Puikus Belgijos žingsnis, kovojant su rasizmu - vietiniai gyventojai jau seniai norėjo atsikratyti šios istorijos dėmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2020-06-11 19:33
Tavo 3.16 gauti naudojant klaidingą prielaidą, kad visų rasių žmonės sulaikomi vienodai dažnai, o tai nėra tiesa. 2018 metais buvo areštuota 7,115,940 baltųjų ir 2,826,460 juodaodžių. Iš jų žuvo sulaikymo metu atitinkamai 399 ir 209, t.y. 56/mln ir 79/mln. Skirtumas yra, bet tikrai ne toks kaip tu mums sakai. Duomenys iš čia: https://www.ojjdp.gov/ojstatbb/crime/ucr.asp?table_in=2
jull 2020-06-11 20:52
O tai kuo, po velniu, tavo sulaikymu skaiciaus duomenys gerina rasines diskriminacijos statistika? Tai kad tu cia darai klaidingas prielaidas apie diskriminacija ir bandai jas pagrist statistika. Pirma - kad zmones zudomi tik sulaikymo metu, kas priestarauja faktams (Prisimink, kad Breonna Taylor). Antra - kad sulaikytuju populiacijos diskriminacija kazkaip atspindi visos populiacijos diskriminacija. Is tavo pateiktu duomenu galima nebent pridet, kad afroamerikieciai dar ir sulaikomi 2.27 karto dazniau nei baltieji ir kad sulaikomuju tarpe diskriminacija nera tokia zenkli kaip likusioje populiacijoje, bet jokiu budu ne daryt isvadas, kad afroamerikieciu diskriminacija mazesne nei mano pateikta. Nekurk anekdotu.
immortallt 2020-06-11 21:12
Juodaodžiai atsakingi už daugiau nei pusę žmogžudysčių, nors jie sudaro tik 13% populiacijos ir daugiau nei pusė apiplėšimų. O vat va driving under the influence ir iškelia baltaodžių sulaikymus į aukštumas. 2020 metų siūlau neimti, ryškiai kažkokia anomalija, ar ne pilni duomenys. Taikūs? Pasižiūri video, kaip žmones daužo tuos, kurie invalido vežimėlyje ir vos ranką iškelia, neapsiverstų vadinti taikiais. Pasižiūri jau plėšikaujančių ir naikinančių turtą video, nu blyn, beveik vien tik juodaodžiai. Aš nieko prieš juodaodžius neturiu, bet nesvarbu kokia tavo odos spalva, jei pradeda nebe protestuoti, o plėšti ir smurtauti prieš kitus - tokie turėtų būti sulaikomi, jei reikia panaudojant jėgą. Kas dabar atlygins nuostolius? Sakysit draudimas? O kas mokės už išaugusius draudimo įmokas? Pakels visiems. Draudimas tik perskirsto pinigus, geriausiu atveju išieško, bet jų nesukuria. Dalis žmonių be darbų liks. Apie "ne rasizmą" - dabar masiškai pro visur varo, kad reikia juodaodžių verslus skatinti ir remti. Tai kodėl jie iškeliami aukščiau kitų? Kai kalba eina apie provokavimą, JAV per metus vidutiniškai žūva 150 pareigūnų tarnybos metu, kurių didžioji dalis nuo šaunamųjų ginklų. Jei tau pasako iškelti rankas, o tu rankas kiši į kišenes ar švarką - tave suvarpys. Ir taip ir turėtų būti. Kodėl pareigūnas turi rizikuoti savo gyvybe? O kodėl tokia situacija JAV yra? Na pirmiausia, ginklą gali turėti kiekvienas, ir jie labai lengvai prieinami. Tai gal nuo čia reikėtų pradėti spręsti problemą? Pasikartosiu, aš už tai, kad visi būtų lygūs, o ne vienų engimą iškeisti į kitų engimą. Ir kodėl baltaodis pavadinęs juodaodį "nigeriu" (Niger kilęs iš prancūzų kalbos žodis, įvestas kaip nerasistinis kreipinys) tai bus traukiamas atsakomybėn, o juodaodis juodaodį gali vadinti kaip nori net viešai - tai normalu. Tai ne rasizmas?
