Skamba kvailai, bet tai tiesa - daugybė žmonių šildo savo nuogas tarpvietes saulėje ir tikisi gerų rezultatų  (3)

Tarpvietė - tai kūno vieta tarp lytinių organų ir išangės. Apie ją jūs tikriausiai šiandien net negalvojote, tačiau kažkur pasaulyje šiuo metu suaugęs žmogus užvertęs kojas į dangų priešais saulę šildo savo tarpvietę. Ir dėl to tikisi pagerinti sveikatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, tarpvietė yra svarbi zona jogoje ir Daoizme. Priklausomai nuo jogos šakos, kurią norite praktikuoti, gali tekti mokytis būtent tarpvietėje sukaupti energiją. Tuo tarpu Daoizme, senovės Kinijos religinėje ir filosofinėje sistemoje, tarpvietė yra „Hui Yin“ - viena iš svarbiausių kūno energijos cirkuliavimo vietų.

Taigi, tarpvietė rytuose yra labai svarbi. Neišvengiamai ji svarbi ir žmonėms, kurie mano, kad viskas iš senovės ir Tolimųjų Rytų yra labai išmintinga, vertinga ir sektina. Todėl dabar Vakarų pasaulyje yra tūkstančiai žmonių, kurie nusirengia iki pusės (gal nuo pusės?), užverčia kojas į dangų ir šildo tarpvietę. Tik kodėl?

„Hui Yin“ yra zona, per kurią cirkuliuoja natūrali kūno energija. Tai yra, per čia energija palieka kūną, bet per čia ją galima ir atgauti. Saulė yra natūralus energijos šaltinis, todėl kažkas kažkur tiesiog sujungė taškus. Tarpvietė yra kaip įkrovimo lizdas jūsų kūnui - negi nežinojote? Internete patarimais apie tarpvietės kaitinimą saulėje dalijasi šimtai, jei ne tūkstančiai žmonių. Ir visi jie kartoja, kad patys jaučia tokio gydymo privalumus.

 

Visų pirma, jei teigia, kad jaučiasi energingesni, pagerėja jų darbingumas, miego kokybė. Taip pat teigiama, kad kūno įkrovimas per tarpvietę gerina kūrybiškumą ir libido. Žmonės džiaugiasi geresniu seksu, produktyvumu, puikia nuotaika ir net pagerėjusia sveikata.

Kaip? Na, placebo efektas. Kai juokiatės iš žmonių, tikinčių įkrauto vandens, įvairių ritualų ir užkalbėjimų jėga, nepamirškite placebo efekto. Ir buvimas saulėje iš tikrųjų suteikia vitamino D - galbūt tarpvietės rodymas Tarptautinės Kosminės Stoties įgulai yra pati ta motyvacija šiems žmonėms pabūti saulėje.

Tačiau grėsmių čia lyg ir nėra. Aišku, UV spinduliai gali būti kenksmingi odai, bet tas pats pasakytina ir apie įprastą deginimąsi. Gayle Fischer, dermatologijos profesorė Sidnėjaus universitete, teigia, kad didesnės žalos tarpvietės šildymas saulėje neturėtų padaryti, tačiau tarpvietė nudegs greičiau nei prie saulės pratusi oda. Be to, pakitimus ten sunkiau pastebėti, o kai kurie žmonės (pavyzdžiui, žmogaus papilomos viruso nešiotojai) ir taip yra labiau linkę į vėžį. Gydytoja teigia, kad niekur nematė patarimo, kad šios keistos procedūros metu nebūtų galima naudoti losjono nuo saulės, todėl tokia apsauga yra gera mintis.

 

Didesnis pavojus yra tikro gydymo atsisakymas ar atidėjimas, susikoncentruojant į tarpvietės šildymą saulėje. Priešingai nei teigia šios praktikos mėgėjai, „Hui Yin“ įkrovimas saulėje nuo nieko neišgydys. Todėl palikite tai hobiu ir sekmadienio popietės pramoga, o sveikatos patarimų ieškokite pas specialistus, o ne keisčiausiuose interneto forumuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(29)
(-11)

Komentarai (3)