Laiko vagies medžioklė: 5 patarimai, kaip sumažinti nereikalingą telefono naudojimą  ()

Visi esame labai užimti. Sunku suspėti užbaigti pradėtus darbus, mus visada spaudžia terminai, o laiko reikia ir šeimai bei draugams. Tik mūsų niekaip nepaleidžia vienas laiko vagis - telefonas. Kaip sumažinti jo naudojimą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaime aišku, išmanusis telefonas yra nepaprastai naudingas įrankis. Be jo mes - kaip be rankų. Jis leidžia bet kuriuo metu atsakyti į elektroninius laiškus, susisiekti su draugais, fotografuoti ir filmuoti. Tačiau kur kas dažniau jis tampa dėmesį blaškančiu trikdžiu. Jei manote, kad ir jūs turite šią problemą, pasinaudokite keliais iš šių 5 patarimų:

1. Ištrinkite socialinių tinklų programėles

Jei tik to nereikia jūsų darbui, to nereikia jūsų telefonui. Programėlės greitai ištrinamos ir greitai įrašomos - išėję atostogauti galėsite jas susigrąžinti. „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“ - jei manote, kad šios programėlės jus blaško, atsisakykite jų.

2. Įsijunkite pilkąjį režimą

Visos tos spalvotos ikonos stimuliuoja jūsų smegenų malonumo centrus. Būtent dėl to jūs norite žiūrėti televiziją, net kai nieko įdomaus nerodo. Ir būtent dėl to juodai/balto filmo žiūrėjimas reikalauja daugiau pastangų nei spalvoto.

Parsisiųskite programėlę, kuri jūsų telefoną pavers pilku. Tai taip pat galite pasiekti panaršę telefono nustatymuose.

3. Išjunkite pranešimus

Ne, jums nereikia žinoti, kada ir kas kokį video įkėlė. Išjunkite visus aktyvius pranešimus, kurie jums nėra būtini darbui. Tam tinka ir režimas „Netrukdyti“, bet geriau rankiniu būdu iš kiekvienos programėlės atimkite teises jums kišti nereikalingus pranešimus. Nes pats žinote, kad norite pagriebti telefoną, vos tik jis suvibruoja.

Tuo pačiu nutildykite tas pokalbių grupes, kurios nėra būtinos darbui - vėliau paskaitysite, kas ką veikia.

4. Išjunkite internetą

 

Žinoma, telefonas gali būti būtinas. Bet gali toks ir nebūti. Jei dirbdami nesinaudojate telefono prieiga prie interneto, tai ją tiesiog atjunkite. Įsijunkite skrydžio režimą ir pamirškite, kad turite telefoną.

5. Išjunkite „Always on“ ekrano funkciją

„Always on“ - tai funkcija, leidžianti telefonui rodyti pranešimus net ant miegančio ekrano. Taip ji vadinasi „Android“ sistemoje, bet analogišką funkciją turi ir „iPhone“ įrenginiai. Arba bent jau padėkite telefoną ekranu žemyn.

Galiausiai, neturėkite telefono savo darbo zonoje, jei jis jums nėra būtinas. Kam jis jums ant darbo stalo? Tegul bus ant palangės už poros metrų - pasiekiamas, bet ne taip jau lengvai. Su laiku pastebėsite, kad išaugęs produktyvumas jus motyvuoja ir sukelia didesnį malonumą, nei besmegeniškas naršymas socialiniuose tinkluose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(5)
(14)

Komentarai ()