Šis dronas ore išsilaiko net 10 valandų - kaip jam tai pavyksta? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2020-11-06 21:34
Neblogai. Žinoma, čia tik reklamai, bet vis tiek neblogai. Realiom darbinėm sąlygom tik 2-4 valandas skrenda, bet tai vis tiek 1-3 valandom ilgiau negu tas kuri naudojame darbe. Nors ir iki 40 min, skrydžio darbe užtenka.
HardAxe 2020-11-08 20:42
Bet po 2-4val užpili baką ir toliau važiuoji. Nereikia nieko krauti. O per tą laiką gali įveikti 100-200km atstumą.
Vanduo 2020-11-08 22:05
Nesupratau, kodėl sako Amazon tik kalbėjo. Šiais metais jau testuoja pristatymą dronais. Miestas kuriame atliekami testai neatskleidžiamas. Bet esmė tame, kad jie jau gavo iš valdžio leidimus ir jeigu testai pavyks, kitais metais tikriausiai pradės diegti visoje JAV. Bet jūs tikriausiai galvojate, kad dronas pakyla iš sandėlio ir pristato siuntinį ir grįžta. Amazon koncepcija kita. Sunkvežimis/Autobusiukas pakraunas siuntomis atvyksta į savo numatytą zoną, dronai išskrenda, pristato siuntas ir grįžta atgal prie transporto priemonės. Toks pristatymas neįgyvendinamas Lietuvoje, bent jau kol kas. Nes JAV (nežinau kaip kitose šalyse) kurjeriai pristato siuntą ir ją palieka prie durų. Net nesivargina paskambinti į duris. Kelis kartus teko susisiekti su support'u, tai sakė apžiūrėkite krūmus aplink namą (gyvenu daugiabutyje
Shinigami 2020-11-09 08:55
Galių po valandos išimti išsikrovusia baterija ir įdėti pakrautą ir toliau skristi. Čia ne stebuklas, nes dauguma dronu (o gal ir visi) yra su keičiamomis baterijomis.
HardAxe 2020-11-09 10:16
aš tą suprantu. Kai eini mėgėjiškai pasiskraidyti. Beje, kas per dronas, kad valandą ore išsilaiko? Ar čia apie lėktuvą, ne kopterį? Pvz žemės ūkyje. Sakykim laukus purškia 5 dronai, vienas žmogus juos aptarnauja. (papildo trąšų ir t.t.). Daugoka baterijų reikėtų, norint pradirbti 8val nonstop. Aš kai neturiu skraidančių aparatų tiksliai nežinau, bet įtariu baterijos laiko santykis ore/krovime yra maždaug 1:10? Mažai ūkininkų norės turėti dar ir 50 baterijų tiem 5 dronam išlaikyti. Aš negalvoju, kad žibaliniai dronai yra ateitis, bet komerciniam panaudojimui šiai dienai tai konkurencingas sprendimas. Kaip ir nėra(beveik) realių komercinių elektrinių sraigtasparnių.
immortallt 2020-11-09 12:54
Kokia prasmė dronais purkšti laukus? Kad daugiau reikėtų trąšų/pesticidų? Kuo arčiau purkštukai yra purškiamų pasėlių, tuo mažesnis yra "driftas", tuo mažiau reikia. Tuo labiau kad trąšas geriausia lėto paleidimo granulėmis, tada vienu kartu išbarstai ir užtenka ilgesniam laikui. Skystas reikia dažnai, plius nuplauna lengviau lietus. Dronai žemės ūkyje tikslingiausia nustatyti maistinių medžiagų trūkumus, ligas, kenkėjus, piktžoles. Šią informaciją su geolokacijos duomenis apdoroji ir užkrauni į savo tręšimo/pesticidų purškimo įrangą. Ir pravažiuoji pro laukus, kur kiekvienas purkštukas/basrstytuvas pagal drono informaciją koreguoja dozes. Čia šiaip nėra baisi naujiena, bet dar ir nėra pilnai komercinis produktas, kurį visi iš eilės naudoja.
Shinigami 2020-11-09 19:02
Taip, valanda yra lėktuvo drono, kvadrakopoterio jei neklystu apie 45 min. Bet čia ir nuo vėjo stiprumo priklauso. Automatiniai apsaugai ar apžiūrai geriau elektrinis. Parinkai dronui vieta ir jis iš jos pats pakila, nuskrenda, atlieka reikiama darbą, grįžta, pasikrauna ir toliau skrenda. Su degalų automatinių užpylimų butu daug sudėtingiau, nei automatinių pakrovimu. Su trąšų ar pesticidų laistymų naudojant dronus nežinau, kažkaip neatrodo praktiška, jei reikia aplaistyti šimtus hektarų. Jei kažkoks pavienis sodas, gal, bet ir tai abejojų. Bet va priežiūrai, kaip immortallt rašo, tai čia lėktuvas net geriau, nei kvadrakopteris. Nes kiek žinau tokie priežiūra atliekama fotografijomis. Todėl lėktuvas bus geriau. P.S. geras pavyzdys prieš kuri laiką čia buvęs straipsnis apie kvadrakopterį mašinų gamykloje. Kol neveikia arba kol nereikia atlikti profilaktinės apžiūros darbuotojas gali prie jo net nesiartinti. Gali dirbti savarankiškai.