Aukcione parduoto automobilio viduje - 850 tūkstančių dolerių vertas krovinys  (1)

Įsivaizduokite situaciją - aukcione įsigyjate paprastą, kasdienišką automobilį. Jis nėra labai brangus ar kuo nors labai ypatingas. Tačiau atvėrę pirštinių skyrelį aptinkate krovinį, kurio vertė - 850 tūkstančių dolerių. Ką darytumėte? Vienam žmogui Teksase teko atsakyti į šį klausimą. Tiesa, atsakymas buvo labai paprastas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neskelbiama nei koks automobilis tai buvo, nei kokiame aukcione žmogus jį įsigijo. Tiesiog atvėręs pirštinių skyrelį vienas Teksaso gyventojas aptiko šį tą gąsdinančiai vertingo - kelis didelius kokaino paketus. Kodėl gąsdinančiai? Nes tokio krovinio niekas taip paprastai neatsisako. Tas, kas jį pametė, jo ieškos, o atsekti automobilio kelią nėra taip jau sunku.

Taigi, žmogus iškvietė policiją. Ji atvyko su apmokytu šunimi, kuris apuostė mašiną ir aptiko dar vieną slaptą skyrelį su kokainu. Iš viso - 34 kokaino paketai, bendrai sveriantys 34 kg. Sutapimas? Na, nors JAV viskas matuojama uncijomis ir svarais, Kolumbijoje ir kitose galimose kokaino kilmės šalyse naudojami mums įprasti matavimo vienetai.

Kokainą policija supakavo ir išvežė. Pradėtas tyrimas, bus bandoma surasti jo savininkus. Tas tyrimas grečiausiai įtrauks ir automobilį, bet nėra skelbiama, ar jis galiausiai liks jo naujam šeimininkui. Ir ar jis apskritai jo nori.

Tikriausiai ne vienam skaitytojui atvipo žandikaulis - kaip kokainas gali būti toks brangus. Iš tikrųjų, kokainas įprastai yra brangesnis. Viskas priklauso nuo kokaino kilmės, kokybės ir šalies, kurioje yra parduodamas. Juodąją rinką sekančiame tinklapyje Havocscope.com rašoma, kad vienas gramas kokaino Kuveite kainuoja 330 dolerių, Egipte - apie 200 dolerių. JAV, priklausomai nuo pardavėjo ir narkotikų kokybės, kokainas gali kainuoti ir 30 ir 300 dolerių.

Vertingi daiktai parduotuose automobiliuose aptinkami itin retai, nes parduodamos mašinos yra apžiūrimos. Juolab, kad šįkart dalis kokaino buvo aptikta pirštinių skyrelyje, kurį lengva patikrinti. Gali būti, kad kokaino buvo bandoma atsikratyti arba jis ten paliktas saugojimui. Kita vertus, interneto naudotojai jau iškėlė ir kitą versiją - automobilį įsigijo ne tas žmogus, kuris turėjo įsigyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai (1)