Hmz 2020-06-11 23:22
Numanau tolerazmatiškos davatkėlės atsakymus: - privilegijuoti baltieji vyrai(c) suklastoja bylas ir specialiai pasodina nekaltus juodaodžius - klaidingai užfiksuojama nusikaltėlio rasė, nes policijos nuovadose trūksta apšvietimo - juodaodžiai turi teisę nusikalsti, nes jie yra diskriminacijos aukos. Diskriminacija pasireiškia tuo, kad juos dažniau areštuoja. - tu fašistas, ir tavo skaičiai fašistiniai! (variantas: "Jūs visi durniai, o aš protingas!")
jull 2020-06-12 00:57
Is kur tokia nesamone istraukei? Kaip gali vadint kita zmogu priklauso nuo jo sutikimo. Nesi pavadines kokio savo draugo durnium? Jei pabandysi ta pasakyt gatvej nepazystamam zmogui, tiketina busi vienaip ar kitaip nubaustas. Nuo rases tai nepriklauso, tiesiog afro dazniau tai toleruoja kai taip juos vadina kitas afro ir laiko izeidimu jei baltasis.
Hmz 2020-06-12 08:05
Tai va ir išsiaiškinom - problema visai ne rasistiškai nusiteikusioje policijoje, o skirtingame nusikalstamumo lygyje, tiksliau, jį lemiančiose sisteminėse problemose. Galbūt prastesnėje socialinėje padėtyje, getuose, kriminalinėje subkultūroje ar panašiai.
immortallt 2020-06-12 08:21
jull, nusikalstatumo lygis tarp skirtingų rasių yra dėl jų pačių bendruomenių ypatybių. Jie gi patys pateisina nusikalstamumą. Va dabar iš 5 kartus teisto daromas herojus, doras pilietis, pasitaisęs po kalėjimo, su padirbtais banknotais ir kokainu.... Bendruomenė daro didžiausią įtaką nusikalstamumui, ir to nusikalstamumo iškėlimas, kas vyksta dabar. Prie tokio apsiginklavimo lygio - na va būtent, priėjai kitą aspektą, kuris yra itin ydingas JAV, ginklų kiekis pas civilius. Tai kita priežastis kodėl pareigūnai yra trigger-happy. Ir šiaip tai nėra priežastis smurtui. Šveicarijoje ar Izraelyje apsiginklavimas turbūt dar didesnis, bet tokie dalykai nevyksta. Ne strateginė mano klaida, o strateginė jėgos struktūrų klaida, kad tokie nėra pasitinkami su agresyvia jėga. Ir nepasakok čia apie penktadalį populiacijos, ten tiek nėra susirinkę, kurie plėšia. Max 1%. Pradėsi gaudyti, dings visi. O jei pradės šaudyti/mėtytis iš molotovų ir nušausi vieną, tai dings noras taip daryti. Apie žmonių iracionalumą pasakoti man nereikia. Bet tarptautinės spaudos žurnalai, tas pats google, ar korporacijos, kurios nėra tų įvykių viduje racionaliai gali ir turi elgtis. Čia yra perdėtas politkorektiškumas, su kuriuo jau pradedama rasinė diskriminacija ir nueinama iki absurdo. Pvz., whitelist siūloma keisti į allowlist, o blacklist berods į denylist. Tuoj Blackhole ir whitehole keisime. Juodąją jūrą pervadinti irgi tiks, Baltijos jūrą ir baltus matyt irgi teks kitaip vadinti. Protestuojama neaišku prieš ką Juodaodžių nušauna mažiau nei baltaodžių, bet protestuojama, kad juos baigia iššaudyti... Po to kiti bando racionalizuoti, kad protestuoja prieš agresyvią policiją. Tada, kad policininkai nebaudžiami, nors teisminis procesas pradėtas išsiaiškinti, ar nebuvo veiksmai pertekliniai. Bet teisus, problema niekada nevaikšto viena, problema nėra tik ginklai. Išnaikinimas "hoods", kur susiskirstę pagal rasę turėtų būti prioritetas. Kitas dalykas, pačių juodaodžių bendruomenė turėtų pasmerkti kiekvieną nusikaltėlį, o ne organizuoti peticijas ir pan., kad paleistų iš kalėjimo anksčiau laiko. TAI IR YRA RASIZMAS! Kalba ir eina apie situaciją, kai abiem atvejais, tiek juodaodis, tiek baltaodis nepažįstami.
