Brangs siuntos iš Kinijos: Lietuvoje nuo 2021 metų liepos naikinama PVM lengvata, tačiau pokyčius galima pajusti jau ir dabar (Skaitytojo komentaras apie situaciją su DHL)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Šaras 2020-11-17 15:30
Apie kokius čia pardavėjus kalbi, kurie įmonę išlaiko pardavę vieną šūdelį penkis kart brangiau? Čia gal apie tuos iš skelbiu.lt? Ar pats tuo užsiimi ir bandai pateisint?
immortallt 2020-11-17 15:52
Na pirmiausia, ta pati VP kad susimažintų pelno mokestį Lietuvoje, Kipre realiai holdingo veiklą ir vykdo. Lėktuve į Kiprą dažnai sutiksi VP vadovus ir darbuotojus. Ar labai priskraidys valdymo veiklą vykdyti 2 parduotuvių savininkas? Daugiau nei pusė darbo laiko turi būti tenais. Kiekvieną mėnesį. Kitas dalykas, pardavėjas Lietuvoje parduodamas elektronikos prekę turės ir garantiją teikti, net jei gamintojas jos neteikia. Taip pat pirkdamas prekes, ir gavęs brokuotą, jis jos neparduos jau, o pardavėjas gali ir nepriimti. Vėl prisiimi nuostolius. Toliau, pardavinėti kainuoja pinigus. Turi turėti ir kur sandėliuoti, kainuoja ir pardavimui platforma, kainuoja ir pinigai tą sandėlį užsipirkti. Galų gale kiti pardavėjai, prieš parduodami, patys išbando. Visur yra sąnaudos. Ir atrodo turtus krautis galima, bet pvz. tas pats berods 1a ar varle.lt ne per seniausiai buvo parduotas, tai pasirodo verslas nuostolingas. Nebuvo ten schemų kur iškelti pelną, o tuo labiau nėra prasmės daryti nuostolį metai iš metų.
HardAxe 2020-11-17 16:05
skelbime niekas nelygina kainu aliexpress vs skelbiu.lt lygina su pigu.lt ir kitom elektroninem parduotuvem.
Šaras 2020-11-17 16:59
Nuo kiniškų mažaverčių prekių iki vp market lėktuvų... Svajokit ką norit, bet jei verslo planas yra pirkt iš kinijos ir parduot 6x brangiau, tai yra vartotojų mulkinimas.
robertasdd 2020-11-17 17:46
Šarai, viršuj kažlas sąnaudas jau paminėjo. Paskaičiuok sandėlius darbuotojus etc, ir tada rašyk iš kiek daugint reikia.
Šaras 2020-11-17 18:06
Kokius dar sandėlius ir darbuotojus, jei jau skaičiuojat tokius mastus, tai apyvarta didelė turi būt. Jei tokia apyvarta, tai antkainis išvis neadekvatus. Beje lenkijoj/latvijoj tokius esp pardavinėja po 8e. Jiem gal mokesčių nėra, nereikia sandėlių ir žmonių?
conjurer 2020-11-17 18:26
Įdomu kaip bus su ebay. Dabar atsiradus alibabaexpress, visi pamiršo jį, ir ten gauni prekes iš atsitiktinių žmonių, kurie jas apiformina kaip dovanas.
Atk 2020-11-17 20:45
1a nupirko senukai. Buvau ten nuneshes maitinimo bloka sugedusi su garantija, tai vilko 3 menesius gal, nors turejo nauja duot, jei negali pataisyti... Ma ir gobshumas gal ir prazude?
Talkatif 2020-11-17 21:47
Sąžininga, kad visiems mokėt PVM. Kinija tiesiog prekiavo EU ir nemokėjo mokesčių. Čia kaip atsineši savo kontrabandines cigaretes ir atvirai stumdai prekybos centre. Dar gerai, kad apmažins bereikalingų šūdelių pirkimą. Tai yra šiukšlių srautą į Europą. Bet atrakins lesyklas mūsų darmaėdams prie muitinių. Kurie tikrai nepraleis progos prisilest. Čia aprašyt schema, kad turi mažiausiai valandą kruštis, kad galėtum importi savo kelias prekes. Ar tai protinga? Turėtų būti valstybinis portalas, kuriame įsegi sąskaitą, mokėjimo kopiją, susimoki ir ate. Bet tai utopija. Daug kam skausminga psichologiškai, kad lengviau atsikvėps kiniškų prekių perpardavinėtojai. Neverkit dėl savo pavydo. Perekūpai moka labai daug mokesčių į biudžetą. Ne vien muitą ir pvm. Už darbuotojus, už pakuočių, įvairių šiukšlių tvarkymą. Pelno mokestį.
Talkatif 2020-11-17 21:51
O DHL pas mus visiškai nevykęs servisas. Tokių slunkių dar paieškot reikia. Rekomenduoju vengti. Ypač kai yra normalių alternatyvų.
kestutisz 2020-11-18 10:05
So, bet jei tą viską pats kinietis atlieka greičiau/patogiau/pigiau tai kam man tas tarpininkas? Gi nuo tų visų nesąmonių aš asmeniškai ir nukentėsiu, ty ir turėsiu susimokėti daugiau.
conjurer 2020-11-18 13:17
O kaip dėl to fakto, kad daiktų pirkimas iš kinijos, dabar yra genocido rėmimas? Ar chebra palaikot musulmonų perauklėjimo stovyklas?
