Karalienės Elžbietos II pasirodymas Britanijos televizijos kanale sukėlė nepasitenkinimo audrą (Video)  ()

Na, iš tikrųjų tai buvo ne visai karalienė. Tiksliau – visai ne karalienė…


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-12-27 Karalienės Elžbietos II pasirodymas Britanijos televizijos kanale sukėlė nepasitenkinimo audrą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei pasaulyje ir yra tema, kuria juokelių iš tiesų britai netoleruoja, tai jų karalienė. Tačiau Channel 4 televizija surizikavo: parodė deepfake technologija sukurtą vaizdo klipą, kuriame Elžbieta II be skrupulų dalinasi 2020 metų įspūdžiais. Pasekmes nuspėti nesunku.

Channel 4 parodytame vaizdo siužete „Britanijos karalienė“ dėkoja televizijos kompanijai už galimybę pasisakyti be iškarpymų ir išreikšti tikras mintis. Elžbietos II padirbinys pašiepia BBC, kur skelbiamas tikrasis monarcho kreipimasis, nagrinėja savo šeimos narius, traukia per dantį premjerą ir, sekdama socialinio tinklo TikTok tendencijomis, netgi šoka ant stalo.

Vaizdo klipą sukūrė Oskaro prizu apdovanota specialiųjų efektų studija Framestore, o karalienės vaidmenį atliko aktorė Debra Stephenson. Pažymėtina, kad padirbtosios monarchės balsas gerokai skyrėsi nuo realaus. Galbūt klipo autoriai nutarė visgi neperlenkti vaizdo ir garso realumo lazdos. Tačiau rašydami tekstą, aiškiai nesivaržė.

Naujametinis deepfake-karalienės kreipimasis © Channel 4, YouTube

 

Daugelis juokelių laviravo ant ribos. Dalindamasi anūko, princo Hario, persikraustymo su žmona į Kanadą įspūdžiais, deepfake-karalienė išrėžė: „Nedaug pasaulyje dalykų, kuriuos išgirsti nemaloniau, nei tai, kad vietoje tavo kompanijos pasirenkami kanadiečiai“. Toks humoras daugeliui britų pasirodė nepagarbus ir kvailas, o Ketvirtojo kanalo vaizdelis pavadintas „puikiu prasto skonio pavyzdžiu. The Telegraph pateikia karališkųjų biografų ir dvaro žurnalo redaktorių nuomonę, kuriuos liūdina faktas, kad liko pernelyg mažai „šventųjų karvių“.

Pasak Channel 4 techninio direktoriaus Iano Katzo, video jie parodė auditorijai, siekdami atkreipti dėmesį į deepfake technologijos keliamus pavojus. Vaizdo klipą jis apibūdina kaip stiprų priminimą, kad nebegalime pasitikėti savo akimis. Tačiau negalima teigti, kad Katzo kolegos ir daugelis visuomenės veikėjų su juo nesutiktų. Veikiau visus papiktino padirbinio objekto pasirinkimas ir pernelyg aliarmistinis perspėjimas. The Guardian sulaukė komentarų iš technologijos politikos, teisėtvarkos ir sociologijos tyrėjų.

 

Jų kritika remiasi tuo, kad žiniasklaidoje deepfake technologija niekados dar nebuvo panaudota. O Channel 4 parodytas vaizdo klipas žiūrovams gali sukurti įspūdį, kad tokie dalykai jau nutiko ne kartą. Tačiau kur kas akivaizdesnė problema klipe visai nepaliečiama — kišimasis į moterų asmeninį gyvenimą ir jų sudaiktinimas tokiais padirbiniais.


naked-science.ru

(18)
(7)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: