Puikus Belgijos žingsnis, kovojant su rasizmu - vietiniai gyventojai jau seniai norėjo atsikratyti šios istorijos dėmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-06-12 17:06
jei tu esi baltasis heteroseksualus vyras šiais laikais turi teisę tylėti...
vytautas50 2020-06-12 17:08
Jūs čia žiūriu užsiciklinote kažkokiomis javainių problemom kurios mums visiškai dzin. Mes pvz turim savo problemą kaip čigonus. Per savo netrumpą gyvenimą nemačiau nei vieno dirbančio čigono. Net sovietmečio laikais jie sugebėdavo nedirbti. Pagrindinis jų užsėmimas vogti, prekiauti kvaišalais ir visokia įmanoma kontrabanda. Ir tai pradeda praktikuoti vos ne nuo pradinių klasių. Šiaip gana gabūs mokslams. Bet galiausiai pilnai įsilieja į savo gyvenimo būdą ir tampa tiesiog parazituojančiais padarais. Gyvenu ten kur jų gana daug. Vos ne čigonų sostinė Lietuvoje. Savivaldybei jie kelia didžiules pretenzijas kad būtų aprūpinti net atskirais namais. Po to rūsiuose apgyvendina vietinius lietuvius bomžus ir įtraukia į savo verslą t.y. vogimą ir narkotikų platinimą. Maža tuos bomžus dar laikas nuo laiko išveža į Angliją "darbui". Ir jie tiesiog tokie visa tauta ir visais laikais. Jokių šansų kad juos kažkas kažkaip perauklės. Tai beviltiška. Ką daro vietiniai? Tiesiog kenčiam tokius parazitus ant savo galvų. O jie tyčiojasi iš lietuvių durnių kurie jiems viską duoda dykai. Policija į visą tai žiūri atlaidžiai, neskriaudžia. Tegul kenkia vietiniams. Kai apvagia sako ups mes nežinom kas ir negalim nustatyti. Pats asmeniškai gavęs tokio turinio paaiškinimą po eilinės vagystės. Pataria net nerašyti jokių popierių nes sako mes vis tiek nerasim. Tai va tokia "tolerancija". Bet jei matydamas kažkaip kenkiantį čigoną atspardysi užpakalį tai tikrai pasodins ir dar rasizmą prikirps.
Ar_as? 2020-06-12 17:47
Immortal, tau gal kas sunkiu daigtu kokią galvos traumą sukėlė? Kurioje vietoje aš kur nors bent paminėjau, kad baltieji, ar kas tik tai nori yra dėl kažko kaltas? Aš aiškiai parašiau: jei jums rasizmo problemos pripažinimas reiškia kažkokios kaltės prisiėmima, tai arba jūs arba durni arba tikrai kažkuo asmeniškai kalti (neturiu žalio supratimo kuo ir kodėl, gal kokį etiopą parke suspardėt?). Aš galiu suprasti, kad pats asmenų grupėms priskirdamas kolektyvinę atsakomybę (juodukai=nusikaltėliai) nesuvokti, kad kiti nemąsto kolektyvinės atsakomybės kategorijomis. Kolektyvinė atsakomybė egzistuoja tik totalitarinėse valstybėse, kurios su teise mažai ką turi bendro (SSRS - buržujaus šeima pavojinga būsena, raudonieji khimerai - išsilavinęs, immortal - juodukas, baltasis, meksikietis). Kolektyvinė atsakomybė yra mėšlo krūva. Taškas. Kokia jungtis smegenyse turi nutrūkti, kad nesuprastum, jog problemos pripažinimas yra įmanomas be apkaltinimo? Rasizmo problema yra, tas ir durniui aišku (nors ne, durniam neaišku...). Ją reikia spręsti (Lietuvoje reikės spręsti, jei niekas nesikeis) ir spręsti ją reikia nepriklausomai nuo to, kas kaltas ir kada klaida buvo padaryta. Jūs ką darytumėt, jei remontuodami namus po grindimis rastumėte šūdą ir suprastumėte, kad čia ne žmona 10 metų taip smirdėjo, o senelio brolis per paskutinį remontą patingėjo iki lauko tualeto nubėgt? a) Immortal ir kompanija pozicija: apsimetam, kad šūdo nėra, nes jaučiamės už senelio brolį kalti; šūdą paliekam, pora lentelių pridengiam, pakvepinam, ir pykstam ant visų, kurie sako, kad mūsų namai šūdu smirdi. b) 70 proc. blackllivematters aktyvistų: nagrinėjam giminės geneologinį medį, ieškom, kas yra artimiausias senelio brolio gyvas giminaitis, kaltiname jį bei reikalaujame suremontuoti namą iš naujo nemokamai; kol to nepadarys gyvenam išplėštomis grindimis šalia šūdo. c) visa rasistinė kompanija: visą senelio brolio giminės šaką apmėtytom šūdais, nors jie gyvena kaiminystėje; laimingi gyvenam tarp šūdų. d).....: išsivalom šūdus ir gyvename toliau?