Shinigami 2020-11-18 16:14
Tavęs niekas ir neverčia ir ne vers pirkti per tarpininką, bet kadangi visos vakarietiškos prekės ir paslaugos yra apmokestintos PVM, juo privalo būti apmokestintos ir kiniškos prekės ir paslaugos. Kadangi Kinija nėra ES narė, turi būti importo mokestis kaip ir iš kitu šalių atvežamoms prekėms. Gali viska pats susitvarkyti ir užtrukti valanda dvi arba gali pasamdyti kažką kita kad viską sutvarkytu. Žinoma, tai kainuos. Lietuvoje minimalus valandinis atlyginimas yra beveik 4 eurai. Plius darbo vietos išlaikymas, pelno mokestis, pelnas ir visa tai apvainikuota PVM. Ir galėsi džiaugtis savo nusipirkta preke be tarpininkų ir be garantijos
who 2020-11-18 16:19
Vieni auklėja stovyklomis, kiti karikatūromis, tik kuriems geriau sekasi? Milijonas priežasčių nepirkti daiktų, kas nors nukentės, ar bus išnaudotas. Bet aš už protingą pamastymą prieš perkant - ar tikrai reikia naujo, o gal naudingiau taisyti seną ar apsieiti visai be.
conjurer 2020-11-18 16:38
Sakyčiau geriausiai hitleriui sekėsi. Jis turėjo darbo stovyklas. Auklėjo žydus bankininkus, duodamas jiems juodo darbo. Po to visi gražiai nuvažiavo namo ir toliau gyveno savo gyvenimus. Viena iš milijono menkučių priežasčių, dėl ko jo dabar nemėgsta. Šiap buvo geras čiuvas, mėgo gyvūnus ir meną.
kestutisz 2020-11-18 17:04
Mhm, tarpininkai turbūt išsipirkę žmonių išnaudojimo indulgencijas, todėl per juos ir brangiau ir kažkaip netaip skauda išnaudojamiems :) Prekės tai tos pačios, gamina ten pat. PVM realiai irgi moku, ok, galiu net skirtumą damokėt (kiek čia, 8 proc gal gaunasi), bet tegu patys mokesčių inspektoriai pjaunasi dėl jų, už tą aš mokėt tikrai nenoriu (už muitinės tarpininkavimo "paslaugą").
who 2020-11-18 17:17
Jei ne jo chebros neapykanta žydams, būtų prisimenamas šviesesniame kontekste. Per istoriją buvo ne vienas genocidas, bet naciai sumušė visus anti rekordus.
conjurer 2020-11-18 17:37
Kai yra tarpininkas, galutiniam pirkėjui kyla kaina. Pvm ir prideda debiliškus 21% (20% arba 25% nebūtų debiliška). Kai kaina pakyla, tu gal nuspręsi pirkti kažką kito, gal kito gamintojo. Paimkim batus, geri kainuoja apie 80+ eurų. Jie laikys 4 metus, taigi 20eurų/m. Pigūs iš kinijos kainuos 5 eurus, tarkim su mokesčiais 20. Jie laikys metus, jei mažiau nešiosi. 5eurai/m yra visai pigu, bet 20eurų/m yra tas pats kaip geri batai. Taigi viską susumavus kai kurie produktai tampa ne tokia paklausūs iš kinijos. Beje kinų prekės, net pilnai apmokęstintos yra pigesnės, senukuose yra "vagner" produktai, kurie tikrai gaminti kinijoje, ir jei perki drelę vienam kartui, tai labiau apsimoka nei "bosch" ar "makita". Vienintelis dalykas, ko nesugadinau dar, yra "vagner" plaktukas. Toks apmokęstinimas padėtų trečio pasaulio europos šalims, kaip rumunija ar lenkija, atsigauti tam tikrose pramonėse. Visas mūsų kinijos rėmimas jau padarytas, ir jo neatšauksi. To pasekmės yra nauja superkomunistinė valstybė, su savo kosmoso programa, koncentracijos stovyklomis, ir naujom imperialistinėm ambicijom. Šis raudonas drakonas jau pažadintas, ir jo nesustabdysim. Ir didelė dalis industrijos niekada nebus pigiau nei kinijoje. Bet papildomi mokesčiai ves prie to kad mažiau to šlamšto iš ten pirksim. Aš pats esu to auka, nes elektronika ir panašus šlamštas ten yra žiauriai pigu. Bet manau reikia kažkokių apribojimų drakonui, kad nesuvalgytų viso pasaulio.
conjurer 2020-11-18 17:47
yra tokie masiški. Norint padaryti totalų lietuvių genocidą, reiks nužudyti mažiau žmonių nei mirė per holokaustą. Genocidas ne visada yra tik žudymas, dabar turim modernesnių priemonių. Sterilizacija yra viena iš jų, per kurią pats procesas neatrodo toks žiaurus, bet rezultatas po 50 metų bus tas pats.
technologas 2020-11-18 19:55
Jedi viskas eis kaip iki šiol bijau per dešimtmetį Vakarų pasaulis nubomžės visiškai. Bėda kad kiniečių daug, o "gyventi" (tiksliau vartoti) jie dabar užsimanė kaip amerikonai. Jei amerikonai suvartoja ketvirtadalį pasaulio žaliavų, tai kiniečiams pasiekus tokį lygį visas likęs pasaulis keliaus į viduramžius. Manau čia didelė globali problema - visiems neužtenka resursų, "turtingųjų klubas" negali būti didelis, ir kiniečiai jame netilps. Arba - jei jie praturtėja, Vakarai nuskursta.