Puikus Belgijos žingsnis, kovojant su rasizmu - vietiniai gyventojai jau seniai norėjo atsikratyti šios istorijos dėmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

menten 2020-06-15 21:21
Visiškai teisingai. Baisu kai pareigūnas gali aštuonias minutes dusinti žmogų (tebūnie, nusikaltėlį), kai šis maldauja liautis. Ir lieka nebaudžiamas, dar nė vienas JAV nebuvo nuteistas už civilio nužudymą tarnybos metu. Šiuo atveju irgi būtų lengvai išsisukęs, jei ne video įrodymai. Bet žmogaus nužudymas - menkniekis (pagal immortalt), tikroji auka yra pareigūnas. Turbūt tu iš tų žmonių, kuriems prievartautojas irgi auka, nes jį išprovokavo? Koks įstatymas suteikia teisę pareigūnui uždusinti beginklį, nesipriešinantį žmogų?
AAA000 2020-06-15 21:40
nu juodaodziu ar azijieciu tai negali pabut. bet gejum - techniskai imanoma as pvz savo aplinkoje irgi turiu moteru, ir su kai kuriom neblogai sutariu, kartais permiegam. iki puikiai gal ir netempia - bet neblogai. rasai, kad turi savo aplinkoje geju su kuriais puikiai sutari - na ir kaip sekesi su jais miegot?
PCP 2020-06-15 21:57
kuomet vakaruose norma yra 1m. Nu bet čia aišku scientific racism. O kai mokslo nėra... lieka memai iš interneto: sakykit ką norit, rašykit tyrimus nerašę. tai yra kraujyje. http://webmshare.com/play/PxA8L http://webmshare.com/play/RyO8v http://webmshare.com/play/EGxMw http://webmshare.com/play/aMmJj http://webmshare.com/play/wZVJe http://webmshare.com/play/LxO84 http://webmshare.com/play/rVPJD
Berserkas 2020-06-15 22:01
Jeigu jau miegi kartu tai negėjai būna:) nebent su vyriškiu:)
menten 2020-06-15 22:14
Šiaip tikėjausi kažko gudresnio ar bent arčiau mokslo. Jei būtum bent bandęs kažką argumentuoti (vietoj sąmokslo teorijų apie "uždraustąjį mokslą"), būtų galima diskutuoti. Dabar neverta gaišti laiko - ir šiame forume pilna konspirologų ir pseudomokslinikų - neturiu laiko pirštu rodyti į kiekvieną nusišnekėjimą. Konstruktyviai diskusijai reikia abipusio noro ir bent kiek kompetencijos. O aš, deja, per daug neuromokslų/ neurologijos/ genetikos/ embriologijos modulių esu turėjęs ir knygų šia tema perskaitęs, tai su tokio lygio argumentais manęs neapgausi. Bet delfyje (o galbūt ir šiame forume - yra Vytautas - konspiracijų ekspertas) gali pavykti rasti bendraminčių.
PCP 2020-06-15 22:30
menkesnius dalykus nei aš čia rašau gali kaip minimum prarasti darbą. Naujausias pavyzdys: žaidimų kompanijos CEO atleistas nes išdrįso pasakyti jog floydas buvo nusikaltėlis. https://dotesports.com/business/news/hi ... orge-floyd O ponas, iš tų perskaitytų knygų, kuriomis giriatės, ką nors supratot ir papasakot išeina? ar tik girtis pavyksta? Padėk man, neapšviestam žmogui suprasti Darvino įdėjas: Reiškia, vietovėje X rūšiai išgyventi svarbiausia jėga greitis ir vislumas, o vietovėje Y - reikia proto kad pasiruošti žiemai, nes jei nepasiruoši - nesvarbu kiek vaikų turėsi - visi sušals. Kokiu būdu gyvendamos tokiomis skirtingomis sąlygomis populiacijos gali išsivystyti vienodas smegenis? Čia labai brangus organas - suvartoja kiek, 25% energijos? ir kam jis aplinkoj, kur sakykim maisto pilna gamta, išlikimas - numbers game, ir visada yra vasara, reikalingas tobulinti?
