Neįtikėtina, bet faktas: iš parduotuvėje pirktų putpelių kiaušinių išsirito putpeliukai (Video)  ()

Pora nusprendė išsiaiškinti, ar iš parduotuvėje pirktų putpelės kiaušinių pakuotės įmanoma užsiauginti putpelės putpeliukų. Didelei daug kieno nuostabai, jiems tai puikiai pavyko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogus, besislepiantis po pseudinomu „as91“, su žmona nusprendė patikrinti teoriją – ir visą procesą uždokumentavo.

Kaip tai iš viso įmanoma? Na, priežastis gana paprasta: priešingai nei vištos, tam, kad dėtų kiaušinius, putpelės-vištelės turi būti laikomos kartu su putpelių patinėliais. Tad dalis kiaušinėlių neišvengiamai būna apvaisinti – nors ir ne visi. Tad su vištos kiaušiniu, pirktu iš paukštyno, toks eksperimentas nenusisektų, bet su putpelėmis – kodėl gi ne?

Naudojo inkubatorių

Eksperimentui iš Rusijoje populiarios internetinės parduotuvės „Ашан“ pora nusipirko tris paprastas kiaušinių pakuotes: dvi po 20 kiaušinių ir vieną – po 10. Taigi, iš viso 50 kiaušinių.

Žinoma, rinkosi pačius šviežiausius kiaušinius – kad tikimybė, jog išsiris jaunikliai, būtų kiek įmanoma didesnė.

Apie 10 kiaušinių teko iškart išbrokuoti, nes jie buvo suskilę. Vyras pasakoja, kad buvo girdėjęs, jog pažiūrėjus į kiaušinį prieš šviesą, įmanoma pamatyti, ar jame yra užsimezgęs embrionas – bet realybėje tai pasirodė esą neįmanoma, tam trukdė tamsios kiaušinio rašto dėmelės.

Kiaušiniai inkubatoriuje su nustatyta tinkama temperatūra išbuvo tris savaites. Per tą laiką žmona susilažino su vyru, kad iš visų kiaušinių išsiris kokie 3-5 putpeliukai.

Ir štai, kovo 27 dieną pasigirsta pirmasis pyptelėjimas. Pirmasis putpeliukas jau yra!

Eksperimentatoriai pasakoja, kad putpelių putpeliukai iškart ėmė šliaužioti po inkubatorių – jie buvo palikti ten tam, kad pradžiūtų. Vėliau buvo perkelti į šildomą dėžę.

Rezultatas geras

Įdomu tai, kad apie ketvirtis išsiritusių putpeliukų negalėjo vaikščioti – kojos krypo į skirtingas puses. Ir dideliam jų nepasitenkinimui, jos galiausiai buvo sutvirtintos siūlu – tačiau po dienos putpeliukai jau nebe šliaužiojo pilvu, o galėjo atsistoti.

Rašoma, kad paukščiukai buvo labai maži – bet ir labai aktyvūs, o daugmaž nuo ketvirtosios savo gyvenimo dienos net ėmė bandyti skristi.

Po trijų dienų pasvėrus, paaiškėjo, kad vienas putpelės putpeliukas sveria apie 8-9 gramus. Beje, tam, kad pavyktų pasverti hiperaktyvius paukščius, juos teko įdėti į taurę.

Ir štai jau dvi savaitės. Per jas vienas paukštelis dėl neaiškios priežasties nugaišo, dar vienas išsisuko koją. Likę laikosi puikiai. Rašoma, kad jie keliaus į kaimą, pas eksperimentatoriaus uošvienę. Bet įvertinant eksperimentą – išsirito daugiau nei 50 proc. kiaušinių. Puikus rezultatas!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()