Išskirtinė sporto istorija, kokių dažnai nebūna: prieš pat finišą sustojo tam, kad nepralenktų varžovo - garbingas bėgiko poelgis sužavėjo gerbėjus, bet nuvylė trenerį (Video)  ()

Girdint tiek daug istorijų apie dopingo vartojimą sporte, sporto pasaulio atžvilgiu sunku nebūti ciniku. Tačiau ši istorija parodo, kad sportas būna net ir labai garbingas. Ispanų bėgikas Fernandez Anaya, kuris treniruojasi Vitorijoje, tapo kone didvyriu dėl savo elgesio, kuris jo kolegai leido iškovoti pelnytą pergalę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

F.Anaya bėgimo, kuris vyko Burlandoje, metu atsilikinėjo nuo Abelio Mutai – kuris yra iškovojęs Olimpinį bronzos medalį. A.Mutai užtikrintai pirmavo, tačiau likus maždaug 10-20 metrų iki finišo netikėtai sustojo, manydamas, kad jau finišavo.

Tačiau F. Anaya jo nepralenkė, o sustojo ir liepė šiam bėgti, parodydamas, kad A.Mutai dar nefinišavo. Kadangi sportininkai nekalba bendra kalba, F. Anaya ėmė pašėlusiai mojuoti rankomis, tokiu būdu primygtinai siūlydamas A. Mutai bėgti toliau. Galiausiai A.Mutai laimėjo varžybas.

Pats F. Anaya sako, kad jis nenusipelnė pergalės, todėl padarė tai, ką turėjo padaryti. Ispanas pasakojo, kad būtent A.Mutai yra nusipelnęs laimėtojas, nes jis sugebėjo sukurti tokį atotrūkį, kurios ispanas nebūtų sugebėjęs panaikinti – jei ne A. Mutai padaryta klaida. Antros vietos laimėtojas tęsia, kad vos tik pamatęs A.Mutai sustojusį, žinojo, kad jo nemėgins pralenkti.

F.Anaya poelgis pergalės jam nepelnė, tačiau pritraukė daugybę naujų gerbėjų. Bėgimas vyko gruodžio mėnesį, o jo socialinių tinklų „Facebook“ ir „Twitter“ paskyros buvo tiesiog užtvindytos pagyromis iš viso pasaulio.

Tiesa, vienas žmogus nebuvo sužavėtas tokiu ispano elgesiu – tai jo treneris Martinas Fizas. Pastarasis pripažino F.Anaya sąžiningumą, tačiau pažymėjo, kad pats taip nebūtų pasielgęs. Treneris sako, kad būtų pasinaudojęs šia klaida ir laimėjęs varžybas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()