bmk1245 2020-06-15 22:34
Pvz https://www.sciencedirect.com/science/a ... 960200137X
vytautas50 2020-06-15 22:44
Evil Goku 2020-06-15 23:03
Tai kiek reikia nužudyti nekaltų civilių, kad būtu "atpirktos" policininkų aukos? Kažkokia durna pas tavęs logika. Amerikoje daug nprofesionalių (švelniai tariant) pareigūnų. Kurie yra sadistai ir jaučiasi nebaudžiami. O rasizmas eina kojon koja su kvailumu. Dar prašau pakomentuok šį video (ir dar gali tuos, kur policininkai provokuoja riaušia, pvz purkšdami dujas į tuo metu taikius protestuotojus, arba apšaudydami prie raudono signalo sustojusią mašiną): https://www.youtube.com/watch?v=RY60_AwZlGc
immortallt 2020-06-15 23:09
Tik ką visus dalykus kuriuos man bandei primesti - įsvaizdavai pats. Aš to nesakiau, nesu už tai. Norėčiau priminti, kad visi šitie žygiai prasidėjo tipo rasizmas prieš juodaodžius. Dabar jau sutinkate, kad visgi ne juodaodžiai čia esmė, o smurtas. Ir pradedate linkti prie to, kad pareigūnų smurtas yra susijęs ir su nusikaltėlių agresyvumu. Ir ne, niekur niekada nepateisinau policininkų žudymų, jei aplinkybės to nereikalavo. Pvz. Lietuvoje kai nuo muitinės pareigūnų bėgo ir mirė ant galinės sėdynės besislėpęs nusikaltėlis, kai pareigūnai pradėjo šaudyti į nestojantį - nematau čia jokios tragedijos. Bet ir nepateisinu "protestų" kai žudomi kiti žmonės, naikinamas svetimas turtas ir tuo bandant pateisinti neva "revoliuciją daro".
vytautas50 2020-06-16 00:04
Marius.brn 2020-06-16 00:06
AAA000 2020-06-16 06:48
kas liecia smegenis, tai kuo jos tokios jau ypatingos, kad negali prisitaikyt ir turet pokyciu? kur tu cia izvelgi kazkoki isskirtinuma? pagal mane zmoniu genetikos kode yra kruvos visokiu neaktyviu variantu is evoliucijos, ir smegenyse irgi manau tokiu yra pilna. ir net labai daug - nes nerealiai sudetingas organas. ir jei aplinka per kelias kartas formuoja tokius paprastus organus kaip odos atspalvis ar akiu siaurumas, ar kraujo grupe net lemia - tai smegenyse greiciausiai tokiu aplinkos nulemtu skirtumu yra net kartais daugiau. ir pagal mane tu is tevu tegauni tiesiog kazkokiu aktyvuotu savybiu rinkini. jei tevai "vietiniai" - savybiu rinkinys bus optimaliausias tai aplinkai. va ir viskas. ten kur tu rasai, kad smegenys - socialinis konstruktas ar kaip ten, tai as galvoju kad nusisneki. smegenu savybes tiesiog nesimato is akies vertinant. o va odos spalva ir akiu siaurumas - matosi. ir cia tik ivertinimo principas. kad nesimato - nereiskia kad nera skirtumu. net pas alkoholikus ar rukancius yra akivaizdus skirtumai smegenyse o cia - aiskiai - aplinkos veiksnys kas liecia socialinius igudzius - cia tik tiesiog smegenu istreniravimo rezultatas. gali istreniruot geniju, o gali religini idiota, gali vegetara, ir pan. ir va cia as manau nesikerta niekaip su rasizmo problema tiesiogiai - nes cia atskiras dalykas. rasizmas yra specifinis socialinis igudis. kuris tik netiesiogiai persipina su genetinem ipatybem. dvieju dalyku samplaika - kuria tiesiog platina visokie idiotai. aiskindami kad rysys - tiesioginis. tame tarpe toks yra ir tavo teiginys - kad - semegenys - stebuklingas organas ir tiek nuobodi tema manau - kurioje nera ka ten aiskintis, nes pagal mane ten ir taip viskas aisku. reiskinys egzistuoja - ir kas is to? socialine rasizmo dali nesunku sunaikint - reikia tiesiog vienos kartos palikuonis zenkliau atskirt nuo tevu ir praredaguot susijusius su reiskiniu informacijos nesejus - ivedant tinkamus issaiskinimus. ir viskas. bet lieka butent aplinkos faktorius. nes jei i vietine aplinka papuola koks nors "nevietinis" - vietiniai pastebi jo neprisitaikymo faktorius ir tai yra siokia tokia praktine problema. va sito - nepasalinsi niekaip - nebent sukuriant kontroliuojama VISIEMS aplinka - technologiskai. ta prasme pvz kazkokius geroves standartus ivest - sakykim bustui ar aprangai - kurio minimuma garantuotu valstybe - kad is aplinkos eliminuot praktiskaja rasistine potekste. jei valstybe neturi tam istekliu - visuomenes rasizmo neisvengsi niekaip. nes tada neprisitaike vietinei aplinkai visuomenes nariai bus finansinis balastas. kazkokie rekavimai ar politikos formavimas to nesprendzia ------- o tas paminklas ir yra informacijos pernesejas. pagal mane pakaktu kokia nors lentele pakabint paaiskinant kas ji kur kada ir kaip pastate ir paminint rasistinius nuopelnus net griaut ar terliot manau kvaila - nes cia jau informacijos sunaikinimas.
AAA000 2020-06-16 08:48
apsisvietes temoje, nereiskia, kad ismanantis sriti. tie kur ismano sriti - sugeba isgaut praktinius rezultatus pvz atremt argumentuota nuomone ir pan. jei kazkokiems konspirologams eina isgaut rezulta, kur tavo net teisingos zinios failina - jie auksciau uz tave ir aplamai - tie kur realiai nori diskutuot - jie ir diskutuoja. butent raso komentarus. o ne giriasi kazkokiais asmeniniais pasiekimais (nes nepagrista savigyra tiesiog nemokejimas naudotis savo ziniomis ir is sono atrodo gana juokingai ).
immortallt 2020-06-16 10:47
Juodaodžių yra ir iš senų laikų prasisukusių. Taip, jų mažesnė dalis, kaip ir azijiečių iš anksčiau atvažiavusių. Bet dabar viską suvesti į turtus yra juokinga, nes jei paimsi procentaliai kiek baltaodžių gyvena panašiame lygyje kaip tie juodaodžiai, kuriuos laikai skurstančiais, dar žiūrėk, kad nebūtų beveik tas pats. Dėl nužudytų pareigūnų tyrimas prasideda, ir ką? Lengviau žuvusių pareigūnų šeimoms ar likusiems gyviems pareigūnams? Pareigūnas nužudytas ir taškas. Problema sakyčiau yra pats nužudymas, o ne ar tiria, ar ne. Man mieliau būtų, jei nebūtų ko tirti.