Ar_as? 2020-06-12 17:52
sutinku, gal susitinkam visi po barberio procedūrų kokiam madingam craft alubary prie overpriced taurės, apsikabinsim, vienas kitam ant peties apverksim savo liūdną ir sunkią dalią*? *nohomo
Arunas1948 2020-06-12 18:18
Zydai mus kaltina holokaustu kaip tauta nors saude gal 200 lietuviu, negrus veze i vergija irgi keli tukstanciai bet kaltinami visi baltaodziai ir bus kalti iki Amerikoje neliks baltaodziu.
NekenciuReklamos 2020-06-12 18:33
Dauguma JUSU taip nusisnekat, kad net vemt vercia. Ir vien tik todel kad: 1) Jus neturite BAME draugu 2) Jus niekada nedirbote artimai (tarkime 2 zmoniu komandoje) su BAME 3) Jus jau turejote susidare kategoriska nuomone apie BAME pries pirma jusu susitikima. BAME = Black Asian Minority Ethnic O dabar mano esanciuose 3 punktuose, BAME zody pakeiskit y "gejus", bus ydomu palyginti, ar tie kurie nemegsta geju lygiai taip pat nemegsta ir BAME T.y. zmones nemegsta tu kurie atrodo ir elgiasi ne taip kaip "normalus" zmones
vytautas50 2020-06-12 18:43
NekenciuReklamos 2020-06-12 19:31
na ir stai, idealus pavyzdys. Nemegsta geju - nepalaiko BLM judejimo Kuris sekantis?
immortallt 2020-06-12 19:38
Ne, savo darbe ir draugų rate nesusiduriu su juodaodžiais, azijiečiais, nes taip nenutiko. Taip, savo aplinkoje turiu homoseksualų ir puikiai sutariame bei sutariame dauguma klausimų, įskaitant šį. Ai tiesa, konsultavau vieną juodaodį, bet trumpas darbas, nors ir dėl labai didelio projekto ir pinigų. Su juodaodžiais, tiesa, gimusiais ir gyvenusiais vienu Kanadoje, kitu Prancūzijoje bendravau realiai tik per Erasmus. Lotynų amerikiečiais daugiau teko bendrauti, nes net keli kolegos buvo. Su kiniečiais mažiausiai ką bendro kalbos radom ir interesų. Labiausiai nervino tai italai, prancūzai, su jais bendros kalbos nerasta. Ir vėlgi, aš neneigiu, kad nėra žmonių rasistų, ar kad rasizmas iš esmės yra blogai. Aš sakau: > kovoti prieš rasizmą smurtu ir turto naikinimu nepavyks > rasizmui naudoti reverse discrimination neveiks > konkretus atvejis dėl ko kilo neva šitas judėjimas yra bullshit, 5 kartus teistas ir atsėdėjęs yra recidyvistas. Tiesa, jei jis nekėlė pavojaus pareigūnui (neturėjo peilio ar ginklo, ar turėjo ir nesimuistė), taip tada pareigūnas panaudojo perteklinę jėgą ir už tai turi atsakyti. Bet ne priskaldyti vežimą malkų apie rasizmą, apie tai kaip čia visi baltieji rasistai, pradėti žodžius, kuriuose yra šaknis "juod-" naikinti ir pan. yra absurdas, kuris: A. Nepadarys nieko gero, kad sumažinti rasizmą B. Veda į pavojingą kelią, kai nesantaika bus dar labiau padidinta P.S. o kas nors tyrė, kiek procentų baltaodžių dirba juodaodžių versluose?
