Pablo EskoBear: tikra lokio istorija, kuris suėdė daugiau kaip 32 kg kokaino – žvėries laukė siaubingas galas (Video)  ()

2023 m. vasarį pasirodė nauja, tikrais faktais paremta „Cocaine Bear“, siaubo komedija. O kokia yra tikroji istorija apie kokaino lokį, kitaip žinomą kaip Pablo EskoBear?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1985 m. rugsėjo 11 d. Kentukyje, pagyvenęs vyras ant savo keliuko į namus rado vyro lavoną. Neįprasčiausia, kad lavonas buvo su neperšaunama liemene ir pririštas prie parašiuto.

Prie lavono taip pat buvo naktinio matymo akiniai, keli rankiniai ginklai ir maždaug 14 milijonų dolerių vertės kokainas. Pagyvenęs vyras paskambino policijai, kuri nustatė kūno tapatypę – tai buvo Andrew C. Thorntonas II, buvęs karo parašiutininkas, kovos su narkotikais pareigūnas ir teisininkas, kuris sujungęs šiuos unikalius įgūdžius, tapo narkotikų kontrabandininku-parašiutininku narkotikų kartelyje „Bendrovė“ („The Company“).

Thorntonas buvo pasižymėjęs - gavo Purpurinę širdį po to, kai buvo sužeistas per 1965 m. revoliuciją Dominikos Respublikoje,

Prieš iššokdamas iš lėktuvo, Thorntonas nustatė autopilotą ir turėjo perduoti kokainą, kai tik saugiai nusileis Kentukyje. Lėktuvas nukrito už 96,5 kilometro nuo kūno radimo vietos. Vis dėlto, kontrabandininkas šuolio neišgyveno.

Nežinoma, ar jo parašiutas nesuveikė, ar jis tiesiog per vėlai jį išskleidė. Jo draugai sakė, kad jam patiko žaisti laukimo žaidimą – kuo ilgiau laisvai kristi, prieš išskleidžiant parašiutą.

Bet kuo čia dėtas kokaino lokys?

Na, praėjus maždaug trims mėnesiams Chattahoochee nacionaliniame miške Džordžijoje – netoli tos vietos, kur buvo rastas nukritęs lėktuvas – buvo rastas 79,4 kilogramo juodasis lokys, apsuptas 40 atidarytų plastikinių pakuočių, kuriose buvo kokaino pėdsakų. Nepaisant didžiulio lokio svorio jis nugaišo nuo perdozavimo – pakuotėse buvo net apie 31,8 kilogramo kokaino.

„Lokio skrandis tiesiogine prasme buvo pilnutėlis kokaino“, - pasakojo gyvūno skrodimą atlikęs medicinos ekspertas. „Planetoje nėra nė vieno žinduolio, kuris galėtų tai išgyventi. Kraujavimas iš smegenų, kvėpavimo nepakankamumas, hipertermija, inkstų nepakankamumas, širdies nepakankamumas, insultas – visa tai patyrė nelaimingas gyvūnas“.

 

Nepaisant lokio vidinės būklės, išorė atrodė gana puiki. Iš jo kūno buvo padaryta iškamša, kuri buvo eksponuojama Chattahoochee upės nacionalinio poilsio parko lankytojų centre.

Po centre kilusio gaisro, lokys buvo perkeltas į Daltoną, kur netrukus dingo. Lokys buvo parduotas kantri muzikos legendai Waylonui Jenningsui, kuris apie vagystę nežinojo.

Iš čia lokys nukeliavo į Las Vegasą, kur atsidūrė Rono Thompsono, kuris organizuodavo linksmybes mieste milijonieriams, dvare. Po to, kai Thompsonas mirė ir jo turtas buvo parduotas aukcione, lokio iškamša pateko į Reno, kur ją nusipirko tradicinės kinų medicinos parduotuvės savininkas Zhu T’angas.

 

Galų gale, 2016 m. iškamša buvo  grąžinta į Kentukį, kur turistai gali ją pamatyti Kentukio pramogų centre Leksingtone.

2023 metais remiantis šia istorija buvo išleista siaubo komedija „Cocaine Bear“, kurioje vieną paskutinių vaidmenų atliko Ray Liotta, miręs 2022 m. gegužės 26 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(6)
(36)

Komentarai ()