokų darbas, tačiau iš tiesų egzistuoja keletas taisyklių, kurios padės išvirti kiaušinius tobulai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Koks yra tobulas virtas minkštas kiaušinis? Jo baltymas turi būti standus, o trynys – šiltas ir skystas, varvantis nuo šaukšto, į kurį tarsi padažą labai smagu padažyti skrudintos duonos gabalėlį. Arba užsikąsti juodos duonos rieke, aptepta sviestu.

Žingsnis po žingsnio, kaip išvirti tobulą minkštą kiaušinį, dalijasi gerų patarimų portalas „The Kitchn“. Pirmiausias ir vienas svarbiausių punktų – nepasitikėkite sieniniu laikrodžiu ar laikrodžiu telefono ekrane. Įsigykite laikmatį, nes norint tinkamai išvirti kiaušinius labai svarbios net sekundės.

Užkaiskite puodą su vandeniu. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, kad vanduo tik vos burbuliuotų. Šaukštu atsargiai įleiskite į vandenį kiaušinius ir virkite 5–7 minutes (jeigu tai L dydžio kiaušiniai. M dydžio kiaušinius virkite puse minutės trumpiau).

Jeigu verdate du kiaušinius ir norite visiškai skysto trynio, pakaks virti 5 minutes, o jeigu norite pradėjusio standėti trynio, virkite 7 minutes. Jeigu puode verdate 3–4 kiaušinius, prie virimo laiko pridėkite 10 sekundžių. Išgriebkite kiaušinius iš vandens ir palaikykite po šalto vandens srove 30 sekundžių.

Patiekite minkštai virtus kiaušinius specialiuose stoveliuose. Jeigu stovelio neturite, į nedidelį dubenėlį įberkite ryžių ir pastatykite kiaušinį. Beje, ar žinojote, kad viršūnę galite nupjauti? Tiesiog staigiu judesiu peiliu įpjaukite į lukštą ir po to nupjaukite kiaušinio viršūnę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(16)
(-7)

Komentarai ()