„Putino dvaras. Didžiausio kyšio istorija“ - jau blokbasteriu virtęs A. Navalno smūgis žemiau juostos ir visaliaudinis kvatojimas, kurio šalis negirdėjo nuo Gaidajaus komedijų laikų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-01-23 23:27
2021m politine prasme nusimato, ne mažiau aršūs nei 2020. Maroziški valdymo metodai neprilipo JAV, bet dabar matosi, kad tai tampa atgyvena netgi Rusijoje. Po truputį.
punktyras 2021-01-24 10:47
2021 bus karštesni RF, nes vyks Dūmos rinkimai. Pasaulio atmintyje 2020 jau turbūt nebus perspjauti.
AAA000 2021-01-24 14:07
kazkaip nepadare ispudzio tas video... nu labai didele vila, bet tikrai ne gigantiska. pagal zemes plotus Karbauskio kooperatyvai manau panasiam lygyje apstatyta tik maza dalis - kitur juk ten tiesiog kazkokie miskai. tas tiltelis i arbatos nameli tikrai ne federalinio lygio, o kazkur LT provincijos rajoninio mastelio... nu svaisto rusu valstybes pinigus prabangai - perka ten uz nesamoninga kaina kazokius sudinus "vienetinius-rankinio darbo" baldus. bet pridetine verte nuseda pas visokius italus - ta prasme Europoje kazkur. ten aplamai rubliais gi skaiciuoja. 100 milijardu rubliu pritempe dokumentaliai, kas is esmes LT biudzeto nesiekia. o cia gi per daug metu, o ne metines net pajamos-sanaudos. aisku visko neparode ir nerado - bet mazdaug fantazuokit... o cia rado greiciausiai dideles dalis - bet likusiu tokio dydzio ofsoriniu Putino "kiseniu" gal net nera. silpnai... as manau tie kysiu-atkatu sunesejai aiskiai didesnes finansines imperijas apzioje. Putinas tik sprendimo itakos daugiau turi, bet panasu nesugeba net pasinaudot. ir tas Ukrainos variantas atvirkstinis buvo - kai isverte valdzia. pirma judejimas - o tada isaiskino prabanga kai jau gaude fiziskai prezidenta liaudis. plius ten Janukoviciaus oligarchu klanas mazas buvo. o cia isviesino - ir sakyciau prastai. pamate daba liaudis, kad ne kazkas pavogta, jauciasi Navalno pritempinejimai - ir manau cia Putinui tik i nauda isejo. as manau net Kerces tilto projektelis didesnis. susimove deja... dabar bus proga europieciams pamelzt rusu korupcine valstybe per eilines "sankcijas" ir dar pasidaryt pridetines vertes ir nuolaidu. o eiliniams rusams - spyga ir bananais padauzys eiline porcija mitinguotoju...
Benediktas 2021-01-24 16:33
Ne filme esmė
iPienius 2021-01-24 19:19
o as manau, kad protestu tik dauges. ypatingai bus blogai, jei covidas uzsites. zmones pavagsta nuo ribojimu, verslai ant bankroto ribos, daug zmoniu nedirba, o tai reiskia, kad neturi pajamu. galbut gyvena is santaupu arba kazkokiu valstybes ismoku, taciau ateis laikas, kai viskas pasibaigs ir nebus is ko gyventi. o jeigu atsitiktu taip, kad zmones pradetu badauti, tai tada bus labai bloga situacija.
vazzy 2021-01-24 20:01
nu jo, grynai, 100 mlrd rublių, kas yra apie 1 mlrd eurų yra niekis, net Lietuvos biudžeto nesieka vienas Putino pirkinys. ypač, kad jo oficiali alga, 100k eurų į metus. tai tie milijardai greit susitaupo.
kukulis4 2021-01-24 20:27
Buvau Janukoviciaus 'Name' ant Dniepro kranto. Gide sake, kad buvo sunku ivertint kiek realiai visas kompleksas, su visu turtu kainuoja. Kai kuriems daiktams samde ekspertus, kad ivertintu, nes daiktai on of a kind, ir neaisku net kas gamino. Grubiai ivertino 1.5 milijardo euru. Speja, kad dar uz tokia suma turto spejo issivezt sunkvezimiais, kai traukesi i Rusija. Butu sunku patiket, kad Putinas sitoj vietoj galetu buti kuklesnis. Esant galimybei viska tvarkingai ivertint, manau tie skaiciai smarkiai sautu i virsu.
AAA000 2021-01-24 20:57
ok, imam koki uzpaski, kai buvo finansu ministras - siltnamiu imperija sukure uz ES dotacijas. panasaus lygio. gal net didesnio. irgi principe asmeninis projektelis. dirba daba baudziauninkiu kruvos uz minimuma. pomidorus ir agurkus augina. nu ten sukure putinas asmenini dvara. ir kazkokias vynuogiu plantacijas. ir darbo vietu dar uz geresnes algas nei pas siltnamini kiek lietuviu isejo protestuot? skirtumas nebent tame, kad rusai sudinai dirba ir ten pelyt pradejo fazendos sienos o lietuvos verges gerai siltnamius plauna, nu tai auga normaliai agurkai su pomidorais tai kur revoliucija ir masiniai protestai? energetika maksiminiai su konservais issidalino. spejo perimt is ex komunisteliu. silumos ukius. dabar sekantis etapas - tarpininkai - galutine legalizacija. alkoholio pramone ex komunisteliai. statybu bendroves. bankus bendrai... medicina daba manau privatizuoja etapiskai. miskus. kas dar ten liko? nu gal transportas dar. tik masteliai mazesni. kur protestai? o cia svaigsta kad isvers ana caraiti - kuri is esmes labai remia oligarchai - nes gerai panasu dirba is to filmo galima tik suprast, kad jis net ne pagrindine figura. ir ji nuvertus mazai kas pasikeistu, ateitu daugiau ir smulkesniu... reiks dar apie ta medvedeva paziuret filmuka - kazkas ir ten galbut idomu.
kestutisz 2021-01-24 21:08
Na, tai gal čia tik viena iš fazendų. Prisimink kiek užmiesčio namelių (net palyginus nedidelėj teritorijoj, nesulyginsi su ru, kur galėtum turėti ir labai skirtingose klimatinėse zonose) kokie Tiškevičiai turėjo - dabar ten muziejai savaime, vien iš sienų (kaip koks Užutrakio), ką ten vidus kurio neliko :)
AAA000 2021-01-24 21:14
butent, pas batka beros apie 50 dvaru smulkesniu tik. iskaides jis turtus. sunelis berods vyr saugumietis baltarusiu. putinas panasu tiesiog kvailesnis finansiskai. na ir kaip saugumietis - naglesnis ir itaresnis. plius geria matyt maziau degtines - ner kaip apknist kaip jelcina koki na ir panasu dalinasi su "aplinka".
emexas 2021-01-24 21:38
Putino nauja fazenda lik lasas juroje.. beja, buvo anksciau filmukas apie kita jo fazenda. Kogero lygiai ta pati daro visi kiti politikai ir verslininkai, daug tokiu atveju jau buvo paviesinti. Tai tik eilini karta patvirtina kad visa politine sistema ten stipriai supuvusi ir korupcija ten yra kaip savaime suprantamas dalykas.. tradicija ir kultirinis paveldas praktiskai
kukulis4 2021-01-25 10:14
Taip, visiskai imanoma, o gal net ir tiketina. Daug mazesniu pilaiciu galima paslepti lengviau nei kad viena didele.
immortallt 2021-01-25 10:37
Keista, kai viską suplaki į vieną vietą... Diktatorius, politikai ir verslininkai. Dalis politikų gyvena butuose ar tuose pačiuose namuose, kuriuose ir gimė. Dar kiti nuomojasi butą... Dalis verslininkų pas anstolius kapanojasi, iš TOP10 turtingiausių vienas gyvena tėvų namuose. Tiesa, visą rajoną atgaivino. Norėjai kažką užvemti ant sistemos, bet likai nieko nepešęs, tik objektyvumo trūkumą pademonstravai ir norą savo problemas projektuoti ant išorės. Per 4 metus pajamas pasididinau kažkur 3 kartus. Ir pradėjau nuo didesnio nei vidutinis atlyginimas. Čia ne kad pasigirti, čia parodyti, kad nereikia nei jokių užnagarių, nei verslų, kad gyventi gerai ir didintis pajamas. Pažinčių turiu, bet dar niekada nesinaudojau jomis, kad gauti darbą, projektą ar pan., tik dėl to, kad pažįstamas. Retais atvejais apsiimu kažką iš artimos aplinkos daryti, bet tik tada, kai tai yra mano srityje.
kukulis4 2021-01-25 11:43
Na, galbut jis turejo omeny butent Rusija. Tuomet kazkiek tiesos tame, ka raso, yra. Nes toks ispudis, kad Rusijoje, jeigu tu siek tiek prakutes verslininkas, tu arba vienaip ar kitaip 'contributini' carui, arba reziduoji uzsieny, arba kalejime. 'Contributinimas' irgi gali buti ivairus - tiesiogiai pinigais, arba tam tikromis prekemis, paslaugomis, ar veikimo budais uzsienyje, kurie vienaip ar kitaip atitinka Rusijos valdzios aparato interesus. O jeigu kalbet apie vakarus, ar netgi Lietuva - tuomet ant vieno patterno visko nebepakabinsi. Turim slykstyniu ir moraliniu degradu, bet turim ir svariu bei saziningu tiek politiku, tiek verslininku, o didesne dalis visuomenes jau moka atskirti suda nuo sviesto.
immortallt 2021-01-25 12:51
Rusijoje net kiosko neatidarysi be verslo palaiminimo. Jei būsi nepastumdomas, kaip pvz. google ar facebook, greitai tavo veikla bus sureguliuota ar uždrausta. Pvz. tas pats Uskaspich ir jo vaikai milijoninį verslą suka Rusijoje. Politikas Lietuvoje, ryškiai susijęs politiniais santykiais su Rusija, praturtėjęs dėl neaiškių priežasčių tapęs tarpininku už itin Sutinku su daug kuo, išskyrus, kad didesnė visuomenės dalis moka atskirti šūdą nuo sviesto... Jei tai būtų tiesa, nebekaifuotų visi nuo verslo dergimo, bet šiaip taip, sutinku.
kukulis4 2021-01-25 13:53
Na, priezastis to, ka sakau, yra ta, kad po siu rinkimu daug tokiu moraliniu degradu liko uz borto. Ir cia ne tik apie LRA. O su tokiais kaip Uspakich, Guoga, Petras, Skardzius, Karbauskis ir panasiais dar reiks padirbet. Visgi is ju puses taipogi yra padarytas didziulis idirbis, bei sukista labai daug pinigu, kad jie butu ten kur yra. Ir nebus taip lengva tokiu atsikratyt, nors akyvaizdu, kad imanoma.
immortallt 2021-01-25 15:10
Vat labiau linkęs nurašyti ant sutapimų, ne ant visuomenės apsivalymo... COVID užkniso, šitie blogai tvarkėsi, žavių naujų populistų nebuvo...
Talkatif 2021-01-25 19:08
Tokius dvarus neįmanoma įvertinti. Išleista suma dėl klaidų, otkatų, švaistymo sunkiai atsekama. Kaina kurios galima prašyti ir kurią galėtų mokėti pirkėjas irgi subjektyvus dalykas. Dalimis vertinant dar labiau išsikreipia viskas. Nes viena yra lėkštė servize, o kita atskirai. Tokio monstro išlaikymas irgi kainuoja. Menki šansai, kad savininkas išsilaikys ant bangos ir sugebės išlaikyti. O po mirties realiausia, kad taps griuvėsiais. Nes kam gali būti panaudoti tai kažkokios pasaulio skylės užkampyje? Pilna tokių sovietinių ir postsovietinių apleistų monstrų. Nebent įsigytų kokia kinų korporacija ar partija.
punktyras 2021-01-29 15:50
Jei vakcinos užteks, pasaulis atsities greičiau. Žinoma, jis nebus toks, koks buvo, tačiau krizės tiesiog paspartina vykusius procesus, – kas stiprėjo, toliau stiprės, kas nyko – greičiau nyks.
vytautas50 2021-01-29 18:59