Kai problemos neišspręsi, nes ji galvoje - net ir pakeitęs pavadinimą Fukingo kaimelis negali atsikvėpti  (5)

Austrijoje yra toks miestelis, kurio vardas lietuviškai skambėtų kaip Fukingas. Jei keikiatės anglų kalba, suprantate, kodėl prie šio kaimo ribas žyminčių ženklų fotografuojasi turistai. Ir todėl neseniai nuspręsta pavadinimą pakeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fukingu šis apie 100 gyventojų turintis miestelis vadinamas maždaug tūkstantį metų. Vietiniams šis pavadinimas nereiškia nieko, o štai Antrojo pasaulinio karo metais jis patraukė britų karių akis. Netrukus po karo prasidėjo juokeliai ir į Fukingą patraukė būriai britų turistų.

Ir tai yra šiek tiek keista. Angliškai kalba ne tik britai, bet būtent jiems šis miestelis pasirodė ypatingas. Iš pradžių vietiniams tai atrodė juokinga, tačiau su laiku tai pradėjo erzinti. Prie ženklų sustoję turistai fotografavosi įvairiomis pozomis - Fukingą galima pažinti ir taip, bet su amžiumi tas malonumas tampa erzinančiu.

 

Interneto amžius dar labiau išpopuliarino šiaip jau labai ramų miestelį. Prasidėjo ženklų vagystės, vaizdo įrašų filmavimas. Pakankamai neseniai Fukingas pateko ir į „Grand Tour“. 2012 metais pirmą kartą pranešta apie pavadinimo keitimą, tačiau tai tebuvo gandai. Na, o dabar sprendimas iš tikrųjų priimtas - „Fucking“ ženkluose pakeis „Fugging“, vietinių tariamas lygiai taip pat.

Nors pakeitimas oficialiai įsigalios nuo kitų metų pradžios, ženklus jau pradėta keisti. Problema išspręsta, vietiniai pagaliau gali susigrąžinti ramybę. Na, beveik.

 

„Fugging“ turistams neabejotinai atrodo ne taip juokingai, tačiau problema niekada nebuvo ženkluose. Vienas iš pirmųjų naujųjų ženklų jau tapo vandalų išpuoliu - šie ištaisė ženklą, sugrąžindami jam originalias CK raides. Tai yra miestelis, kuris vadinosi „Fucking“ ir reikės labai daug laiko, kol tai pasimirš. O tada internete pasirodys straipsnis „Prieš 20 metų šis miestelis turėjo pakeisti pavadinimą, nes turistai vis vogdavo ženklus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: