Japonų menininkas sukūrė hiperrealistiškas veido kaukes - žmonės jas išpirks iškart  ()

Kiek kartų šiemet girdėjote kalbas apie veido kaukes? Tikriausiai tūkstančius. Tačiau japonas verslininkas Shuhei Okawara nori pasiūlyti kitokias veido kaukes - šios nuo virusų nesaugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Shuhei Okawara Tokijuje turi kaukių ir butaforijos parduotuvę. Čia jis parduoda nemažai teatrui ir filmams skirtų priemonių. Šiemet prie viso to jis nusprendė pridėti ir veido kaukes. Dabar šie žodžiai skamba kone mediciniškai, tačiau tai tėra veidus primenančios kaukės veidams.

Ir galbūt tai nebūtų naujiena, apie kurią verta kalbėti. Tačiau Okawara kaukės yra labai realistiškos. Tai nėra silikoninės kaukės, kokias naudoja specialiųjų efektų kūrėjai kino pramonėje. Tai - tėra nejudančios plastikinės kaukės. Tai kaip jos gali būti tokios realistiškos?

Na, spalį Okawara pasikvietė šimtą suaugusių japonų ir kiekvienam sumokėjo po 40 tūkstančių jenų (316 eurų) už jų veidus. Žmonės siuntė savo veidų nuotraukas - reikėjo geros kokybės nuotraukų, darytų iš skirtingų kampų. Tuomet menininkas ėmė kurti kompiuterinius trimačius tų veidų modelius. Galiausiai, kaukės buvo gaminamos aukštos rezoliucijos 3D spausdintuvais - taip Okawara gamina ir visokias superdidvyrių kaukes. Keli menininko prisilietimai ir Okawara parduotuvių vitrinoje - visa eilė labai realistiškų veidų. Tiesą sakant, tai atrodo pakankamai šiurpiai.

 

Okawara yra įsitikinęs, kad tas kaukes jo parduotuvės lankytojai išpirks iš karto. Tokia optimistinė prognozė peršasi savaime, nes šios kaukės sulaukė labai didelio dėmesio Okawara „Instagram“ puslapyje. Kita vertus, viena tokia kaukė kainuoja 98000 jenų - 774 eurus. Parduotuvėje jos pasirodys kitų metų pradžioje.

Kodėl kas nors norėtų atrodytų kaip visiškai nepažįstamas žmogus? Na, Okawara teigia, kad jo parduotuvės lankytojai kaukes dažniausiai perka ne dėl renginių ar norėdami kuo nors apsimesti. Tai yra meno kūriniai. Greičiausiai daugelis parduotų kaukių ant veido bus tik kartą - dviem nuotraukoms „Instagram“ profiliui, o tada atsidurs ant sienos ar už stiklo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()