Vienas sėkmingiausių visų laikų investuotojų Warrenas Buffettas jauniems žmonėms turi vieną genialų patarimą  (14)

Warrenas Buffettas - vienas turtingiausių pasaulio žmonių, tačiau kartu - ir vienas įdomiausių. Jis nesišvaisto pinigais, yra kuklus ir jo visada įdomu klausytis. Jis negaili patarimų apie investicijas, tačiau naujausias jo patarimas jauniems ką tik mokslus baigusiems žmonėms nėra tiesiogiai susijęs su pinigais. Štai ko, pasak Buffetto, jums būtinai reikia, kad būtumėte sėkmingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus sėkmę lemia jo charakteris, žinios, įžvalgumas, užsispyrimas ir daugybė kitų savybių. Universalios sėkmės formulės nėra ir negali būti, nes pradžios taškas visada būna skirtingas - juk dviejų vienodų žmonių vienodose situacijose niekada nesurastume. Ir daugybė kelių yra vienkartiniai - jei raktą į sėkmę suranda vienas žmogus, kitam sekti jo pėdomis jau tikriausiai nepavyks. Tačiau Buffetto patarimas yra labai konkretus - reikia pakeisti tą pradžios tašką:

„Investuokite į save. Vienas lengvas kelias pakelti savo vertę 50 % yra komunikacijos įgūdžių gerinimas. Jei negalite bendrauti, tai tas pats kas mirktelti merginai tamsoje – nieko nenutiks. Galite būti kokie tik norite protingi, bet privalote gebėti savo protą parodyti“.

Tokį patarimą jauniems, ką tik mokslus baigusiems žmonėms turi Buffettas. Pasak jo, daugybė žmonių šiais laikais pasižymi itin prastais komunikacijos įgūdžiais. Jie nemoka klausytis, nemoka kalbėti apie save, nemoka trumpai ir aiškiai pateikti net ir gerai žinomos informacijos. Patekę į stresą keliančią situaciją (pokalbį dėl darbo) daugelis žmonių ima apsimesti kažkuo, ko nėra, o tai labai lengva pastebėti. Žmonės atprato sakyti tai, ką galvoja - socialiniai tinklai mus išmokė kalbėti tik tai, kas sutampa su mūsų kuriamu įvaizdžiu kitų žmonių galvose, net jei jis neturi nieko bendro su mūsų asmenybėmis.

Buffettas teigia, kad komunikacijos įgūdžių gerinimas yra tiesiausias kelias į sėkmę. Kadangi daugybė žmonių nebemoka išsakyti savo minčių ar greitai improvizuoti sau nepalankiose situacijose, geri komunikacijos įgūdžiai yra didžiulis konkurencinis pranašumas. Svarbiausia tai, kad juos galima pagerinti - tai yra tik dar vienas įgūdis.

Kaip pagerinti savo komunikacijos įgūdžius? Internete surasite daugybę patarimų, tačiau svarbiausia - kalbėti tai, ką galvojate. Būdami su draugais, šeima, bendradarbiais visuomet stenkitės pasakyti viską, ką norite pasakyti. Stenkitės kalbėti glaustai, tačiau kartu ir išsamiai. Nepraleiskite progos atlikti vieną ar kitą pristatymą, praktikuokite savo viešo kalbėjimo įgūdžius. Ir įsiminkite savo klaidas, kad vėliau jas galėtumėte ištaisyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(105)
(4)
(101)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: