Kodėl krovininiai laivai nuo piratų nesigina ginklais? Kokias priemones naudoja vietoj šautuvų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2019-01-03 19:16
Na greičio padidinimas tai padėtų nuo visokių diletantų, bet ne nuo piratų.. Juokaujama, kad piratų laivas nuo žvejų laivo skiriasi tik varikliu (varikliais, nes dažnai jų būna net keli) Kas neparašyta straipsnyje, tai kad ypač pro somalį plaukiančiuose laivuose (kur patruliuoja piratus medžiojantys kariniai laivai) dažnai įrengiamos citadelės, tai gerai užbarikaduotos patalpos, su tvirtomis durimis, maisto atsargomis ir radijo ryšiu. Jei mato, kad esamomis priemonėmis nepavyks išvengti piratų patekimo ant denio, visa įgula stengiasi užsibarikaduoti. Ir atvykus pagalba gali be problemų šturmuoti ir išvalyti laivą. Jei paimtas nors vienas įgulos narys tada jau šturmo greičiausiai nebus. Dar irgi nelabai paminėta, kad labai slidus reikalas, ar tai piratai ar ne.. vien plaukimas jūra su ginklais nesuteikia teisės į juos šaudyti (juk ir pats tuo pačiu metu plauki jūra su ginklais)
audriusn 2019-01-03 23:24
galima apsaugai samdyt PMC. nors su АК-630 ar Bushmaster butu smagiau
IrmantasRucys 2019-01-04 01:00
O jeigu neoficialiai igula turetu pasislepe pora automatu, uzpuolimo atveju apsaudytu, ir niekam neraportuotu? Piratu teisiu vistiek niekas negina, velniop juos.
sigun 2019-01-05 00:26
Piratai dažnai turi granatsvaidį. Jei sugebėsi visus nukauti - OK, jei ne - turėsi laivo borte didelę skylę.
SaMaras 2019-01-05 11:32
Na turi jie tų granatsvaidžių, bet kad juos panaudotų tai gal tik kartą girdėjau, kažkokį ten afigieną laivą vaikėsi (berods kruizinį ar pan) dideliam laivui su RPG didelės žalos nepadarysi, skylę pradegina nedidelę, o ji pati bus virš vaterlinijos. Piratai ir ne kažkokie ten spec pajėgų koviniai narai.. ten jei atsišaudo irgi aklai nelenda į kovas su tokia logika, kad gal visų neiššaudys tai paimsim.. o dėl nelegalių automatų tai galima ir pas save rūsy pasislėpti kelis.. ir sakyt, kad čia gynybai.. bet tai vistiek bus toks pats nusikaltimas.. (laivas nesvarbu kokiuose vandenyse, jis vistiek skaitosi kažkurios valstybės teritorija, kur galioja tos valstybės įstatymai)
Kirtiklis 2019-01-05 15:08
O jei įstatymu įpareigoti, kad laive būtų kažkoks apsaugos būrys? Bet jaučiu lengviau ir pigiau rizikuoti, vis viena ne dažnai būna tokie atvejai kad tie piratai pultu ir užimtų laivą.
audriusn 2019-01-05 17:23
buna https://www.youtube.com/watch?v=tpNpDM-enLw geriausiai buvo kai sugalvuojo uzpult karini laiva. Pietu Koreja i viena savo laiva spec pajegas pasiunte, greit padare tvarka ir pasake, kad nesiruosia terliotis. Kinai taip pat. Rusai vienus surinke susodino i valti apie pora simtu myliu nuo kranto ir paleido... be irklu. Pagavus tokius galima be dideliu ceremoniju kabint po reja.
Vytax 2019-01-06 10:14
Laivų saugumui tarptautiniuose užtikrinti yra skirtas karinis laivynas. Labai svarbi ir prekiniuose laivuose iškelta vėliava. Nes kiekvienas karinis laivynas saugo tik savo šalies prekinius laivus. O esmė tokia, kad laivybos kompanijos vengia mokesčių. Todėl laivus registruoja visokiuose Liuksemburguose ar Singapūruose. Todėl tie laivai realiai lieka be apsaugos. Nes šios šalys neturi karinių laivynų. Dar prie situacijos prisideda ir tai, kad aktyviai vystomus laivynus teturi tik dvi šalys: JAV ir Kinija. Visose kitose šalyse kariniai laivynai pamažu degraduoja. Tad įvykus laivo užgrobimui, kariuomenės neturi galimybių staigiai reaguoti. Nes piratai visada prekinius laivus stengiasi kaip greičiau plukdyti link kranto ir palikti taptautinius vandenis. O jei prekinis laivas paliko tarptautinius vandenis, šaukštai po pietų, laivybos kompanijoms belieka tik klusniai vykdyti piratų reikalavimus.
soulshot 2019-01-06 17:49
Kiek cia daug ekspertu zinovu,visi buve laivuose,visi susidure su piratais,visi zino kas ir kaip...gal baikit kliedet viena karta expertai jus ...