Arunas1948 2020-06-12 09:34
Prie Smetonos kaimieciai racionaliai spresdavo nusikalstamuma, nusikaltusi asmeni pririsdavo prie storos lentos ir kuju per gala musdavo, kiek nezinau paleistas niekam pasiskusti negalejo nes jokiu zymiu nelikdavo bet po metu numirdavo, visi zinojo kas ju laukia todel duru niekas nerakindavo o jus cia aukleti reikia.
Ar_as? 2020-06-12 11:00
Ne, nusikalstamumo lygis didžiąja dalimi yra padarinys rasizmo ir istorinių/moralinių/ekonominių klaidų sukurtų socialinių/ekonominių spąstų, kurie yra užtikrinami iš rasizmo kylančių stereotipų. Turbūt niekur vakarų pasaulyje lygybė ir laisvė nėra tiek stipriai "popierinė", kiek lygybės ir laisvės gimtinėje JAV. Jei vakarų europoje žmogų socialiniuose spąstuose laiko tik aplinka ir auklėjimas, o mokslas ir sveikata yra dosniai finansuojami, t.y. bent teoriškai ekonominiai spąstai neegzistuoja, JAV prisideda dar ir jie (kur normalus mokslas tik privatus ir brangus, normali medicina, tik privati ir brangi). Todėl gimęs gete lieki gete ne tik dėl to, kad neturėjai normalaus auklėjimo, bet ir dėl to, kad negavai normalaus išsilavinimo ir tavo sulaukusio 18 dantys išpuvę ir niekam neįdomu. Tokioje sistemoje laisvę "atgavę" (rasistinis reguliavimas oficialiai vis dar galiojo ir 8 dešimtmety) vergai per šį salyginai trumpą laiką negalėjo ištrūkti iš šių spąstų. Prie visų šių problemų dar prisideda didieji išminčiai, kurie aiškina, kad yra visai ok nukalt juoduką, nes nu žinot, jie ten dažnai nusikalsta. T.y. grupei asmenų remdamiesi jų rasine priklausomybe priskiriame socialines/ekonomines/biheivioristines savybes nesugebėdami suvokti, kad tokios savybės ir yra visų pirma tokio jų iškrypusio mąstymo pasekmė. Dar daugiau problemų sukurima, kai duodame ginklą ir authority dundukui, o krūva protingų asmenų užuot normaliai pripažinę problemą, jausdami asmeninę kaltę, ieško būdų kaip išsivartyti, kad kambaryje dramblio nėra....
immortallt 2020-06-12 12:10
Pirma, niekas niekur nesakė, kad ok nukalti kažką pagal odos spalvą. Ok nukalti besipriešinantį suimamąjį, jei jis kelią pavojų pareigūnui - pvz., siekia ginklo. Taip, medicina, mokslas ir pan. nėra laisvai prieinamas nepasiturintiems. Bet tas galioja visų rasių atstovams. Kodėl juodaodžiai eina į nusikaltimus, o azijiečiai ar lotynų amerikiečiai, kurie atvažiuoja iš vis neturėdami nė cento ir kur gyventi, ne? Apie authority dundukui ir ginklus, čia niekas neneigia, kad tokių yra, bet vėlgi, tai nėra sisteminio rasizmo ir dar prieš juodaodžius dalis. Ir aiškinti, kad tik dėl stereotipų nepriima kažkur juodaodžių yra biški juokinga, kai prieš tai prezidentu buvo Obama. Sumoje turime kelias problemas: > socialinė nelygybė, kurią pakeisti reikia keisti iš esmės mokestinę ir socialinę sistemą, ko nenorės daryti didžioji dalis visuomenės, nes reikės mokesčių daugiau mokėti. Kas dėl mokslų, nereikia būti genijumi, kad dorai gyventi ir gerai uždirbti JAV. Būnant bet kokios profesijos amatininku, lygiai taip pat gerai gyvensi, ar net geriau, nei vidutinis JAV pilietis. > ginklai, ko atsisakyti vėlgi dauguma nenorės. > atsikratyti getų. Ir ne tik juodaodžių, bet ir kinų kvartalų, ir pan.
