Jau šį šeštadienį – seniausias Lietuvoje fantastų festivalis „Lituanicon“  ()

Fantastikos, šiuolaikinės kultūros ir meno mėgėjai jau šį šeštadienį susitiks seniausiame Lietuvos fantastų festivalyje „Lituanicon“. Net ir Covid-19 pandemijos akivaizdoje vykstantis renginys dalyvius pasitiks ambicingu šūkiu – „Ateitis yra dabar“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fizinių ir technologijos mokslų centre vyksiančiame nekomerciniame ir nemokamame renginyje fantastai, tradiciškai, galės išgirsti savo srities profesionalų pranešimų, dalyvauti įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse ir kitose veiklose, atsipalaiduoti žaisdami stalo, kompiuterinius ir virtualiosios realybės žaidimus. 

„Lituanicon“ turi ilgametes tradicijas, o Lietuvos fantastai yra aktyvi ir glaudi bendruomenė, todėl, nepaisydami iššūkių, nusprendėme, kad ir šiemet tradicija negali nutrūkti. Priešingai, fantastikos renginių išsiilgusiems bendraminčiams pasiūlysime tikrai stiprią programą“, – sako 31-ojo „Lituanicon“ organizatorė Rūta Miškinytė. 

„Lituanicon“ metu taip pat bus apdovanoti tradicinių konkursų nugalėtojai: fantastinio apsakymo bei vizualiojo meno.

Pasak R. Miškinytės, karantinas daliai kūrėjui turbūt išėjo į naudą, nes susidomėjimas konkursais buvo tikrai didelis, o darbai - stiprūs. 

Ypatingas dėmesys saugumui

 

Fantastai tokiuose susibūrimuose kaip „Lituanicon“ yra įpratę dėvėti kaukes - „cosplay“ gerbėjai, persirengiantys mėgstamų herojų, knygų, filmų veikėjų kostiumais yra dažnas vaizdas renginyje. Tačiau organizatoriai prašo šį kartą su savimi nepamiršti ir medicininių kaukių.

„Festivalis kasmet sutraukia šimtus fantastikos gerbėjų, todėl atsižvelgdami į situaciją dėl COVID-19, laikysimės griežtų saugumo reikalavimų ir rekomendacijų. Šiemet savanorių turėsime daugiau nei įprastai ir jie prižiūrės švarą bei higieną ir primins lankytojams laikytis reikalavimų“ – sako R. Miškinytė.

Renginio dalyviai privalės dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo, taip pat, siekiant užtikrinti dalyvių atsekamumą, užsiregistruoti, kad dalyvauja renginyje. Renginio organizatoriai taip pat prašo supratingumo, nes visa įranga dirbtuvių erdvėse po kiekvieno dalyvio bus dezinfekuojama. 

Apie „Lituanicon“ 

 

Lituanicon yra seniausias Lietuvoje, nuo 1990-ųjų kasmet vykstantis susibūrimas, vienijantis fantastiką mėgstančius žmones. Fantastikos žanras – neapsakomai platus, apimantis knygas, filmus, serialus, žaidimus, netgi teatrą bei muziką. Taip pat fantastika glaudžiai susijusi su mokslo ir technologijų pažanga, netgi socialinių pokyčių visuomenėje prognozėmis. „Lituanicon“ festivalyje skaitomi pranešimai, vykstančios kūrybinės dirbtuvės ir kitos veiklos atskleidžia fantastikos įvairovę ir ryšius su kitomis gyvenimo sritimis. Greta rimtesnių veiklų renginio lankytojai gali žaisti stalo ir kompiuterinius žaidimus ar įsigyti fantastinės literatūros bei atributikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()