Abe7 2020-06-16 11:40
Jezau, kiek čia yra idealistinių leftistų - fantastų, kas nėra blogai, tačiau blogai tas, kad jie nesupranta, arba nenori suprasti, kad idealaus pasaulio nebus niekada. Ir kad +300 milijonų žmonių bendruomenėje nebus taip, kad tokių įvykių nebeliktų. NIEKAS, niekas nesiginčija, kad ką padarė tas pareigūnas yra tragedija ir neleistinas nusikaltimas. NIEKAS. Už tai jis atsakys, bet dabar toks vaizdas, kad reikalaujama kolektyvinės atsakomybės ir riaušės bei kitas šūdas yra pateisinama, teigiant, kad "be video nebūtų nieko jam (pareigūnui) nutikę". Gal taip, gal ne, kiekvienas atvejis skirtingas, ir jūs nė velnio nežinot kas būtų, jei būtų. Atrodo, kad gerb. forumo naivuoliams tik Amerikoj, jei nėra video medžiagos - tai blogis praslysta. Nuvilsiu, visur tas pats, tik vienur mažiau, kitur daugiau. Reikia šviesti visuomenę, daryti reformas, bet tas užtrunka ir padaužius parduotuvių langus niekas nepasikeis. Apskritai - problema per daug kompleksiška visais atžvilgiais, kad forume būtų galima prieiti kažkokio bendro sprendimo. Tik paantrinsiu, kad rasizmo korta yra tokia nuvalkiota ir tokia niekinė, kad dabar bet kuris (ne baltaodis vyras), kuriam tik kas nors nepatinka gali šaukti - RASIZMAS, ir su tavim bus taip greitai susidorota dėl to, kad nespėsi net mirktelėti.
sub 2020-06-16 12:04
Nu gi https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... g&usqp=CAU Pasiskaityk prieš ką protestuoją, prieš kelis dalykus vienu metu, pradedant rasizmu, baigiant policijos brutualumu. Ta prasme šienaujami pareigūnai? Pareigūnai dirba savo darbo, tame darbe daug rizikų, bet tai neduoda jiems teisės viršyti savo įgaliojimus ir žudyti žmones, kai jie jau sulaikyti. Nusikaltėliai neturi daugiau teisių nei aukos, kam šitos bereiklaingos nesamonės. Nusikaltėlis už savo nusiklatimus turi atsakyti, t.y. būti teisiamas teisme, o ne žudomas tų, kurie nėra teisėjai ir turėtų ginti, saugoti, padėti. Pirma teisėsaugos organai susitvarko, tad apakalbėsim apie nusikaltėlių ir aukų teises.
sub 2020-06-16 12:13
Joks sveiko proto žmogus nepateisintų žudymų, agresijos, brutualumo. Aš visų neteisinu tokių pareigūnų, tada neteisinu agresyvių protestuotojų, kurių yra kokie 5-10 %, iš viso taikiūjų protestuotojų būrio. Ir problema nėra tik policijos brutualumas, problema kur kas gilesnė, tik reik plačiai žvelgt. Aš visiškai suprantu, kai nusikaltėlis neklauso ir bando pasprukt, jį reikai sulaikyt bet kokia kaina, kad nepadarytu daugiau žalos. Bet šie pvz. apie kuriuos mes diskutuojame yra kitokie, čia jau sulaikytus žmones kankina, žudo, pavyzdžių ne vienas. Ir taip, tu pateisinai pareigūnų brutualumą, kai uždėjai pliusą PCP, kuris teigė, kad J.F. per atsitiktinumą žuvo. Tai priismk atsakomybe ir laikykis savo žodžio, ar parašyk kad tu buvai neteisus.