vytautas50 2020-06-12 19:41
jilted 2020-06-12 20:51
Nusišneki, geriau patylėtum.
jull 2020-06-12 20:52
Cia paskutinis mano postas sitoje temoje. A. Tai jau padare, isreiske galingo veikejo pozicija. B. Nesantaika su kuo? su tavim asmeniskai? Pasikartosiu, tu esi mazuma, pavelaves i traukini. Jei nekeisi paziuru, kuo toliau, tuo vienisesnis jausiesi.
NekenciuReklamos 2020-06-13 20:59
Stai, straipsnis apie tai ka reiskia but kvalifikuotu juodaodziu issilavinusioje verslo aplinkoje. http://content.time.com/time/magazine/a ... 04,00.html
immortallt 2020-06-14 00:05
Nu vat valgiau šiandien baltą mišrainę kurią pats ir ruošiau (po ilgos pertraukos) ir galvojau, koks aš baisus rasistas... Na ir šiaip, va juodaodis dar vieną pareigūną nukepė. Čia kokių nors protestų darysit?
vytautas50 2020-06-14 00:19
NekenciuReklamos 2020-06-14 12:14
baltaodis priveligijuotas asmuo, valgo misraine ir gretina jos balta spalva su rasizmo problematika (cia gal man vieninteliam tu atrodai tikras rasistas?) Nes cia tas pats kaip kepta-duona valgyt ir sakyt tikriausiai ja "juodaodziai" kepe, nes jinai juoda? ir apskritai, cia gal tavo bendraminciai tokius counter protestus rengia?: https://www.youtube.com/watch?v=rIZ1lP7uWD4 p.s. sestadieny London BLM eitynes buvo atsauktos, del pasirodziu gandu, kad rengiamos anti eitynes pries BLM ir bus organizuojama istoriniu statulu apsauga. Kadangi "juodaodziai" nepasirode, "baltieji" smagiai pagere, pamyzo prie tu paciu istoriniu paminklu, uzpuole policija, ir siaip elgesi daug "civilizuotiskiau" nei "juodieji".
NekenciuReklamos 2020-06-14 12:35
O tu sventi kovo 11d.? Apibendrinus - tai nepriklausomybes diena. Taip? Lietuviai ja svencia, nes issivadavo is priespausdos, kontroles, svetimos ytakos, zdz tapome savo pacio likimo seimininkais. Ir ta kovo 11d. svenciama visuose rysiu kanaluose. Ar ne taip? Jeigu mes galime svesti savo nepriklausomybes diena, kodel kitos socialines grupes negali svesti savo atgautu teisiu ir supratimo, kad jie tampa savo likimo seimininkais? Jeigu tau visiskai nerupi LGBT ar ten raudoni, juodi , geltoni zmogeliukai aplink tave. Kodel tau sunku suprasti kad visos sios grupes turi tam tikras dienas, kurios pazymi ju teisetu laisviu atgavima? Ir jie jas svencia, ne tam kad tave paerzintu, bet tam, nes JIEMS tos dienos yra priminimas, kad laikai keiciasi, ir jie issivaduoja is MUSU primestu jiems socialiniu apribojimu (juodaodziai nepriimami y vadovaujancias pareigas, negalima gejams buciuotis viesoje vietoje, indenai gyvena tik rezervuatuose ir t.t.) Jeigu mes visi esam zmones, ir gimstam su lygiai tokiomis paciomis biologinemis savybemis, be isankstines neapykantos ar meiles, kokia teise mes turim uzauge apriboti kitu teises?
vytautas50 2020-06-14 13:30
immortallt 2020-06-14 21:17
Ne, tikrai ne mano mintys. Ryškiai užsiciklini ir net nesiklausai apie ką eina kalba. Balta mišrainė prilyginta "blacklist". Jei nematai sąsajos, matyt nesupranti ir ironijos ar sarkazmo
jilted 2020-06-14 22:23