Grynųjų saulėlydis - Švedija gali tapti pirmąja šalimi be atgyvenusių popierinių pinigų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2020-12-12 16:38
Monochamus, ne STT dirbu. Nelabai ką pasakoti galiu daugiau nei tai yra LB reguliavime, nes vėlgi, kad būčiau galėjęs atlikti tą užduotį, pasirašyta labai griežta konfidencialumo sutartis. Žmogus tau padarė pavedimą, o bankas gali įvardinti jo vardą ir pavardę? Ir? Jei banko darbuotojas tą informaciją tau pasakytų ne tada, kai tu kreipiesi į banką, tada tai būtų privatumo pažeidimas, nes šniukštinėja ten, kur nėra reikalo ir renka privačią informaciją. Tu atėjai į banką, ir banko darbuotojo teiravaisi informacijos susijusios su tavo pavedimais. Atitinkamai, bankas tada gali pasikelti informaciją ir ją naudoti suteikiant tau paslaugas, arba vykdant pinigų plovimo prevenciją. Panašūs veiksmai vykdomi ir siekiant apsaugoti vartotojus nuo vagysčių ar sukčių bandančių išvilioti dideles pinigų sumas. Nu, ir kurioje vietoje bankas pažeidžia kišimosi į privatumą, šeimos gyvenimą, buitį ar susirašinėjimą, ar kėsinasi į garbę ar reputaciją? Ypač kai tu su banku pasirašant sutartį, sutinki, kad bankas vykdys pinigų plovimo prevenciją ir naudos banko viduje tavo duomenis, tačiau jų nesidalins su trečiaisiais asmenimis, su kuriais neprivalo dalintis pagal įstatymą? Joks bankas negaus leidimo vykdyti veiklos visoje ES, jei nevykdys šios atsakomybės. Tuoj ir Šveicarijos bankai pradės daryti ir baigsis anoniminės sąskaitos.
Monochamus 2020-12-12 18:47
Ar aš turėjau pasirinkimą nesutikti? Bitcoinais algos deja man nemoka.
kukulis4 2020-12-14 16:05
O kodel nemoka bitkoinais? Nu gerai, jei negali bitkoinais, kodel grynais nemoka? Tau pareikalavus, gi privalo ismoket grynais. Tad pasirinkima turi.
immortallt 2020-12-14 16:48
Pagal kortelės istoriją gali pasakyti kur pirkai, ne ką. Kitas dalykas, šitai informacijai nuėjus į viešumą kristų galvos ir dar teisminiai procesai, tad niekas nesišvaisto. Tos informacijos jokie banko darbuotojai net atsispausdinti negali, nei į kompą išsaugoti, nei iš kompiuterio kažką kopijuoti. Teoriškai gali nufotografuoti, bet įrašai, koks darbuotojas, kada ir ką tiksliai žiūrėjo saugomi. Taip kad greičiau impotencijos klinikos administratorė informaciją paviešins, nei bankas. Valdžios keičiasi, ims persekioti... Manai kam nors norint tave persekioti reikėtų knistis po banko duomenis? Dauguma tokių paranojikų apie save tiek palieka visokios informacijas, kad net neverta lįsti į banką.
HardAxe 2020-12-14 16:52
Jie turbūt išpešė prašymą naudoti tavo duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais? Paskambink ir paprašyk, kad nebenaudotų.
Manobataibuvo2 2020-12-14 22:38
Visiškai teisingai, kaip tikras saugumietis vadovaujiesi prielaida, kad visi žmonės nėra sąžiningi, pareigingi ir linkę nuolatos apgaudinėti. Todėl juos reikia gręžti kai tik pavyksta pagauti ir tegu saugosi rup...ės. Vietoj to, kad gaudytum tikrus sukčius, užsiimi tais, kur lengva "pastebėti" per raudonas vėliavėles - būna pažeisti 2-3 kriterijai iš 30 (pats rašei). Graudu, kai už teisėsaugą atsakingi piliečiai gaudo ir užsiima kontrole kitų piliečių, kai, tuo tarpu, valdžiažmogiai daro ką nori, pažeidžia ką nori. O jei dar bandai aiškintis, kad, žiū, čia klaida, taip negali būti. Tai atsimuši į sieną geriausiu atveju. Blogesniu atveju lieki dar pats kaltas ir apdurnintas. O tokie sup...ti "teisėsaugininkai" žino kada nusukti akis į šoną ir nematyti jokių pažeidimų. Kol nepadėsi čia mums ant stalo kažko panašaus į VST ar Alitos išspręstos privatizavimo bylos, neturi jokios moralinės teisės aiškinti, kokie piliečiai nesąžiningi ir sukčiai. Esi supuvęs kaip ir visa viršūnė, arba per skystas pakliūti į tą viršūnę ir todėl prisiiėmei čia visuomės sąžinės balso funkcijas, kad ego nenukentėtų. Apgailėtina.
