Keistos žirgų lenktynės, kuriose moteris gauna prilupti vyrą  ()

Žirgų lenktynės dažniausiai įsivaizduojamas, kaip taurus ir elegantiškas sportas. Gilias tradicijas turinti pramoga ir išbandymas turi įvairių versijų. Štai tiurkų tautos žirgais lenktyniauja šiek tiek kitaip - Kyz kuu vadiname sporte nugalėtojas gauna pabučiuoti arba nuplakti pralaimėtoją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyz kuu yra tradicinis sportas Azerbaidžane, Kazachstane ir Kirgizijoje. Profesionalus šio žaidimo lygis nėra išvystytas, tačiau Kyz kuu dažnai demonstruojamas įvairiose šventėse. Be to, ir paprasti žmonės kartais pasimėgauja šiomis lenktynėmis kaip pramoga, nes Kyz kuu nereikalingi jokie daiktai ar trasa. Na, reikia tik botago ir poros žirgų.

Tiksliai Kyz kuu taisyklės nėra apibrėžtos. Trasoje numatomos dvi starto linijos - viena moteriai raitelei ir viena vyrui. Moters starto linija yra toliau nei vyro - jai tenka įveikti didesnę distanciją. Moteris pradeda joti pirmoji, o vyras gali pradėti vytis tik tada, kai moters valdomas žirgas kerta jo starto liniją. Tuo metu moteris jau joja pakankamai greitai, todėl pavyti ją nėra lengva. Tam reikia ir greito žirgo, ir gero raitelio. Žaidimo tikslas - pirmam pasiekti finišo liniją. Taigi, tai yra savotiška žirgų lenktynių versija.

Tačiau Kyz kuu nesibaigia vos pasiekus finišą. Nugalėtojas turi būti apdovanotas.

Jei lenktynes laimi vyras, jis turi teisę pavogti moters bučinį. Moteris ant žirgo pasisukioja aplink vyrą, pasimaivo, tačiau galiausiai viskas baigiasi bučiniu į skruostą. Arba į lūpas, priklausomai nuo santykio tarp žaidimo dalyvių.

Jei laimi moteris, ji greitai apsisuka ir ima vaikytis vyrą iki starto linijos. Jei tik ji pakankamai priartėja, ji gali pradėti botagu plakti vyrą. Tai yra apdovanojimas jai ir bausmė pralaimėtojui.

Geriausia tai, kad Kyz kuu gali būti pritaikytas įvairaus lygio raiteliams, įvairių kategorijų žirgams ir vietovėms. Tai yra, starto ir finišo linijų vietas galima keisti, kad lenktynės būtų kiek įmanoma artimesnės. Nors dabar tai - tik pramoga, kadaise tai buvo savotiškas viliojimo metodas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: