Elonas Muskas prisišnekėjo kaip reikiant – „Tesla“ vertė iškart nukrito 14-a mlrd. dolerių (Video)  (4)

Elonas Muskas yra labai aktyvus „Twitter“ socialiniame tinkle, bet per pastarąsias kelias dienas milijardierius jame tiek prirašė žinučių, kad daugelis jau imasi už galvos. O po paskutinių žinučių turbūt vertėtų Elonui užblokuoti „Twitter“ paskyrą arba prieš rašant tokias žinutes – pasitarti su advokatais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias dienas Elonas Muskas pagarsėjo dėl savo žinučių, kuriose aktyviai ragino kuo greičiau baigti su tuo koronaviru ir atidaryti gamyklas.

Tų žinučių yra tiek daug, kad jau būtų ir sunku jas visas aptarti. Tačiau turbūt geriausiai Elono požiūrį į susidariusią situaciją atspindi štai šie pasisakymai.

Valstijų liepimas žmonėms būti namuose ir niekur iš jų neiti Elonas prilygino „fašizmui“, o investuotojams pristatydamas I-ojo ketvirčio finansinius rezultatus rėžė tiesiai šviesiai: „What The Fuck?“ Vertimo čia turbūt ir nereikia.

Taip, viskas suprantama. Verslas stovi, gamyklos uždarytos. Kuris verslininkas dėl to nesinervintų? Visgi, juk „Tesla“ situacija dar yra gera ir net ženkliai geresnė nei kitų automobilių gamintojų.

Šanchajuje esanti gamykla jau dirba kone mėnesį laiko ir gamina elektromobilius. I-ojo ketvirčio rezultatai labai geri, o ir juos paskelbus – „Tesla“ akcijos pasiekė net 855 dolerių ribą. Beveik tiek pat, kiek jos rekordiškai brangios buvo dar prieš prasidedant visai šiai pandemijos suirutei.

Ką gi. Elonas nebūtų Elonas. Jei tos su koronavirusu susijusios žinutės didesnės įtakos kompanijos finansams ir nedarė – tik erzino gerbėjus – tai paskutinai keli Elono žodžiai smogė kaip reikiant.

Elonui „Twitter“ tinkle užteko parašyti, kad „Tesla“ akcijos yra pervertintos ir visi iškart sureagavo. Negana to, jis dar pridėjo, kad išparduos nekilnojamą turtą. Tokių kalbų rezultatas? Vos per naktį „Tesla“ akcijos žnegtelėjo 10 proc.

Akcininkai turbūt šokiruoti ir tai lyg žaibas iš giedro dangaus po išties labai gerų pirmojo ketvirčio finansinių rezultatų.

Elonas jau yra prisikalbėjęs ir užpernai. Tada akcininkai irgi labai pyko bei Elonas už savo žodžius turėjo susimokėti 20-ies milijonų dolerių baudą.

Nuo to karto jis įsipareigojo svarbias žinutes derinti su bendrovės teisininkais. Elonas prisipažino, kad šįkart to nedarė.

Tikėtina, kad už tokį elgesį ir vėl susilauks baudos, bet didžiausią finansinę baudą jis išsirašė pats sau. Skaičiuojama, kad dėl šių kelių žodžių „Twitter“ „Tesla“ nuvertėjo 14-a mlrd. JAV dolerių, o pats Elonas prarado apie 3 mlrd. Skausminga žinutė.

O kodėl gi Elonas Muskas prirašinėjo tokių… nesąmonių?

Pagrindinė versija yra dėl to, kad vis dar tęsiasi karantinas. Negalima atidaryti Fremonto gamyklos. Tos pačios, kurioje yra pagaminama daugiausiai „Tesla“ elektromobilių.

Kiti mano, kad įtakos galėjo padaryti ir Elono Musko žmonos nėštumas. Ji turėtų gimdyti artimiausiomis dienomis ir tai Elonui prideda papildomo streso.

Galbūt yra ir dar kažkokių dalykų, kurių mes nežinome. Bet kuriuo atveju, į eterį paleistų žodžių Elonas Muskas jau nesugrąžins.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(42)
(9)
(33)

Komentarai (4)