Vieniems juokingas, kitiems - šlykštus: danų visuomenę skaldo vaikiškas filmukas apie supergalių turintį vyrišką lytinį organą (Video)  ()

Danijoje pradėjus rodyti animacinį filmuką vaikams apie žmogelį, turintį ypatingą supergalią – galintį be galo pailgėti penį – sukėlė nevienareiškmiškas aistras tėvų ir politikų tarpe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis šou vaikams vadinasi „Johnas Dillermandas“, kas išvertus reikštų maždaug „Jonas Daikčiukas“. Filmukas buvo pradėtas rodyti gruodį per Danijos valstybinį kanalą DR. pagrindinis veikėjas yra molio žmogeliukas baltai ir raudonai dryžuotu kostiumu ir galinčiu be galo ištįsti (visgi, visada drabužių dengiamu) lytiniu organu. Kartais supergalia veikėjui padeda, kartais tampa nebekontroliuojama.

Netgi progresyviu požiūriu garsėjančioje Danijoje šiuo šou patenkinti ne visi. Kai kurie danai socialinėse medijose pasipiktino 4-8 metų vaikams skirtu filmuku, pavadino jį „šlykščiu“ ir „pramušusiu dugną“.

„Ar tik man atrodo, kad neturėtų būti priimtina idėja, kad vaikai gali linksmintis žiūrėdami į suaugusiųjų lyties organus per DR?“, – tviteryje rašė konservatyvios Danijos Liaudies partijos narys Mortenas Messerschmidtas.

 

Rašytoja Anne Lise Marstrand-Jørgensen iškėlė klausimą, kokią žinutę norima perteikti šiuo filmuku, ypač turint galvoje, kad „gyvename didžiulės #metoo bangos laikais?“

Kitų nuomone filmukas yra „juokingas“ ir „nedarantis žalos“.

Šiame animaciniame filme penis patiria įvairiausių nuotykių – įstringa tarp autobuso durų, skraidina savininką laikydamasis už oro balionėlių, yra panaudojamas užvesti sraigtasparnio varikliui arba sutramdyti liūtą.

 

DR paaiškina, kad filmuku norėta patenkinti vaikų smalsumą apie savo kūnus ir netgi tas dalis, kurios laikomos gėdingomis. Tam pasitelkiamas vaikiškas ir nepaprstą kūną turintis suaugęs veikėjas.

„Maži vaikai mėgsta būti nuogi ir pažinti save. Jie mėgsta žaisti gydytojus, tyrinėti vienas kitą ir labai mėgsta šelmiškus žodžius“, – kalbėjo filmo kūrėjus konsultavusi vaikų psichologė Margrethe Bruun Hansen.

Parengta pagal „Reuters“ inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(10)
(-6)

Komentarai ()