Verslui tai gali tapti tikru išsigelbėjimu: Europos Komisijos hakatono nugalėtoja „Bankera“ teiks finansavimą griežtesnio karantino laikotarpiu  (1)

Lietuvoje įsigaliojus griežtesniems karantino ribojimams, smulkus ir vidutinis verslas (SVV) susidurs su dvigubu iššūkiu: įmonės pristigs apyvartinių lėšų, o iš kitos pusės – galimai ir bankinio finansavimo trūkumu. Lietuvių įkurta finansinių technologijų įmonė „Bankera“ griežtesnio karantino metu SVV įmonėms pasiruošusi teikti trumpalaikį finansavimą – išduoti paskolas su dviguba garantija bei atidėti paskolos mokėjimus iki karantino pabaigos, skelbiam „Bankera“ pranešime spaudai


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-12-21 Verslui tai gali tapti tikru išsigelbėjimu: Europos Komisijos hakatono nugalėtoja „Bankera“ teiks finansavimą griežtesnio karantino laikotarpiu  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Esame pasirengę pagelbėti ne tik su mokumo problemomis susidūrusiems verslams. Lietuvoje turime nemažai pavyzdžių, kuomet pandemijos kontekste įmonės atranda naujas verslo galimybes – pradeda imtis naujų veiklų, perkelia verslą į internetinę erdvę ima gaminti ar prekiauti daiktais bei teikti paslaugas, kurios iki karantino turėjo daug mažesnę paklausą. Šioms veikloms dažnai pristinga lėšų, tad mes, būdami lankstesni nei didžiosios finansų įstaigos, padedame užsitikrinti reikalingą finansavimą su galimybe atidėti paskolos mokėjimus, - teigia vienas iš „Bankera“ bendraįkūrėjų Vytautas Karalevičius.

Lietuvoje veikiančios įmonės galės gauti „Bankera“ verslo paskolą nuo 2 000 eurų, o paskolos įmokų mokėjimą atidėti iki COVID-19 pandemijos pabaigos ar trumpesniam laikotarpiui. „Bankera“ paskolų palūkanos kiekvienos įmonės atveju skaičiuojamos individualiai, įvertinus visas su įmonės veiklos specifika bei COVID-19 pandemija susijusias rizikas ir galimybes.

Už paskolą įmonei galės laiduoti jos tiekėjai ar kiti partneriai, taip sumažinant riziką finansų įstaigai ir leidžiant jai pasiūlyti mažesnes palūkanas. Verslo paskolos bus suteikiamos laikotarpiui nuo 1 iki 24 mėnesių. SVV įmonės turės galimybę grąžinti pinigus laisvu grafiku, kad ir pasibaigus karantinui, kai jų veikla nebebus kaip nors ribojama.

Paskolos su dviguba garantija

 

„Bankera“ siūlo itin lankstų verslo finansavimo sprendimą, leidžiantį užsitikrinti reikalingas lėšas su tiekėjo ar verslo partnerio garantija.

„Pandemijos metu verslai susiduria su pinigų srautų problemomis, o tai neigiamai gali paveikti visų pirma tiekėjus, o po to ir visą ekonomiką. Norėjome pasiūlyti sprendimą, kuris padėtų užkirsti kelią tokiam scenarijui, tad išvystėme gan paprastą idėją – paskolos smulkiam ir vidutiniam verslui, teikiamos su tiekėjo garantija. Tiekėjas nėra suinteresuotas savo klientų bankrotu, nes ir jam tai reikštų negautas pajamas, tad taip pat ir galimą bankrotą. Apjungus abiejų pusių interesus šiuo nelengvu laikotarpiu įmanoma pasiekti tarpusavio solidarumo, padedančio išvengti verslų žlugimo, - sako V. Karalevičius.

„Bankera“ paskola SVV įmonei gali būti suteikiama ir pusę jos laiduojant įmonės partneriui. Pavyzdžiui, kirpėjas pirko kosmetikos produktų iš tiekėjo, už kurią liko skolingas 5 000 eurų. Tačiau šios sumos sumokėti tiekėjui jis negali, kadangi jo veikla buvo apribota karantino metu, tad jis negavo pajamų. Produkcijos tiekėjui neapsimoka, kad kirpėjas bankrutuotų, nes jis ne tik neatgautų sumos, bet ir prarastų pastovų klientą, kuriam teikė produkciją, tad ateityje taip pat prarastų pajamas. Todėl sutikdamas laiduoti 50 proc. paskolos, tiekėjas kirpėjui padeda išsaugoti verslą tuo pačiu užsitikrindamas savo pajamas.

Finansavimas neišeinant iš namų

 

Visos „Bankera“ teikiamos verslo finansavimo paslaugos prieinamos nuotoliniu būdu skaitmeninėje erdvėje. Norintys gauti paskolą verslininkai neprivalės niekur vykti ar paštu siųsti fiziškai pasirašytus dokumentus.

Verslo finansavimą norinti gauti įmonė turėtų užpildyti paraiškos formą „Bankera“ platformoje ir pateikti papildomus dokumentus. „Bankera“ specialistai  įvertins, ar finansavimo pageidaujančio verslo rizika priimtina ir pateiks pasiūlymą. Pildantis paraišką SVV įmonės atstovas visada gali pasinaudoti galimybe gauti gyvą „Bankera“ specialistų konsultaciją nuotoliniu būdu.

Įmonės ir individualiai dirbantys asmenys užpildyti paskolos paraišką gali susikūrę verslo paskyrą „Bankera“ internetinės bankininkystės platformoje.

Europos Komisijos pripažintas sprendimas

„Bankera“ naują verslo finansavimo sprendimą nuo idėjos iki veikiančios paslaugos išvystė vos per tris mėnesius.

 

Šių metų balandžio pabaigoje Europos Komisijos inicijuotame hakatone kovai su koronaviruso pandemijos pasekmėmis #EUvsVirus, „Bankera“ komandos sukurtas smulkaus ir vidutinio verslo finansavimo sprendimas buvo pripažintas geriausiu „Skaitmeninių finansų“ kategorijoje.

„Bankera“ tapo vienintele lietuvių komanda, pelniusia vieną iš šešių pagrindinių Europos Komisijos hakatono apdovanojimų. Už sukurtą inovatyvų sprendimą „Bankera“ komandai Ispanijos „CaixaBank“ skyrė specialų finansinį prizą. Birželį Lietuvoje įvykusiame „Fintech Week Lietuva“ renginyje „Bankera“ pripažinta geriausią fintech sprendimą verslui sukūrusia įmone, prisidedančia prie tvarios ateities tikslų įgyvendinimo verslo bendruomenėje.

„Bankera“ šiuo metu taip pat siūlo sąskaitas bei įmokų surinkimo sprendimus tiek privatiems asmenims, tiek verslo įmonėms, ieškančioms pigesnių ir patogesnių mokėjimų bei kasdienių finansinių operacijų valdymo būdų. Fintech „Bankera“ įkūrė trys verslininkai iš Lietuvos: Vytautas Karalevičius, Mantas Mockevičius ir Justas Dobiliauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)