Hmz 2020-12-14 23:41
Reikėjo atkreipti dėmesį į žodį "savavališko". Gal padės nedidelis teisinis RTFM apie savavaldžiavimą: https://www.teisevisiems.lt/baudziamoji ... s-kas-tai/
Monochamus 2020-12-15 14:59
vališkai reiškia "ne mano valia" t.y. be mano sutikimo. Čia netinka aiškinimas įstatymais, nes žmogaus teisių deklaracija lyg ir neįeina į valstybės įstatymus, tai yra gairės kurių turėtų laikytis civilizuotos valstybės. O mūsų valstybė priėmė įstatymus, kurie prieštarauja žmogaus teisių deklaracijai.
Monochamus 2020-12-15 15:06
Nesvarbu ar kristų galvos ar nekristų - esmė tai, kad šioje situacijoje tereikia tik kliautis kitų žmonių gerumu ir tikėtis, kad keičiantis valdžiai per daug neatlaisvės įstatymai. Tuo tarpu atsiskaitant grynais aš esu kiek labiau užtikrintas - juk neprašo kas kart paso ir neužrašinėja ką pirkau. O paskutinis sakinys tai tiek pat logiškas, kaip ir kokie "priekaištai" policijai, kad "gaudo smulkius chuliganėlius, kai yra kas vagia milijonais". Koks skirtumas kaip ir kiek asmeninės informacijos atskleidžiama kitur, kalba šioje temoje apie bankus.
kukulis4 2020-12-15 15:35
Kodel neatsisakai banko paslaugu, ir nesinaudoji isimtinai grynaisiais pinigais? Tau darbdavys privalo ismoketi atlyginima grynais, jei to pareikalauji. Suprantu, kad is tavo perspektyvos cia tik laikinas sprendimas, ir grynuju ankciau ar veliau neliks, bet kodel, kol tu gali, nesinaudoji?
Monochamus 2020-12-15 17:35
Kodėl man nenustoji atrašinėji, nors, kaip pats prieš tai sakei, kad nėra apie ką kalbėti? Negi pagal tavo tą kelėjimo kultūra vis dar "lygis"? Žinok nelabai "pagaunu marozo bazaro", sorry, ne kalėjime mano kultūra, įpratęs diskutuoti daugiau mažiau logiškais argumentais, o kai pritrūksta argumentų tai arba pripažinti kito nuomuonę, arba likti prie "Agree to disagree", o ne įžeidinėti. Tuo labiau, jei ir pats užuot siūlęs man vazelinus gilintumeisi į ką rašau, tai atsakymą ir pats susirastum, nes ne kartą rašiau prieš tai: aš grynų taip pat nemėgstu, tai yra labai nepatogu. Ką dar pasiūlysi? gal ir grynųjų atsisakyti ir pereiti prie barterinių mainų sistemos? Tobula, ypač kovido laikais.
kukulis4 2020-12-15 18:04
Aj, tai tau netinka niekas, kaip suprantu? O del sito tu kanors realiai, apart to, kad triedi forume, darai? Ne?
Monochamus 2020-12-15 19:16
Informacijos rinkimas, bent jau toks perteklinis, šiaip nėra būtina sąlyga egzistuoti elektroninei bankininkystei. Ką siūlai daryti? Balotiruotis į seimą? Dėkui, man įdomiau dirbti tai ką dirbu. Kaip ir visi kiti šitoje temoje išsakiau savo nuomonę apie elektroninės bankininkystės trūkumus ir dėl ko aš nepritariu visiškam grynųjų pinigų atsisakymui. Ar viską, kas tau asmeniškai nepatinka vadini "triedimu"? Tu rimtai gal kokiam gete augęs?
kukulis4 2020-12-15 20:07
Tai, ka tu vadini savo 'nuomone' yra noras uzsimaut kelnes per galva. Nesuvoki problemos kompleksiskumo bei dydzio, ir viska simplifikuoji iki tau suvokiamo lygmens, apsimesdamas, kad tai ko nesupranti, tiesiog neegzistuoja, arba nera svarbu. TU NESI KOMPETETINGAS SIA TEMA DISKUTUOT. Amen.
Monochamus 2020-12-15 20:18
, net ir tiems politiniams rėžimams, kuriuos tie patys komentatoriai jau puls peikti kokie "barbariški".
Manobataibuvo2 2020-12-15 20:25
Va čia tai argumentas ! ... Gerai , kad turim kompetetingų ... blogai tik, kad jie nesugeba paaiškinti, kodėl jie kompetetingesni ...