Alkanas ar kvailas? Jeloustono nacionalinis parkas išmetė vištieną karštosiose versmėse gaminusį vyrą - ir tai jau ne pirmas toks keistas nutikimas  ()

Ar žinojote, kad pusė pasaulio geizerių ir kitų hidroterminių šaltinių yra Jeloustono nacionaliniame parke JAV? Šis didžiulis seniausias nacionalinis parkas pasaulyje yra tikras lobynas gamtos mylėtojams ir jį būtina saugoti. Todėl karštosiose versmėse negalima ruošti vištienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeloustono nacionaliniame parke lankytojai privalo laikytis griežtų taisyklių. Kai kurios jos yra gana paprastos - lankantis prie karštųjų versmių negalima nuklysti nuo pažymėto tako. Kitos yra šiek tiek sudėtingesnės - kad ir kaip norėtumėte, į karštąsias versmes ir geizerius nieko mesti negalima.

Visai neseniai Jeloustono nacionaliniame parke buvo sulaikytas vyras, kuris viename tokiame hidroterminiame šaltinyje norėjo pasigaminti vištienos. Jis buvo pastebėtas žygiuojantis link vieno iš geizerių. Lankytojai iš karto į jį atkreipė dėmesį, nes su savimi keistuolis turėjo ir maisto ruošimui skirtų įrankių.

Netrukus prie vyro prisistatė parko prižiūrėtojai. Pasirodo, kad jis ketino paruošti (matyt, ištroškinti) porą vištų. Tačiau vietoje to gavo dvi 600 dolerių baudas - vieną už daiktų metimą į karštąsias versmes, antrą - už nuklydimą nuo pažymėto tako. Be to, porą metų Jeloustone jis nebėra laukiamas.

 

Įdomu tai, kad kadaise mūsų protėviai karštąsias versmes naudojo maisto ruošimui, tačiau dabar tai nėra priimtina. Ir ne tik dėl aplinkosaugos priežasčių - tai yra labai pavojinga. Vanduo ten burbuliuoja ne šiaip sau - jo temperatūra siekia 92°C. Iš žemės vietomis veržiasi 135°C temperatūros garai. Skaičiuojama, kad Jeloustono nacionaliniame parke karštosiose versmėse jau žuvo apie 20 žmonių, nors tikslus skaičius nėra žinomas.

 

Keista, tačiau tai net nėra pirmas atvejis, kai Jeloustono nacionaliniame parke kas nors bando hidroterminiame šaltinyje pasigaminti vištienos - 2001 metais už tokį patį nusižengimą nubausti vienos TV laidos rengėjai.

Žinoma,  parke netrūksta informacinių stendų, perspėjančių apie pavojus, tačiau vis atsiranda žmonių, kurie į juos nekreipia dėmesio. Kai kurie netgi ignoruoja dėl COVID-19 pandemijos uždarytus parko vartus. Praeitą gegužę viena moteris patyrė stiprius nudegimus, kai Jeloustone įkrito į labai karštą vandenį. Ji bandė nusifotografuoti, kad visiems galėtų girtis, jog buvo dėl COVID-19 uždarytame parke. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()