Arunas1948 2020-06-12 13:44
Vistiek jus nieko nesupratot, juodaodziai nenori dirbti bet nori kad baltaodziai juos islaikytu uz kazkada padaryta nusikaltima kaip vergus atveztus i Amerika.
Ar_as? 2020-06-12 13:57
... ir dar reikia atsisakyti whataboutismo: "o kodėl niekas neprotestuoja, kai baltąjį policija nužudo?"
jilted 2020-06-12 14:53
Niekaip nepateisinu rasizmo, bet tas faktas, kad turiu jaustis kaltas vien dėl to, kad esu tradicinės seksualinės orientacijos baltasis vyras, man visiškai nepriimtinas. BET... Vemt verčia nuo šiuolaikinio progresyvumo ir juodaodžių nusikalstamumo pateisinimo vien dėl to, kad jie juodaodžiai ir jiems gyvenime sunkiau. Jei visi esam lygūs, tai visi esam lygūs ir taškas. Kodėl turėčiau pirkti iš juodaodžio parduotuvės, kad paremčiau jo verslą, jei pas azijietį ar baltąjį geresnės kainos/prekės? Kodėl Biden'as sako, kad paskirs vice prezidento pareigoms juodąją moterį, o ne asmenį, kuris bus tinkamiausias tam darbui pagal savo patirtį ir sugebėjimus? Kodėl socialinės platformos ir tradicinė media taip aktyviai kiša tą pačią 'progresyvią' mažumos aukų propagandą praktiškai neleisdami išsireikšti priešingai pusei, apkaltindami rasizmu, ksenofobija, patriarchizmu ir panašiai? Kodėl reikia įvesti vis daugiau ribojimų žodžio laisvei, nes vis daugiau 'pažeidžiamų' visuomenės grupių jaučiasi ižeisti ar įskaudinti? Daug kas nesitikėjo, kad Trumpas bus prezidentu, dėl to burbulo, kurį susikūrė tie patys 'progresyvūs' piliečiai. Labai paprasta atitrūkti nuo realybės, kai visa media tau kiša tą pačią nuomonę, visi aplinkui irgi sako tas pačias tiesas, o didelė dalis visuomenės yra užtildyta dėl to, kad pasisakę priešingą nuomonę bus išvadinti rasistais, homofobais ir t.t. Tiesiog bloga nuo to, kad kažkokia nuomonė yra tildoma. Aš noriu girdėti viską, o po to pats atsirinksiu, kas man tinka ir kas ne, kas meluoja ir kas sako tiesą. Aš už absoliučią žodžio laisvę, nesvarbu ar tu mokslininkas/aktyvistas/instagramo influenceris/rasistas/feministas/Rusijos trolis/Jėzus Kristus ar pats velnias iš pragaro gelmių. Viešoje erdvėje niekieno žodis neturi būti blokuojamas. Dar kalbant iš asmeninės patirties, tai juodaodžiai yra patys didžiausi rasistai. Jei baltieji/arabai/azijiečiai susilaikys nuo rasistinių replikų ir turbūt labiau pasilaikys jas bendraudami tarp savų, tai juodžiai bet kokioje aplinkoje be jokio gėdos jausmo skels kokį 'juokelį', kad jų birklas didesnis ar kažką panašaus.
immortallt 2020-06-12 15:12
Kad kai protestai rimtesni prasidėjo, jau patrauktas atsakomybėn buvo pareigūnas. Dėl ko konkrečiai toliau viskas vyko, ir kodėl persimetė į kitas šalis, velniai čia suprasi. Rasistas būsi, jei sakysi, kad visi juodaodžiai yra nusikaltėliai. Aš tik pirkštu baksnoju, kad juodaodžiai yra labiau linkę į smurtinius nusikaltimus ir sieju tai dėl jų getų ir tenai esančios kultūros. Rasistas teigtų, kad jie neturi galimybių keistis ir tai yra genetiška, aš sakau, kad tai yra lemiama aplinkos ir didžioji dalis juodaodžių yra normalūs visuomenės piliečiai. Atvažiuoja savo noru - na kaip čia pasakius, nu taip, savo noru, spaudžiami nepritekliaus savo šalyje, būna ir nelegaliai, bet dažnai atvažiuoja pliki basi. Įgytas mokslas ne JAV daugumoje sričių JAV yra nesvarbus ir niekinis. Net jei pripažįstami diplomai toje srityje, tai jei nebūsi iki tol turėjęs rimtos ir sėkmingos patirties, niekam nebūsi įdomus. Kelių piliečių rasizmas nėra sisteminis rasizmas. Čia maždaug - "visi vyrai kiaulės". Kalbant apie "aš ne homofobas, aš net vieną gėjų pažįstu ir jo nemušu, jis mano draugas, bet ko jie reklamuojasi? gi gali sėdėt savo spintose..", aplinkoje ne viena homoseksuali pora ir pažįstamų pasitaiko, tai tenka pabendrauti. Nė vieni iš jų nepalaiko tų paradų ir pan., pats paradų atžvilgiu neutralus, man jie nei rūpi, nei esu prieš. Ir ne, spintose sėdėti nereikia, bet šeimų paradų ir demonstracijų irgi neorganizuojame. Ir šiaip lygybė, ypač teisinę, dėl dokumentų tvarkymo, partnerystės ir pan. dalykų daugiau būtų pasiekę jei būtų ramiai kalbėjęs ir bendravę su visuomene, juos švietę, vietoje ėjimo kaktomuša. Bet eiti kaktomuša kai kam yra pelninga, nes tada meta tam tikroms organizacijoms pinigus, kad jie visu šitu žygiu užsiimtų. Kas nukenčia? Tuos kurių interesus neva gina, ir pati visuomenė. Kaip ir šituo atveju, su "black lives matter". Whataboutism yra negerai, bet šiuo atveju diskusija neva keliama apie rasizmą, bet rasizmui pagrįsti nėra jokių prielaidų. Tai ir bandau rodyti, kad problema yra kitur, ir tik kažkas čia pinigus darosi. Nes nu kaip gali būti rasistiniu pagrindu perteklinės jėgos panaudojimas prieš juodaodžius neproporcingai didesnis, kai jų žūva mažiau nei baltaodžių? Pats sau prieštarauji ir protestuotojai tokiu atveju patys sau prieštarauja.
immortallt 2020-06-12 15:18
Dėl šitos dalies visiškai sutinku. Einama iki absurdų, kaip sakau "blacklist" patapo rasistinis žodis. Tuoj ir spalvos pavadinimą "juoda" teks keisti, nes gi rasistiška bus. Įdomu kaip pavadins baltijos jūrą? Nespalvotąja? Omeny, "calm your tits" (abiems lytims) ir gal grįžkime prie to, tai kokia yra problema, o ne generinėmis frazėmis mėtykimės, kaip "rasizmas", nes skaičiai rodo, kad jėgos struktūros rasistinės, jos daugiau linkusios panaudoti mirtiną jėgą prieš baltaodžius. Tai nori lygybės, ir kad juodaodžius šaudytų taip pat dažnai, kaip baltaodžius, ar kad baltaodžius šaudytų tiek pat dažnai, kiek dabar juodaodžius? Ar visgi protestai yra ne apie juodaodžius, o apie pareigūnus kurie naudoja perteklinę jėgą per dažnai ir trūksta atsakomybės? Nes dabar pats protestas yra whataboutism, o problema neiškeliama, ir tuo labiau ne jos sprendimas siūlomas.
Ar_as? 2020-06-12 15:26
Ar tu už tą laisvę tikrai visdar būtum, jei ta laisvė reikštų informacinį sisteminį vėmimą ant tavęs ir tavo šeimos skirtą suformuoti nuomonę apie tavę, atgrasyti visuomenę nuo betkokio bendradarbiavimo su tavimi, užtikrinti, kad tavęs niekas nepriimtų į darbą, neturėtų verslo santykių? Skatinimątiesiogiai/netiesiogiai su tavimi susidoroti? Žodžio laisvė sukūrė hitlerinę vokietiją, o sąlygos skleisti dezinformaciją ir kapitalinį mėšlą net nebuvo artimos dabartinėms.
jull 2020-06-12 15:35
Rasizmas yra kai tau nesuteikiama default'ine teise ka nori vadint nigeriais? Kazko nekoreliuoja su apibrezimu. Civilizuoti zmones nepazystamu asmenu nei nigeriais nei durniais, nei dar kaip nors nevadina. Vadina mr, ms, mrs, sir, madam, dr, ponas, ponia... etc.
jilted 2020-06-12 15:47
Taip, nes matau, kad dabar ir šiaip tas vyksta. Skirtumas tik tas, kad dabar ta pusė, ant kurios yra vemiama negali atsakyti, nes jie yra sistematiškai tildomi.
jull 2020-06-12 16:39
Nu tai ok, kaip suprantu tamsta priskiri save tai pusei, ant kurios vemiama. Kas riboja tavo atsakymo galimybes? Kad ir sitam forume?
immortallt 2020-06-12 16:56
Ar_as?, tai pala pala, dabar visi baltaodžiai iki pasaulio pabaigos bus kalti už nusikaltimus padarytus prieš šimtmečius ar tūkstantmečius net neturint jokių giminystės ryšių su tais, kurie nusikaltimus darė? Tu rimtai? Jo, statistiką naudojant neteisingai, tai ir turime realų "statistika yra melų melas". Paimi skaičius iš skirtingų aibių ir gauni pieno riebumą. Taip, aš teigiu, kad bendruomenė, nesvarbu, tai juodaodžių, lietuvių ar romų, turi labai didelę įtaką tos bendruomenės nusikaltimų lygiui. Jei vaikai auga tokioje aplinkoje, kur kieta yra supjaustyti kažkam padangas, kieta yra suspardyti benamį ir pan., tai suaugę jie staiga nepradės elgtis kitaip. Absoliučios lygybės niekada nebuvo, ir nebus. Na nebent iki tiek pasieksime, kad kiekvieno gebėjimus, genetinius polinkius ir pan. padarysime idealiai vienodus, auginsime idealiai vienodoje sterilioje aplinkoje ir visiems dusoime veikti lygiai tą patį. Kitu atveju būsime skirtingi bent kažkiek. Ir tai nėra blogai. Juokinga tas užsiciklinimas ant išsimokslinimo. Kuo toliau, tuo labiau matau, kad geras meistras, kuris savo amato išmoks per 1-2 savaites, gali uždirbti daugiau nei 12 metų suolą trynęs mokykloje ir 6 metus universitete. Pastarasis dar mažiausiai 10 ar net 20 metų patirtį rinks, kol pasivys pirmąjį, jei jis tik norės kažko siekti, kažko mokintis pasirinktoje srityje. Izraelyje ir Šveicarijoje kiekvienas turi praeiti karinę tarnybą, tad teoriškai ten nėra civilių. Todėl ir statistikoje apie ginklų skaičių civiliams nepalyginami jie. Vėlgi, nesulyginami dalykai, aš kalbu apie riaušininkus, kurie padeginėja automobilius, pastatus ir mirtinai uždaužo kitus civilius. Tu iškart apie revoliucijas ir pilietinius karus. Tau gal norma ir priimtina ir atrodo teisinga žudyti ir naikinti svetimą