Neskaidriausi pasaulio rinkimai, kuriuos net galima būtų įtraukti į Guinnesso rekordų knygą: „surinko“ 243 000 balsų, nors šalyje buvo registruoti vos 15 000 balsavimo teisę turinčių rinkėjų  (0)

Kiekvienąkart Liberijoje vykstant rinkimams, ypač svarbi užduotis tenka šalyje rinkimus ir jų skaidrumą prižiūrinčiai institucijai. Mat užtikrinti skaidrius ir sąžiningus rinkimus šioje šalyje nėra tokia jau paprasta užduotis – nes vieni nesąžiningiausių ir korumpuočiausių kada nors užfiksuotų rinkimų vyko būtent Liberijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Liberijos prezidentas Charlesas Kingas net yra patekęs į pasaulio Guinnesso rekordų knygą – dėl vienos labai neįprastos priežasties: mat C.Kingui priklauso rekordas dėl pačių neskaidriausių kada nors vykusių rinkimų.

1927 metais Liberijoje vykusių rinkimų metu C.Kingas nugalėjo savo oponentą Thomasą Faulknerį, „surinkęs“ 243 000 jį palaikančių balsų – kai tuo tarpu T. Faulkneris gavo vos 9000 balsų.

Tačiau šioje vietoje yra vienas niuansas: šalyje tuo metu buvo registruoti vos 15 000 balsavimo teisę turinčių rinkėjų.

C.Kingas Liberiją valdė 10 metų. Jis savo kadenciją pradėjo 1920 metais, o baigė 1930-aiaisias – kai siekdamas išvengti apkaltos, buvo priverstas atsistatydinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai (0)