immortallt 2020-06-16 12:21
Sub, pasodinčiau tave tarpe žmonių, kur vis kas mėnesį po vieną tai nušautų, tai sužalotų stipriai peiliu, šaunamaisiais ginklais, ir tada pakiščiau tau kokį juoduką vaikinuką 16 metų, kuris elgtųsi įtartinai ir kai lieptum iškelti rankas, trauktų vandens ginklą, panašų į tikrą. Esu tikras, kad nespėjus rankos jam ištraukti ištuštintum apkabą. Esmė ta, tu įsivaizduoji, kad jei jau žmogus tapo pareigūnas, tai jis nieko nebijo, jo gyvybė tampa mažai vertinga, ir namuose šeima jo nelaukia. Aš sakau, kad pareigūnai irgi yra žmonės, ir brutalumas gatvėje iššaukia ir pareigūnų brutalumą. Tada visi užsipuola, kad čia tik pareigūnai kalti, rasizmas kaltas, baltaodžiai "su balta mišraine" (pyzdielinuosi iš "blacklist") kalti ir t.t. Dar kartą, pareigūnas neturi teisės žudyti, bet jei tu nori išspręsti problemą, tai reikia spręsti problemą, o ne priežastis. Bandėte kreipti, kad priežastis rasizmas. Taip, rasizmas yra priežasties dalis. Pvz., kai juodaodis pareigūnas nušauna juodaodį nusikaltėlį - tai net žinių nepasiekia. O vat neduok die baltaodis pareigūnas bus - tai jau rasizmas. Problema yra kad iš vis šaudymai vyksta, ne rasizmas. Ir šaudymas tiek į pareigūnus, tiek pareigūnų į nusikaltėlius. Nes toks jausmas, kai kai kurie bando kovoti už juodaodžių teisę daryti nusikaltymus nebaudžiamiems. Jei suimant priešinasi - turi paleisti. Ir pareigūnus gali šaudyti ir pjaustyti kiek nori. Už peržengtas ribas pareigūnai turi būti baudžiami, bet pareigūnai turi turėti teisę naudoti jėgą, jei reikia mirtiną, jei kyla pavojus jų sveikatai ar gyvybei. Ne kaip pas mus, kai pareigūnai net nežino kaip apkabą į ginklą įdėti, nes į metus pratyboms gauna 12 šovinių. Konkrečiai apie šį atvejį, jis buvo stipriai apsvaigęs, elgėsi neadekvačiai, matėte vaizdo medžiagą, kaip jis maldavo, kad jį paleistų ir maldaudamas nerodė jokių ženklų kad priešinsis? Prieš paguldant nesipriešino? Ar esate tikri, kad pareigūnas tikslingai uždusino, o ne nepaskaičiavęs jėgų per stipriai laikė, siekdamas išvengti nusikaltėlio išsivadavimo, galimų traumų ar mirtiems pačiam? Turbūt kiekvienas nusikaltėlis prašo paleisti, inkščia, kad antrankiai spaudžia ir pan., atpalaiduosi - pabėgs. Tuo nepateisinu pareigūno veiksmų, nesakau, kad jis neturi būti nenubaustas, tik noriu grąžinti prie to, kad pareigūnas irgi žmogus, ir situacijos manau nė vienas pilnai nežinome.
sub 2020-06-16 12:32
Iš kur tu trauki tokais nesmaones, kaip leftistai. Dar parašyk kad mes remiami Antifos ir pan. Mes visi čia, technologijų forume, neskaitant kelių tipų, manau ęsame išsilavinę, racionalūs, laisvo ir sveiko proto žmonės, kurie patys susidaro savo nuomonę apie tam tikrus dalykus. Bet panašu, kad kažkam nuomonė buvo suformuota nuomonės formuotojų, kuriems nerūpi kaip yra iš tiesų, jiems rūpi $$$. Jei nuomonė išsiskyrė nėra čia tragedija, tiesiog reikai rast kompromisą. Aš pritariu tiems, kas rašė jog J.Floyd buvo nusikaltėlis, recydivistas, kad juodaožiai daugiau nusiklasta. Bet jie nusikalsta, nes tai sisteminė klaida. Bet bandau priešpastatyti faktą, kad jiems nėra lengva gyventi ten, kur rasizmas, nelygybė, neteisingumas ir tie, kurie turėtų priežiūrėti viešają tvarką, juodaodžius visada profiliuoja kaip įtartinus asmenis, nors jie nėra įtartini vien dėl savo kūno spalvos. Aš teisingumą suprantu taip, jei žmogus padarė nusikaltimą jis turi būti teisimas ir atsakyti už tai. bet policija nėra teismas.