turtą? Šaunu, sužinojau, kad juodoji skylė yra rasizmas. Spalva juoda yra rasistiška. Juodas šokoladas irgi. Apie baltą šokoladą, net nepradėsiu. Rasizmas yra, kai pagal rasę vieniems kažkas leistina, kitiems ne. O jei baltaodis galėtų pareigūną įžeidinėti ir jam jokių priekaištų dėl to nebūtų, kai tuo tarpu juodaodžiui už tai iš karto kalėjimas, tada jau rasizmas būtų? Ar tu galvoji, kad juodaodžiai negali ir nėra rasistai? Vien pats paskatinimas pirkti iš juodaodžių verslų yra rasistinis visų kitų verslų atžvilgiu. Jilted paskutinis komentaras irgi gerai apibendrina situaciją: atvirkštinis rasizmas jungiamas, kai juodaodžiai keliami aukščiau kitų, neva kad atstatytų lygybę. Čia kaip su siūlymais įvesti kvotas valdybose moterims, bet kažkodėl tik valdybose, ne kitose srityse. Taip ir čia panašiai einama, kur kriterijus naujam darbuotojui tampa ne jo žinios, gebėjimai, patirtis ir būdo savybės reikalingos atlikti užduočiai, o rasė, lytis, seksualinė orientacija. Tik man labai juokinga stebėti, kaip nuo rasizmo nukrypstama į kitas nelygybės formas: > Dėl nepritekliaus nevienodą startą, už kurį aišku kalti baltieji visame pasaulyje. > Atskirų individų rasizmą (bet kažkodėl tampa sisteminis, čia panašiai kaip sakyti, kad visi lietuviai pedofilai, dėl skandalo didžiojo), už kurį aišku kalti visi baltieji, ir bet kokie žodžiai, kurie savyje turi šaknį "juod" > Už tai, kad nepaisant odos spalvos, visų atsakomybė dėl nusikalstamumo yra vienoda, nes nu jų protėviai tiek skriaudų patyrė, todėl dabar jie gali daryti ką nori. Aš už lygybę visų ir visur, bet ne už socializmą, kai ta lygybė įvedama dirbtinai, atimant iš tų, kurie patys siekia ir pasiekia daugiau. Ir žiauriai negaliu pakęsti reverse discrimination ar jau išsigimusio politinio korektiškumo. Dar juokingiau, kai žmonės protestuoja, bet patys nežino prieš ką. Maidano atveju - buvo aišku. Pas mus sausio 13-ąją irgi pastatų deginti ar žudyti rusų neįgaliųjų vėžimylėje nėjome. Atsakymas forume yra viena, google pvz. reaguoja į jiems daromą spaudimą. Jei jie "blacklist" nebūtų pakeitę pavadinimo, būtų užsiundę mases, tipo google rasistai ir užsiima rasizmu net su terminais. Užsiundyti mases nėra sunku, kai jie jau kaip avys puola ant visko, ką tik pavadini rasistu. Panašiai kaip pas mus buvo su pedofilais užėję. Tėvas atvedęs dukrą į vaikų žaidimo aikštelę pedofilu rizikavo būti apšauktas. Ot vat politiko viešas pasisakymas, kad gal baikit juokus ir neieškokit rasizmo ten kur jo nėra, tas pats "blacklist" pavyzdys, taigi suės šita banda jį gyvą. Ar visgi nematote vis dar masinės psichozės? Sprendimų matau irgi net nenorite pradėti galvoti, kaip situaciją spręsti, svarbiausia kiekvieną kritikuojantį ar nesutinkantį išvadinti rasistu, o tada užmėtyti akmenimis, nes gi rasistas. Juokingiausia, kad pilna ir juodaodžių, kurie sako tą patį, bet ju negali išvadinti rasistais, juodaodžiai negali būti rasistais. Pirma nuoroda įvedus į paiešką: